SJake Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2011 siwy49, wytrzyma 12 miesięcy, ale w garażu. U mnie efektywnie działał 3-4 miesiące zimą... auto używane regularnie. Jak będziesz wspomagał go przy myciu Presto lub Rapidwaxxem to... możliwe.
kamilgt Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2011 ja się zastanawiam nad Auto Finesse Tripple + Tough Coat albo Duragloss Bonding Agent #601 + #111 pomocy :<
Moderator rychu Opublikowano 22 Września 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 22 Września 2011 A ja właśnie zamówiłem Wolf's Chemicals Nano Paint Sealant Body Wrap i bedę testował tej zimy. Ilość jak w testerze a cena jak za normalną pojemność Ale przynajmniej nie trzeba cleanera używać. W marcu podam wyniki testu i może jakiś film nakręcę co z niego zostało A ponieważ auto niegarażowane to nie będzie czego kręcić...
Administrator Evo Opublikowano 22 Września 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 22 Września 2011 Ilość jak w testerze a cena jak za normalną pojemność Jak zobaczysz zużycie tego środka to zmienisz zdanie
adamtower Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2011 Ja właśnie nabyłem Duragloss Bonding Agent #601 i Sealant #111. W weekend chybą będzie mała korekta + aplikacja Duragloss'a. Zobaczymy czego jest warty
Moderator rychu Opublikowano 22 Września 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 22 Września 2011 Jak zobaczysz zużycie tego środka to zmienisz zdanie Znam Twoją zdolność do nakładania minimalnych ilości płynnych wosków/sealantów Bo chyba kiedyś Ci 5 ml na auto zeszło Ja też jestem skąpy w tej materii. Wyliczyłem, że zużywając 5ml na woskowanie to starczy na 30 razy. Zakładając wspaniałą trwałość, która dochodzi do 6 miesięcy to wychodzą 2 woskowania w roku. Czyli spokojnie wystarczy mi na 15 lat przy koszcie jednej aplikacji 3,20zł Taniej niż Formuła 1 i inne tanie woski. Na filmiku widziałem nakładanie kawałeczkiem MF żeby za dużo nie wsiąkło, można też płatkiem kosmetycznym. A czym Ty radzisz nakładać?
Administrator Evo Opublikowano 22 Września 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 22 Września 2011 Próbowałem kawałkiem MF, aplikatorem gąbkowym,z MF i bawełnianym, i mimo wszystko najlepiej wychodzi mi płatkami kosmetycznymi,schodzi zdecydowanie najmniej produktu i pokrycie jest równomierne. Na zrobienie połowy drzwi poszły aż dwie krople BW na płatku kosmetycznym , odmierzane ze strzykawki
saddam Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2011 Ja na pierwszy ogień jechałem z Body Wrapem płatkami kosmetycznymi i również polecam tą metodę
gruby_RS Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2011 wystarczy mi na 15 lat przy koszcie jednej aplikacji 3,20zł to jest własnie to, czego nie rozumieją czasem piewcy "taniego" i "dobrego" stuff-u... trzeba chyba bedzie zakupić, a miałem już "zamykać" sezon
Moderator rychu Opublikowano 22 Września 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 22 Września 2011 odmierzane ze strzykawki Dzięki za informacje. Nie wpadłem jeszcze na to żeby strzykawką sealant odmierzać na kropelki. Szampon to co innego Evo, saddam, Macie jakieś ulubione marki płatków, czy podbieracie kobietom co popadnie gruby_RS, Sezon to się dopiero zaczyna - zimowy, z zupełnie innym podejściem nastawionym na trwałość a nie wygląd Widzę, że kalkulacja cenowa Cię przekonała to jest własnie to, czego nie rozumieją czasem piewcy "taniego" i "dobrego" stuff-u... Kiedyś opowiadałem koledze, który nie ma auta, nawet prawka nie ma, ile można wydać na wosk. Ale zaskoczył mnie bardzo pozytywnie, bo to mądry gość jest - zapytał "a na ile to taki wosk wystarcza?" No i jak zacząłem liczyć to kilka lat wyszło. Piszę ten przykład dlatego, że chłopak się na autach, kosmetykach nie zna i nie interesuje a podszedł do tematu we właściwy sposób, często obcy właśnie wielkim znawcom przekonanym, że jak kupią taniej to zaoszczędzą
Administrator Evo Opublikowano 22 Września 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 22 Września 2011 Tak, ja mam - mojej dziewczyny, ale wyjechała więc nie sprawdze jakie to Grunt żeby nie były jakieś najtańsze,nie rozwarstwiały się i nie zostawiały włókien. Tutaj nie jest to moze tak istotne jak przy Cquartzie , ale nie umila to pracy jak mamy mnóstwo włókien pozostawionych przez płatek.
saddam Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2011 Rychu, korzystałem z zakupionych przeze mnie płatków Velvet w niebieskim opakowaniu Bella'e w różowym jakoś mniej trwałe były
Moderator rychu Opublikowano 22 Września 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 22 Września 2011 No właśnie się zastanawiałem czy niektóre się nie strzępią, pylą itp. To się za Velvet rozejrzę Edit: Dziś w Aldi widziałem płatki z dodatkiem mikrofibry
MM.MM Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2011 Nie musze testować aby wiedzieć że nie wytrzyma 12 miesięcy, takich cudów to nie ma.
W1Michal Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 Testował ktoś CG M-seal oraz Blitz ?
Szwejk Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2011 Ktoś moze stosował połaczenie AG SRP + duragloss #111 ?
Wax Paradise Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2011 Ktoś moze stosował połaczenie AG SRP + duragloss #111 ? Po co kombinować, skoro zamiast AG SRP można użyć Duragloss SMR #671?
Szwejk Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2011 Tak myslalem,ale SRP zamowilem przed #111 i chce je wykorzystac :)dlatego jestem ciekaw jak to wspólgra ze soba i cala akcja bedzie przeprowadzona ręcznie.
npiotr Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2011 Wax Paradise, a czym się różni Duragloss 671 od 652?
bobas Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2011 #671 SMR posiada właściwości maskujące (takie AIO bo zawiera wosk), #652 to czysty cleaner z lekkimi właściwościami ściernymi i nic więcej.
W1Michal Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 pytanie - czy pod sealenty należy stosować cleaner ? jeżeli już to jaki ?
saddam Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 Powinno się. Najlepiej dedykowany.
W1Michal Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 więc tak, auto jest nowe kolor czarna perła. Planuje zakupić DG 111 oraz jakiś detailer, myśle nad DG 921, chyba że jest coś lepszego na sealent. Oczekuje maksymalnego lustrzanego odbicia
ultratouch Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 921 to bardzo dobry wybór na sealanty DG. Najlepiej jest 921+951 - nawet ten w testerze powinien starczyć na trochę.
W1Michal Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 czyli dać najpierw 111, a potem po myciu psiknąć 951 i na koniec 921 ?
Rekomendowane odpowiedzi