Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witajcie,postanowiłem wrzucić relację, mimo, że nie mam zdjęć przed i w trakcie, nie myślałem o bawieniu się w robienie fotek, bo zaczynało się chmurzyć, a chciałem zdążyć z robotą. Jako, że przedwczoraj byłem na bezdotyku, trochę jeździłem, trochę autko stało w garażu to trzeba było je umyć :)

Etapy :

1. Wnętrze :

- odkurzyłem swoim magicznym Philipsowym SS

- umyłem przy pomocy pędzelków APC w niedużym stężeniu

- odkurzyłem fotele, na boczki skórzane, uchwyty w bagażniku, podłokietnik, drążek zmiany biegów i machadło od ręcznego poszedł Leather Milk od Swissvaxa, na wnętrze foteli 303 Fabric Guard

- plastiki w środku z tyłu pociągnięte CG Silk Shine Dressing, drzwi i kokpit PB Natural Look.

- dywaniki odkurzone z obu stron, na tkaninę poszedł również Fabric Guard, na obrzeża SV Leather Milk

- szyby najpierw umyte 3M Glass Cleanerem, ale zostawiał on smugi, więc w ruch poszedł CG Window Cleaner

- podstopnica i pedały wypędzelkowane silniejszym roztworem APC i wysuszone mikrofibrą

2. Zewnętrze :

- na sam początek pianownica i aktywna piana VALETpro Snow Foam

- po spłukaniu umyty na dwa wiadra DodoJuice BTBM z małym dodatkiem APC

- wyglinkowany BlitHamberem, wersją soft

- osuszony przy pomocy ręczników SCS

3. Felgi i opony :

- felgi umyte najpierw silnym roztworem APC, wypędzelkowane

- potem w ruch poszedł R222 Wheel Cleaner, doczyszczając resztki

- na felgi nałożyłem wosk Collinite 476, na opony dressing Finish Kare Top Kote

4. Woskowanie

- całe auto nawoskowałem tym razem Collinite 476, żeby zobaczyć jak długo się utrzyma, potem sięgnę po coś z gamy SV, konkretniej Shielda.

Fotki już po zakończeniu wszystkich prac :

dsc8232dc.jpg

dsc8233v.jpg

dsc8234g.jpg

dsc8236.jpg

dsc8237y.jpg

dsc8238.jpg

dsc8239n.jpg

dsc8244.jpg

dsc8246.jpg

dsc8248.jpg

dsc8249r.jpg

dsc8251f.jpg

dsc8252.jpg

dsc8253.jpg

dsc8256j.jpg

• Replies 334
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fotoszop tych zdjęć nie widział, Rising Blue i na żywo i na zdjęciach powala :D

Posted

relacji tu nie ma gdyż autko już gotowe, tak czy siak Scirocco piękne, ładny zadbany lakier świetny kolor jak dla mnie brakuje tylko Interlagos'ów w "18 i może jakieś spreżyny -30mm :)

Posted

Ładnie utrzymane auto, ale prawie nowe, także za dużo roboty raczej nie było :)

geno, OF nie chciałeś DSG? Świetnie z tym silnikiem współpracuje :mrgreen:

Posted

Kontrast nie ruszany, WB też nie, najkony lubią lecieć cieplej ;)

Nieee, jakoś nie umiem się z nią dogadać, za młody jestem na DSG, wolę wachlować :D

Ano Interlagosy mi się nie podobały, niby tylko 600 zł dopłaty było do nich, a się nie zdecydowałem :o

Posted

Kolor jest mega, to jest ten sam co w Rce?

Interlagos'ów w "18 i może jakieś spreżyny -30mm :)

do sciro 18" mało, grafitowa Ultraleggera w 19" z tym kolorkiem by syciła

Posted

Tak, to ten z Rki.

Myślałem na 18stką Ultraleggera, ale 10k za felgi i opony to nie na mój budżet :dontknow:

Posted

Chłopaku gratulacje takie auto nie za szybkie jak na 1? Ogólnie to wiadomo jak można i jest możliwość to czemu nie. kolorek poprostu boski :good::good:

Posted

czekaj, czekaj, to Ty miałeś tego błękitnego Cuore ze świniakami na lusterkach??

Posted

a to kojarzę, a wozidła zazdraszczam

następnym razem daj więcej fotek, jakieś przed i w trakcie :good:

Posted

No zdecydowanie zrobię, możesz zajrzeć do mojej relacji i Cuore i na przykład Vito, o focie dbam, tylko tym razem jakoś nie było czasu :o

• Administrator
Posted

Czemu mam wrażenie że gdyby te zdjęcia ukazywały kilkunastoletniego "parcha" ,a nie nowiutkie Scirocco, to skrzynka moderatorów aż by furczała od zgłoszeń w stylu " wywalcie to, przecież to nie relacja" ? :P:D

Posted

Haha, no co ja zrobię, że tak jest ? :dontknow::D

Mogę dorzucić relację z poprzedniego czyszczenia felg i wnętrza dla ciekawskich, ale to cykane komórką :o