Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź

MetalMagnes

Rekomendowane odpowiedzi

a ja Łukaszowi nie dowierzałem, że można ręcznie wyciągnąć taką pastą typowo pod maszynę właśnie miejsca pod klamkami i spróbowałem swoim ulubionem FC+ - wyszło bardzo dobrze! więc jak najbardziej można ;)

Pamiętasz Evkę Michała ? Pod klamkami chyba też wtedy robiłem M105 :P

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

uuki89, o, dopiero zauważyłem, że na poprzedniej stronie pytałeś o jakieś odżywki. pewnie chodzi Ci o Quick detailer tak zwany? jest kilka dobrych na rynku, wiele jednak zależy od tego, jaki masz wosk na aucie!

odżywka nie zabezpiecza, tylko nadaje lakierowi głębi i połysku. jest jednym z etapów przed zabezpieczeniem. zabezpieczenie może być realizowane przez woski - naturalne albo pół-syntetyczne (czyli coś jak sealant, o którym za moment z dodatkiem sładników naturalnych), miękkie albo twarde, w przedziale cenowym 50-40000PLN, bądź sealanty - środki na wskroś i zawsze syntetyczne, mogące zabezpieczyć lakier na okres dłuższy niż klasyczne woski, zwłaszcza naturalne, ale nie dające (też nie zawsze, wiele zależy od lakieru i prepratu) aż tak oszałamiającego efektu wizualnego!

i przepraszam, że odpowiedź nie jest krótka.

zdecydowanie. potrzebujesz dobrego ręcznika do suszenia auta i quick detailera. QD można też przecierać szyby, co nie dość, że usuwa smugi, to zapewnie fajne odpychanie wody na czas między myciami.

nie radzę jednak detailerami zawierającymi wosk lub polimer przecierać przedniej szyby, mogą być problemy z wycieraczkami i będą pozostawały smugi.

ostatnio znajomy mnie pytał czym się pozbyć QD z przedniej szyby bo w nocy po przejechaniu wycieraczką pozostawała jakby mgiełka i nic widać nie było,

ja na boczne używam cleaner waxa, świetnie się spisuje

Witam . Panowie potrzebuje rady eksperta i mam krótkie pytanie odnośnie Wolfgang Deep Gloss Paint Sealant 3.0. Czy aplikując go należy wcześniej nałożyć black hole czy nie ma to sensu, czy może od razu ładować na lakier po umyciu aktywną pianą?. Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Marco, używa się bez wody. chyba już gdzieś odpowiadałem na to pytanie. FC nie jest dużo mocniejszy od FC+, za to pyli się niemilosiernie i zostawia większe hologramy.

Tomek, z tego co pamiętam, pod Wolfganga nic się nie nakłada, ew. Wolfgang Pre-WaxPolish Enhancer.

Tak się zastanawiam przeglądając stronę Meguiars, czy posiadają oni w swojej ofercie cleaner (dosłownie, nie żadne półśrodki itp), który idealnie przygotowuje powierzchnię do położenia wosku? Czy DC1/DC2 (lub inne środki lekkścierne i politury) są takimi środkami po których zastosowaniu lakier jest idealnie przygotowany pod wosk (auto umyte, wyglinkowane)?

Panowie czy są może grit guard dostępne w mniejszej średnicy niż 26,5cm?

Zwiedziłem dziś castorame, leroy merlin i nie moge znaleść odpowiednich wiader aby grit weszło na same dno wiadra. :o w Leroy jest fajne za 7zł przezroczyte (15l) ale szybko się zawęża także grit daleko nie wejdzie.

Wie ktoś również może gdzie na pewniaka dostanę taśmę 3M niebieską? Też szukałem i nic.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.