Kita Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Witam Mam takie pytanie, robił ktoś z was zakupy w http://www.zainoeurope.com ? mają dość atrakcyjne ceny i wysyłają do polski z tego co się zorientowałem na stronie. Bezpieczne to czy lepiej przeboleć i brać od polskiego dystrybutora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Kita, a to w Polsce jest oficjalny dystrybutor? bo chyba nie mówisz o agencji turystycznej manhattan, właściciela http://www.zaino.pl? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kita Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Właśnie o nich mi chodziło, źle się wyraziłem. swoją drogą nigdzie nie ma informacji czy nim są czy nie, co sugeruje się domyślać że nim nie są. wracając do pytania, robił ktoś zakupy na zainoeurope.com ? polecacie ich? jak z wysyłka itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabul Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Kita, a to w Polsce jest oficjalny dystrybutor? Oni tak bynajmniej twierdzą. Zawsze mnie ciekawiło jak to jest. Możesz Julian trochę rozjaśnić czy nie wypada? [ Dodano: 3 Kwiecień 2010, 17:11 ] swoją drogą nigdzie nie ma informacji czy nim są czy nie, co sugeruje się domyślać że nim nie są. Sklep Internetowy - zaino.pl - to jedyny autoryzowany sklep posiadający w sprzedaży oryginalne amerykańskie kosmetyki samochodowe ZAINO. W naszej ofercie znajdują się wszystkie produkty ZAINO do pielęgnacji lakieru, tapicerki, skóry, plastiku, gumy. Tylko oryginalne produkty zakupione w naszym sklepie gwarantują doskonałą jakość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas22 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Panowie, chcę w poniedziałek zamówić produkty Carvalet Używałem też od nich szamponów zarówno z woskiem jak i bez. Dobrze myja ale nie nadaja sie do częstego mycia żrą wosk. Używam też piany , na smołe oraz do kokpitu. Jestem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kita Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Też to znalazłem kabul i próbowałem znaleźć na zainostore,com lub zainoeurope.com jakiś spis przedstawicieli w różnych krajach ale niestety nie udało mi się, może Tobie się uda. Bo przecież powinno być jakieś potwierdzenie tego na ich stronce. Z drugiej strony czy zdecydowali by się tak kłamać może faktycznie mają autoryzacje. To jak kupował ktoś z zainoeurope.com? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 tak bardzo oficjalny i autoryzowany, że aż niedawno usunęli ze swojej strony wszelkie loga zaino. niech to będzie wystarczający komentarz do tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabul Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 tak bardzo oficjalny i autoryzowany, że aż niedawno usunęli ze swojej strony wszelkie loga zaino. niech to będzie wystarczający komentarz do tematu. Grubo. Na allegro im to jednak nie przeszkadza chociaż dla niepoznaki nie dali zdjęć głównych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kita Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 A i mam jeszcze jedno pytanie, jak myślicie czy da rade zamienić Zaino AIO na SRP tzn mam srp i szkoda mi wydawać kasę na aio bo to takie trochę dublowanie. na to ma iść z-2 pro z zfx pomiędzy warstwy z-6 i na koniec z-8 każda porada mile widziana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 AIO różni się od SRP brakiem wypełniaczy. przynajmniej ja używając Z AIO na kilku autach takich właściwości nie zaobserwowałem. faktycznie, jest trochę przydrogie, ale to bardzo dobry produkt. czy można zastąpić w przypadku krycia Z-2 - nie wiem, nie próbowałem. zrób test, jeśli nie spłynie po 2 tygodniach, to znaczy, że można. Tańszą alternatywą dla AIO może być PB Polish with sealant. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Panowie, szybka piłka, bo czasem można coś fajnego wyrwać na tej stronie Jest to coś warte, czy to jakaś marka typu XYZ? Ja się wcześniej nigdy z produktami pod tym brandem nie spotkałem. http://www.ibood.com/pl/pl/product_spec ... a_Nilfisk/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 MusicMan, o c-120 było już pisane w temacie o myjkach, i jeśli dobrze pamiętam to były chwalone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaCK Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 ja mam c120. Do detailnigu idealna, ale do innych zadań (mycie poidłogi, kostki, czy płukanie auta podczas wiatru) to nie jestem zadowolony. Jest za słaba - a ta c110 jeszcze słabsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dkk Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Pytanie do Zymolowiczów, czy warto kupić 2 woski Zymola (klasy Japon/Carbon) ? Na ile może przykładowo starczyć taki wosk przy założeniu comiesięcznego woskowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 dkk, nie warto. z półki cenowej do 300pln warto kupić carbon i koniecznie do tego HD-Cleanse. następny wosk, który warto kupić to glasur i titanium, drożej concours. pod zymol trzeba stosować HD-Cleanse, takie połączenie daje bardzo dobre efekty, jeśli chodzi o trwałość i wygląd. Carbon jest bardzo wydajny, przy bardzo obfitym smarowaniu starczy na 50aut, przy oszczędnym spokojnie 100. wiem co mówię, zrobiłem nim już z 25 warstw na różnej wielkości autach i jest ponad 80% w słoiku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dkk Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 julian, dzięki a więc wybór mój pada na jednego carbona jest on w zestawie z HD-Cleanse 250 ml, czy uważasz, że taka ilość starczy pod ten wosk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 jeśli umiejętnie(tzn. zgodnie z instrukcją) użyjesz HDC, to 250ml starczy Ci na 20 aut, tak około. ja mam butlekę 500ml i zużywa się to dobrodziejstwo na prawdę bardzo powoli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dkk Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 julian, dzięki wielkie to ja kupuję: zestaw http://www.autobarn.net/zymol-smart-wax-kit.html + HDC 500ml: http://www.autobarn.net/zymol-hd-cleanse-16oz.html p.s. jak dojdzie i jak uporam się z lakierem to zdam fotorelację jak mi wyjdzie na srebrnym metallicu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Czyli jednak będziesz uczył się na drogim wosku.. Czekam w takim razie na jakieś relacje z prac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas22 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Co jest bardziej ścierne UC od Megsa czy Scholl S17 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 JJ., nie ma w tym nic złego, ja po turtle wax przeskoczyłem na carbona. wcześniej miałem co prawda przerywnik pod postacią #16, ale nie uważam, żeby to jakoś szczególnie wpłynęło na ilość błędów czy niepowodzeń. ale prawda była też taka, że byłem naszpikowany teorią z DW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcell Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Może pytanie jest banalne ale możecie mi wytłumaczyć do czego służy talerz oporowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabul Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Nie wolno wrzucać linków z allegro. Jest to backing plate/dysk mocujący/20 innych nazw. Służy do mocowania gąbki do maszyny polerskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcell Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Jakby służył tylko do mocowania gąbki to by nie kosztował 149zł. Wydaje mi sie że powinien mieć jakies dodatkowe działanie-czy się mylę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabul Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Mylisz się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi