yacek _b Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Mazder , hmm , 3 miechy to i tak nie jest źle , tylko chyba trochę boli te 160 zł wydane na wosk , gdzie można było wydać mniej i taki sam efekt uzyskać . ( dobrze cię rozumiem )
Mazder Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Jak na "prawdopodobnie najlepszy sealant na świecie" to jest kiepsko. Po to wybrałem syntetyk, żeby był trwały i żeby brud tak nie osiadał, bo moja okolica do najczystszych nie należy.
SzaKal Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2011 a używał ktoś tego ? Collinite Insulator wax 845 niby trwałość do 7 miesięcy ...
SJake Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Insulator wax 845 90 dni max... to co dzieje sie poźniej nie można nazwać juz zabezpieczeniem.
SzaKal Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Hmm tak czytam te wszystkie posty i się zastanawiam jak to jest że producenci podają trwałość po 6 czy 7 miesięcy a tak naprawdę to jeszcze nie spotkałem się żeby ktoś pisał że jakiś sealant wytrzymał dłużej niż 3 miesiące ...
SJake Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2011 SzaKal, one wytrzymują po 6-12 miesięcy ale nie w naszych warunkach
Mazder Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Czyli w jakich? Schowane w garażu i wyciągane tylko w słoneczne weekendy?
Moderator rychu Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Wystarczy mieszkać w słonecznej części Stanów
Pepper Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Czyli w jakich? Schowane w garażu i wyciągane tylko w słoneczne weekendy? Słoneczne weekendy ? jest coś takiego u nas w kraju ? Chyba muszę się przeprowadzić do " Default City "
Administrator Evo Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Z serii interesujących deklaracji producentów nt trwałości, faoworytem jest dla mnie Optimum Car Wax, i ochorna do 5 m-cy
SJake Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Ja na przykład zajechałem niewidzialną wycieraczkę w 1 tydzień a miała trzymać prawie rok... Kalkulując nie wzięli pod uwagę, że w tygodniu trzepnę 3500km w deszczu, ulewach, wyleje na szybę z 8L płynu i wycieraczki będą używane - ponadprzeciętną... Na szlaku wycieraczek nie zostało prawie nic... dookoła się trzymała
spons Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Jacku, co to za wycieraczka ze tyle plynu wylales? Ja od marca jezdze z pustym zbiornikiem, a tygodniowo ok 1k robie
Hikiel Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Właśnie jestem świeżo po nakładaniu zestawu Wolfganga. Za radą jednego z forumowiczów nakładałem cleaner i po chwili wycierałem mikrofibrą. Nie czekałem na pojawienie się mlecznej powłoki. Wpłynie to jakoś na trwałość? Co do samego sealant'u to po godzinie od położenia cienkiej warstwy nie doczekałem się żadnej mgiełki. Ze względu na brak czasu zdecydowałem się go zetrzeć. Mam nadzieję, że będzie ok?
SJake Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Jacku, co to za wycieraczka ze tyle plynu wylales? Nie będę reklamował ale płyn był mi potrzebny żeby usuwać szczątki potrąconych owadów (mam też dysze wachlarzowe, więc...) Nie lubie zwłok na przedniej szybie - za to na zderzaku uwielbiam ;D Szczególnie jak zasłaniają mi tablice
Maly303 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Szczególnie jak zasłaniają mi tablice Jest to bajer
Sucre Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Mazder trochę mnie zmartwiłeś bo byłem mocno napalony na ten zestaw Wolfganga, myślałem że na zimę będzie idealny a w okresie letnim 3 miechy to trochę lipa. Czekam jeszcze aż Marco się wypowie... Może chcesz się pozbyć tego zestawiku??
Marco Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Czekam jeszcze aż Marco się wypowie... Jeśli chodzi o trwałość to może trochę potrwać zanim się wypowiem ewentualnie może się tak w ogóle nie stać gdyż czeka Track Claw i mnie mocno kusi
Mazder Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Może chcesz się pozbyć tego zestawiku?? I tak kupiłem na spółkę, więc mam mniej niż połowę każdego produktu. Poza tym ten cleaner jest genialny do aut przed zasadniczą korektą, więc na pewno go sobie zostawię.
Hikiel Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Ja nałożyłem zostaw tydzień temu. Dam znać jak długo u mnie wytrzyma.
harvard Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Ładna zielona beta! Efekt wydaje mi się fajny nie gadaj! Sam szukam taniego sealanta, ale skoro wolfa nie polecasz to może kupie nielsena.
Mazder Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 Sam szukam taniego sealanta, ale skoro wolfa nie polecasz to może kupie nielsena. Skoro szukasz taniego, to na pewno nie Wolfganga
siwy49 Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2011 Ja kupiłem POLISHANGEL® Master Sealant - wg producenta utrzymuje się 12 miesięcy, po testach napiszę.
MM.MM Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2011 [ Dodano: 22 Wrzesień 2011, 18:14 ] Ja kupiłem POLISHANGEL Master Sealant - wg producenta utrzymuje się 12 miesięcy, po testach napiszę. Jak wytrzyma 4 to będzie git.
siwy49 Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2011 Jak wytrzyma 4 to będzie git. Masz jakieś doświadczenia z tym sealantem to napisz.
Rekomendowane odpowiedzi