JM63 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Pytanie odnośnie Sealantów, konkretnie #111 i Rejex'a- czemu po nałożeniu ich zgodnie z instrukcją, wszystko jak trzeba itd. łapią one więcej brudu niż wosk (carbon/atlantique) i nie schodzi jak z wosku po spłukaniu ciśnieniem? Po umyciu rękawicą i szamponem już tego zjawiska nie ma
W1Michal Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 mam pytanie z innej beczki - nakładanie sealanta. Wpadłem na pomysl aby aplikować go dłonią w gumowej rękawiczce, którą dokładnie pokrylbym woskiem. Przy nakładaniu aplikatorem zawsze użyje za dużo środka, szczególnie w miejscu gdzie zaczynam nakładanie. przy nakładaniu dłonią nie byłoby tego problemu, nałozył bym mega cienką warstwę W dodatku gumowa rękawiczka pokryta woskiem czy sealantem jest mega śliska, nie ma efektu "tępego" aplikatora, który nie raz potrafi się "potknąć" na lakierze
malkolm Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 W1Michal, uwierz mi że aplikatorem o wiele oszczędniej da się nakładać produkty niż dłońmi. i równiej
W1Michal Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 możliwe. Aczkolwiek musze to przetestować samemu i zobaczyć
KaczorRK Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2012 A czy mógłby ktoś powiedzieć coś na temat Blackfire i Wolfganga? Czy to takie same sealanty? Podobne? Chodzi mi o to, ktory da lepszy efekt Wet Look na czarnym lakierze.
Royal Szczecin Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2012 Ja mogę tylko wypowiedzieć się na temat Wolfganga bo używam go prawie zawsze do ciemnych kolorów. Jest bardzo przyjemny w nakładaniu i ladnie pachnie ale bez żadnych owocowych klimatów tylko jakoś inaczej ale mi pasuje. Bardzo wydajny i poleruje się go rewelacyjnie nawet jak na drugi dzień chciałbyś to nie pa problemu, no i po nalożeniu jest mega śliski i błyszczący. Na czarnej akrylowej Alfie Mito wytrzymał 4 m-ce około 2500 km, parkowanie na dworze, tyle na temat Wolfganga.
canta8 Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2012 A czy mógłby ktoś powiedzieć coś na temat Blackfire i Wolfganga? Czy to takie same sealanty? Podobne? Chodzi mi o to, ktory da lepszy efekt Wet Look . Pozwoliłem sobie ingerować w Twojego posta by nie pisac nastepnego o podobnej treści. Chciałbym do tej listy dodac OptiSeal. który z tych produktów da najlepszy wet look nie tylko na czarnym kolorze.
bruno Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2012 Ja mogę tylko wypowiedzieć się na temat Wolfganga bo używam go prawie zawsze do ciemnych kolorów. Jest bardzo przyjemny w nakładaniu i ladnie pachnie ale bez żadnych owocowych klimatów tylko jakoś inaczej ale mi pasuje. Bardzo wydajny i poleruje się go rewelacyjnie nawet jak na drugi dzień chciałbyś to nie pa problemu, no i po nalożeniu jest mega śliski i błyszczący. Na czarnej akrylowej Alfie Mito wytrzymał 4 m-ce około 2500 km, parkowanie na dworze, tyle na temat Wolfganga. Czy masz na mysli Wolfgang Deep Gloss Sealant 3.0? Dla mnie to on nie pachnie a cuchnie ostro. Ponadto moge napisać, że mam go u siebie od już prawie 4 miesięcy, przebieg 2000km a on trzyma się bdb- kropelki nie są oczywiście równe ale odprowadzanie wody po takim czasie mega dobre! Bardzo, bardzo wydajny.
Griffe Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2012 O ile sie nie myle uzytkownik CMQ naklada wlasnie wolfganga a na to kladzie SV Concorso, moze sie wypowie w tym temacie, albo ktos inny kto ma podobne doswiadczenia.
Siwy Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Macie jakies spostrzezenia co do Opti-seal Ile sie utrzymuje na lakierze, na ile aplikacji wystarcza butelka
Administrator Evo Opublikowano 5 Października 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Dział Testy ---> Zewnątrz ---> ....
weglus Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2012 tak sobie przeczytałem cały temat, bo jedzie do mnie mój pierwszy sealant #111. w zestawie jest aplikator, ale przeczytałem, że Evo nakłada sealanty płatkami kosmetycznymi. postąpić tak samo ze #111 czy jednak użyć piankowego aplikatora?
yacek _b Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2012 #111 tylko piankowym !! płatki kosmetyczne to pewnie do jakiś kwarców ...
ultratouch Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2012 Płatkami można nakładać coatingi/powłoki czyli to co jest płynne... Wyobrażasz sobie nakładanie czegoś takiego płatkiem kosmetycznym?
