Skocz do zawartości

VW Scirocco

Geno

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 334
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

eee koszta to mit po prostu i nie jest wcale tak źle, przez takie gadanie zakup Imprezy odkładałem przez 2lata aż zaszalałem i nie żałuję ;)

po zakupie wymieniasz wszystkie filtry, oleje, płyny to jakieś 700zł, rozrząd około 2000-2500zł z robotą w zależności czy pasek zwykły czy kewlarowy, później tylko olej co 7000km, a to 5l Motula lub Millers'a + filtr to około gdzieś 300-350zł. Tak to tankujesz i jeździsz, na mieście myślę że pali około 14l/100km ale tego dokładnie nie wiem bo zawsze tankuję do pełna, spada paliwo to jadę na stacje i do pełna.

Przy poważniejszych naprawach koszta się robią ale jak dbasz to nie masz się o co martwić, np. komplet 4 tarcz + wyczynowe klocki wysokiej jakości Hawk Performance + płyn Motula z wysokim punktem wrzenia to około 3300zł bo ostatnio to robiłem ale za to hamuje jak brzytwa ;)

a bulgotu boxera, napędu 4wd, parapetu na klapie czy kurnika na masce nic nie zastąpi ;)

Faktycznie, liczby nie wyglądają tak tragicznie. evo.org chyba musi być jakieś mało miarodajne :mrgreen:

Co nie zmienia faktu, że obecnie po małym plusie w silniku średnio po mieście wychodzi 10,5-11. Z resztą, rozmowy o spalaniu przy takich autach, bez sensu :evil:

Domel, myję niezbyt często. Ręcznie jakieś raz na 2-3 tygodnie. Poważniejsze odszczurzanie raz na 1,5-2 miesiące, wtedy HDC + wosk. Bezdotyk zależy od pory roku, ale ogólnie raz na tydzień odwiedzę, czasem coś się przesunie i może być lekko dłużej.

Wycieram 3 letnimi Fluffymi, które wyglądają jak szmaty do podłogi, a jednak :mrgreen:

Faktycznie, liczby nie wyglądają tak tragicznie. evo.org chyba musi być jakieś mało miarodajne :mrgreen:

Co nie zmienia faktu, że obecnie po małym plusie w silniku średnio po mieście wychodzi 10,5-11. Z resztą, rozmowy o spalaniu przy takich autach, bez sensu :evil:

ale evo to nie impreza :D :D impreza naprawdę wychodzi ok ;)

Poważniejsze odszczurzanie raz na 1,5-2 miesiące, wtedy HDC + wosk

czyli ten carbon kładziony "hoho temu" to kłamstwo?! :-]

I się potwierdza im rzadziej się myje,tym lepszy stan lakieru

czyli, że mój dziadek miał racje

Nie mam parcia na częste mycie, bo jakoś za bardzo nie chce się brudzić

kup czarny i miej dom na rogu szutrowej drogi ;)