Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

jeszcze jedno pytanie

jakim aplikatorem nakładać BH? mam gąbkowy Megsa i gąbkę obszytą jakąś fibrą.

Opublikowano

Siemka! Chce zakupić u klakiernika gąbki od 3M i czy 2 kolory do takiego normalnego odświeżenia lakieru wystarcza? W planach mam UC od megsa i coś na wykończenie. Jakie kolory mi są potrzebne? I czy jest jakaś alternatywa dla tego talerza oporowego który ma cenę dość wysoką ;) Tak samo dla padów 75 gdzie mogę coś znaleźć?

Pozdrawiam!

Opublikowano

Dzieki za szybka odpowiedz! A jakbym w przyszłości planował przelecieć furkę PB SSR1-2-3 to która gąbka by mi była jeszcze potrzebna? I nie wiesz może gdzie ogarnę talerz na te mniejsze gąbki 75mm?

• Administrator
Opublikowano

SSR3 - zielona/pomarańczowa,żółta

SSR2 - żółta

SSR1 - niebieska

Niestety, z backing platem nie pomoge.

Opublikowano

Ok, to podziękował jeszcze raz i milej nocy życzę.

Jak ktoś rano wstanie i będzie wiedział skąd mogę wziąć te talerze pod 75mm to niech napisze ;P

Opublikowano
skąd mogę wziąć te talerze pod 75mm to niech napisze

A stąd:

http://www.mrcleaner.pl/Mr-Cleaner-Back ... p1100.html

Chwilowo brak, ale pewnie wkrótce będą na stanie.

jakim aplikatorem nakładać BH? mam gąbkowy Megsa i gąbkę obszytą jakąś fibrą.

Jak Tobie wygodnie. Ja ostatnio nakładałem białym bawełnianym, ale gąbkowym też można.

Opublikowano

To może ja wznowię swoje pytanie :-)

Czy ktoś z Was wie jaka jest różnica między 3M PERFECT-IT III Finishing Glaze - 09377, a 3M Polish Rosa 80345 ??

Za każdą odpowiedź stokrotne dzięki.

Opublikowano

Gdzie w Warszawie kupię jakiś rozsądny, ale nieprzesadnie drogi Backing Plate 125 mm na gwint M14? Byłem w kilku sklepach lakierniczych, w OBI, paru narzędziowych i w większości robili wielkie oczy, jakbym żądał seksu z córką prezesa.

Opublikowano

witam

czy apc megsa mozna czyscic/odswiezyc skore jesli nie mamy nic do czyszczenia a conditioner mamy? jesli tak to w jakim stezeniu? (czyszczenie szczoteczkz do skory)

Opublikowano
witam

czy apc megsa mozna czyscic/odswiezyc skore jesli nie mamy nic do czyszczenia a conditioner mamy? jesli tak to w jakim stezeniu? (czyszczenie szczoteczkz do skory)

wystarczy poczytać w sklepie internetowym :

Meguiar's All Purpose Cleaner jest idealnym produktem do przywracania oryginalnego wyglądu wszystkim wewnętrznym powierzchnią w samochodzie. Wspaniale działająca piana bezpiecznie wyciąga brud z powierzchni, a unikalna kombinacja zmiękczaczy do tkanin i optycznych rozjaśniaczy poprawia wygląd i dotyk tapicerki, dywaników, podsufitki, wynilu a nawet skóry.

• Idealny do czyszczenia wszystkich wewnętrznych powierzchni

• Pieniące działanie bezpiecznie usuwa zabrudzenia

• Zmiękczacze do tkanin i optyczne rozjaśniacze dają miękki, przyjemny rezultat

• Rozcieńczanie 4:1 (mocne zabrudzenia) 10:1 (średnie zabrudzenia)

Opublikowano

Witam...

Czy konfiguracja Zaino Z-2 PRO na GLAZE (np. PB Black Hole, P Amigo, AB Ultragloss) ma sens?

Z2 popsuje PB? Utrata trwałości :o ?

• Administrator
Opublikowano

Podobno Z2 można stosować na cleanery/glaze akrylowe, czyli "nietłuste". Z2 działa na SRP,Blackholu,Ez-Creme itp. Takie są opinie ludzie na DW, sam się kiedyś mocno interesowałem bo nie chciałem kupować całego systemu Zaino, tylko samo Z2.

Opublikowano

Mam taki oto problem: samochód raczej leciwy bo z 89 rocznika :-] lakier matowy, najbardziej dach i maska, dosłownie jak by było zrobione papierem ściernym. Wczoraj polerowałem maskę maszyną z UC Megsa i jakąś bliżej nie określoną, dość miękką gąbką i większość swirlsów (których było masę) znikło, a lakier dalej jest matowy, oczywiście jest poprawa, ale to dość słaby efekt. Lakier jest gładziutki, specjalistą nie jestem, ale wydaje mi się że jest bezbarwny, bo kolor metalic i na gąbce nie było widać pigmentu. Czy ktoś pomoże co można z tym zrobić? Więcej spolerować?

Opublikowano

gryzon, zdjęcia! Ale z tego co piszesz to na pewno operacja trwała zbyt krotko. I poza tym UC nie jest super silna pastą,zwłaszcza ze to lakier starego VW wiec sadzę że twardziel.

Opublikowano
I poza tym UC nie jest super silna pastą,zwłaszcza ze to lakier starego VW wiec sadzę że twardziel.

Mareczku, nie przesadzaj - ostatnio robiłem VW Lupo (wrzuciłem fotki na forum) właśnie maszyną + UC i nie narzekałem na brak jego agresywności ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.