weglus Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2012 ultratouch, jak pisałem, to mój pierwszy sealant, dopiero jedzie wiec nie wiedziałem w jakiej on jest formie skoro nie jest płynny to już wiadomo, że nie płatkami
JM63 Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2012 Nakładałem Rejex'a płatkiem, działał.... ale nie polecam. Tak jak poprzednicy mówią- gąbkowy aplikator
diablo228 Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2012 koledzy czytałem o tych sealantach i myślę nad zakupem sealantu Wolfgang Deep Gloss Paint Sealant 3.0 - chodzi mi o zabezpieczenie lakieru na zimę, auta będą stały pod chmurką i chcę aby jak najdłużej były zabezpieczone, pod uwagę biorę tez coli 476 i powstał problem iż nie wiem co będzie lepsze do zabezpieczenia
Maggot Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2012 diablo228, sealanty krócej wytrzymują . Coli /Hi-temp fk sprawi się najlepiej podczas zimy
diablo228 Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2012 diablo228, sealanty krócej wytrzymują . Coli /Hi-temp fk sprawi się najlepiej podczas zimy hm tego drugiego nie brałem pod uwagę, muszę trochę o nim poczytać, a w porównaniu z coli lepszy czy taki sam jest??
bruno Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2012 koledzy czytałem o tych sealantach i myślę nad zakupem sealantu Wolfgang Deep Gloss Paint Sealant 3.0 - chodzi mi o zabezpieczenie lakieru na zimę, auta będą stały pod chmurką i chcę aby jak najdłużej były zabezpieczone, pod uwagę biorę tez coli 476 i powstał problem iż nie wiem co będzie lepsze do zabezpieczenia Zrobiłem u siebie taki test. Colli wytrzymał dłużej. Tylko niestety Wolfganga kładłem bez dedykowanego do niego cleanera.
diablo228 Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2012 koledzy czytałem o tych sealantach i myślę nad zakupem sealantu Wolfgang Deep Gloss Paint Sealant 3.0 - chodzi mi o zabezpieczenie lakieru na zimę, auta będą stały pod chmurką i chcę aby jak najdłużej były zabezpieczone, pod uwagę biorę tez coli 476 i powstał problem iż nie wiem co będzie lepsze do zabezpieczenia Zrobiłem u siebie taki test. Colli wytrzymał dłużej. Tylko niestety Wolfganga kładłem bez dedykowanego do niego cleanera. być może to miało wpływ, a pod coli użyłeś cleanera jakiegoś ??
mirek85 Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2012 diablo228, sealanty krócej wytrzymują . Coli /Hi-temp fk sprawi się najlepiej podczas zimy Stawianie tezy, że sealanty krócej wytrzymują zimą od 476s to zbyt daleko idące posunięcie. Zresztą sam zestawiasz go z FK 1000p, który jest przecież sealantem. Problem w tym, że aplikacja sealantów wymaga trochę czasu i odpowiednich warunków. Ludzie tych prostych zasad nie przestrzegają, a potem narzekają. Kolega bruno sam przyznał, że skonfrontował Collinite z Wolfgangiem, przy czym ten drugi nie poszedł na dedykowanego cleanera (o czas, temperaturę czy wilgotność, w której Wolfgang "leżakował" nawet nie pytam). Nie twierdzę, że 476s to zły wybór na zimę, jednak to temat o sealantach i o nich rozmawiajmy. diablo228, jeżeli nie masz warunków i czasu na woskowanie samochodu przed zimą, to mało wymagającym sealantem jest FK 1000p. Dla lepszego efektu wizualnego jak i wyższej trwałości warto go położyć na FK #215. Oba te produkty są dostępne jako testery (20zł+20zł) i starczą na 10 kolejnych zim. Natomiast jeżeli masz możliwość woskowania w garażu, przy temperaturze >10 stopni, do tego możesz pozostawić samochód w takich warunkach na 12h, to myślę, że warto skorzystać z sealantów firm: Wolfgang, Wolf`s, Zaino, Duragloss. Przy czym warto zwrócić uwagę, że za cenę Wolfganga (cleaner+wosk), o którym myślałeś, można mieć zestaw "długodystansowca" Duragloss: #501, #601, #111, #951 i #931
diablo228 Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2012 dzięki mirek85 za rade, garaż jest ale czy auto spędzi tam 12h ciężko mi powiedzieć, daj mi namiar na fk215 bo chyba jakoś słabo szukałem tego produktu do kupienia chodzi mi poprostu by lakiery jak najwięcej pozostały zabezpieczone zimą i temu drąże tematy i czytam słucham wypowiedzi doświadczonych już kolegów by wiedzieć co konkretnie kupić i zrobić a potem cieszyć oko efektem swojej pracy
mirek85 Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2012 daj mi namiar na fk215 bo chyba jakoś słabo szukałem tego produktu do kupienia Excede ma tester #215, jednak "chwilowy brak" #1000p. Jest jeszcze FK #2180 - nie używałem, jednak na stronie producenta podają że poza zabezpieczeniem, czyści lakier i usuwa utlenienia. Myślę, że też powinien współgrać z FK 1000p. 1000p i #2180 są dostępne jako testery np. na detailershop.pl Oczywiście można też spróbować cleaner z innej firmy. Nie tłusty, bez nadmiaru wypełniaczy np. DG #652.
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 19 Października 2012 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2012 Excede ma tester #215, jednak "chwilowy brak" #1000p 1000p jest już dostępny
Rekomendowane odpowiedzi