Łukasz Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Łukasz@ a czy pasta Sonax Xtreme Wax 1 była by lepszym wyborem niż te co wymieniłeś?Cena atrakcyjna tylko jak się ma jakościowo do tych droższych,czy warto przepłacać? Nie znam tej pasty więc niewiele mogę powiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Czym wyczyścić szybę aby pozbyć się podskakiwania wycieraczek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Czym wyczyścić szybę aby pozbyć się podskakiwania wycieraczek? to nie jest wina szyby a wycieraczki, jest skrzywiona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 okejjj, w takim razie co moge z tym zrobić zeby nie była krzywiona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kita Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Kupić nową. Może to być też wina starej gumy w piórze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Kupić nową. raczej wyprostować, to nie jest wina pióra czy jak to się nazywa a tego ramienia na którym ona jest przytwierdzona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Wymieniłem pióra na nowe Bosch'a i tez skakały więc podejrzewałem szybe, a w takim razie pooglądam to ramię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kita Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 nie koniecznie, jak guma jest już stara i sparciała to przeskakuje po szybie a nie przesuwa się gładko. Także przyczyn może być więcej niż jedna. Edit. Jeśli wycieraczki nowe, to na bank ramie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emes Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Czy do usunięcia wosku z nielakierowanych czarnych plastików (białe plamy) można użyć oleju napędowego? czy ktoś tego próbował?...nie mam obecnie innego środka pod ręką, a AG Bumper Care nie daje rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrobel Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Podobno pasta do zębów albo masło orzechowe dają radę elegancko. Plastik chyba nie lubi ropy, nie wiem jak ABS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 masło działa na pewno. co do ropy to często rozlewa mi się olej napędowy bo tankuje sam pod garażem i nic im się nie dzieje, a taka sytuacja trwa już 2 lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emes Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 co do ON to oczywiście byłby to kontakt z plastikiem chwilowy a następnie wytarcie do sucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Używałem aplikatora, który jest w zestawie a AG HW. Zapakowany szczelnie w folie, po wyjęciu wilgotny, czymś nasączony. Wystawiłem na słońce i zrobił się suchy (kromka starego chleba) i ten odpadł. Kolejnym pracowałem zaraz po rozpakowaniu. Wieczorem umyłem aplikator. Wysechł i zrobił się suchy (kromka starego chleba). W tym stanie nie nadaje się do pracy. Co zrobić, czym nasączyć aby znowu był miękki. Myłem ręcznie szarym mydłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 30 Maja 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Popsikaj wodą albo QD przed woskowaniem, tak żeby tylko lekko go zwilżyć, nie nasączyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FujiMario Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Witam. Panowie co polecacie do takiego kolorku?? Jest na nim trochę smoły, czym lepiej będzie ją usunąć glinką czy AG Tar remover??? Chciałbym użyć Najpierw Super Resin Polish i nie wiem co potem. Chcę aby był dobry efekt. Oto zdj koloru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 FujiMario, jeśli chcesz się przyłożyć do świeżo zakupionego auta porządnie to poczytaj na spokojnie forum. Znajdziesz tu odpowiedzi na Twoje pytania ,a także dużo więcej informacji jak zrobić żeby Twoje "Żelazko" nabrało blasku Tak na szybko: Glinka -polecana/właściwie to niezbędna Tar remover-Carvalet(polecany) SRP -OK No i jakiś Wosk lub Sealant(moze Byc EGP od AG) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzax Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Jaki rozmiar BP do gąbek w rozmiarze 150 mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 6" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Carport to ponoć jakiś niedostępny (na polskim rynku) środek do polerowania lakieru ja znalazłem na ten temat tylko tyle, że to system budowy garażowych wiat drewnianych Pytanie - czy takie coś jak Carport istnieje czy to tylko 'pozerskie kłamstwo' ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeq631 Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Witam:) Czy ten zestaw do winylu i plastików bedzie dobry??? MEGUIARS ALL PURPOSE CLEANER 1 L MEGUIARS ULTIMATE PROTECTANT Czy polecacie cos innego??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Witam:) Czy ten zestaw do winylu i plastików bedzie dobry??? MEGUIARS ALL PURPOSE CLEANER 1 L MEGUIARS ULTIMATE PROTECTANT Czy polecacie cos innego??? Tak - to pierwsze jako wyczyszczenie tych elementów, a drugie jako dressing. Jeżeli chodzi o Megsa to jeszcze jest Natural Shine i Supreme Shine (mat i lekki połysk). Z innych firm też znajdziesz kilka pozycji w tym przedziale cenowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmocc Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Witam, Żeby pozbyć się swirlów (aplikując ręcznie) lepiej jest zastosować SwirlX, Ultimate Compound czy nowość Megs'a Clear Coat Safe Rubbing Compound? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 green, jak najbardziej miękkiej, finiszowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ember Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Czym usune takie zabrudzenia: http://img257.imageshack.us/img257/8692/detailt.jpg oraz takie: http://img24.imageshack.us/img24/5883/detail3.jpg Probowaem benzyna ekstrakcyjna lecz nic z tego. Ponadto ktos pisal ze 150ml SONAX Xtreme Wax 1 full protect wystarczcy na kilka sezonow, U mnie po pierwszym woskowaniu widac juz dno Jako ze to moje pierwsze woskowowanie, rozumiem ze przesadziem z iloscia? http://img580.imageshack.us/img580/5220/detail2.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 31 Maja 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Kup sobie lekkościerny cleaner do tych zabrudzeń jeśli zwykłę mycie nie daje rady. A wosku użyłeś duuuuuuuużo za dużo,ale to się często zdarza za pierwszym razem. Nałóż troche na aplikator i nakładaj aż pad przestanie się ślizgać i nic nie będzie zostawać na lakierze, wtedy znowu troche nakładasz na aplikator i jazda. Często jest tak że nałożymy troche na aplikator,zrobimy małą część i czuć że już się nie ślizga tak łatwo, wtedy trzeba lekko docisnać żeby dalej nakładać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi