dkk Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Czy myślicie że połączenie cleanera Lusso Revitalizing Creme z Colli 476s moze być? Wiem, że to inna liga i lusso 100% natura, a 476 hybryda, nie mam doświadczenia w tych środka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek _b Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Koledzy jest jest mozliwe by colli 845 wytrzymał proces glinkowania ? Na moim aucie od tygodnia jest colli 845 , niestety moja firma leży niedaleko stoczni , nie muszę kurna mówić jaki syf czasem wiatr niesie i co potem opada na lakier auta . Dwa dni temu coś stoczniowcy robili i pewnie nie mieli nic zabezpieczone , bo prawie całe auto pokryte jakimiś kropkami ( farba to nie była ) , pod paznokciem to schodziło , ale kto będzie sie bawił w pojedyńcze usuwanie . Przeleciałem autko glinką megsa , syf bardzo szybko schodził, może przez to że lakier był zabezpieczony woskiem . Po glinkowaniu do mycia , a tu kropelkowanie eleganckie . Fakt glinkę prowadziłem delikatnie bo syf ładnie schodził , ale tak kurna myśle czy coś źle nie zrobiłem . Lakier ładnie gładziutki , hmm ciekawe że wosk nie zlazł . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 3 Października 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Jak najbardziej jest możliwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R0N1N Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Po glinkowaniu do mycia , a tu kropelkowanie eleganckie . Fakt glinkę prowadziłem delikatnie bo syf ładnie schodził , ale tak kurna myśle czy coś źle nie zrobiłem . Lakier ładnie gładziutki , hmm ciekawe że wosk nie zlazł . Kropelkowanie wcale nie oznacza, że na lakierze jest wosk. Po prostu po glince lakier jest na tyle czysty i gładki, że kropelkowanie pojawia się naturalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 czy doswiadczacie podczas polerowania FC+ na twardych padach gladkich (np. pomaranczowy abw gladki czu lake country zolty) wytwarzania dzwieku jakby po lakierze jezdzil jakims kamieniem sciernym a nie gabka ? bo mi sie wlasnie tak robi i nie wiem co robie nie tak ...pomaga tylko psikanie woda na pad lub polerowany element ...dzwiek jest naprawde nieprzyjemny, ma sie wrazenie ze zrywa sie lakier a nie poleruje go ...przy czym z lakierem tak naprawde nic sie nie dzieje wtedy . jakies rady ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wax Paradise Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Kropelkowanie wcale nie oznacza, że na lakierze jest wosk. Po prostu po glince lakier jest na tyle czysty i gładki, że kropelkowanie pojawia się naturalnie. Nie do końca tak jest. Jednym z mitów polskiego detailingu jest powszechne mniemanie, że glinka ściąga wosk. Owszem, ściągnie wosk carnauba, ale nie sealanta. Wynika to faktu, że carnauba leży na lakierze, a sealant łączy się z lakierem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Kropelkowanie wcale nie oznacza, że na lakierze jest wosk. Po prostu po glince lakier jest na tyle czysty i gładki, że kropelkowanie pojawia się naturalnie. a mi sie wydaje że coś w tym jest bo jak przelece auto clinerem PB prof. polish to wtedy lakier kropelkuje, a jak wiem jest to czysty cliner. hymm czyli wynika z tego Wax Paradise, że selanty są trwalsze od naturalnych bo łączą sie z lakierem? ale za to dają gorszy look? [ Dodano: 4 Październik 2010, 08:31 ] Dobra ja tez mam pytanie, tydzień temu nałozyłem na lakier 2x FK 1000p. wczoraj umyłem auto gąbką i Duraglosem, opłukałem wodą na myjce, woda fajnie uciekała. Potem auto dostało QD PB S&G, wygląda po nim nie samowice.. Ale dziś rano auto było wilgotne, wcześniej po FK z tej wilgotnej mgiełki robiły sie już malutkie kropelki a teraz już ich niema.. , oczywiście auto błyszczy sie przepięknie. I teraz pytanie i opcje: 1) Czy podczas mycia/ nałożenia QD zmyłem wosk i dlatego teraz tak kiepsko kroplekuje sam QD? 2) Czy teraz leży na wosku QD który troche gorzej kroplekuje od wosku z tąd taki efekt, ale jak zejdzie za jakiś cza/po myciu QD to znów będzie działał wosk? w ogóle jest szansa że PB S&G mógł zepsuć FK??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art'ek Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 a ja mam krotkie dwa pytania co lepsze do recznej korekty UC megsa czy Paint Renowator AG ?? bedzie to pierwsza moja korekta;) i czy jest sens nakladac na AG Gloss Shine Protection wosk FK 1000 p??? a pozniej na niego jeszcze FK Pinka?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wax Paradise Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 a mi sie wydaje że coś w tym jest bo jak przelece auto clinerem PB prof. polish to wtedy lakier kropelkuje, a jak wiem jest to czysty cliner. Nie ma czegoś takiego jak stricte "czysty cleaner" Żaden cleaner nie składa się tylko z wody i alkoholu, żeby mógł całkowicie odparować z powierzchni. Co nie zmienia faktu, że czysta powierzchnia nie może kropelkować. Napisałem tylko, że glinka nie usunie sealanta. hymm czyli wynika z tego Wax Paradise, że selanty są trwalsze od naturalnych bo łączą sie z lakierem? ale za to dają gorszy look? Absolutnie bym tak nie powiedział Są różne sealanty i różne woski na bazie carnauby. Są sealanty, które mają mniejszą trwałość od wosków carnauba, są też woski carnauba, które dają gorszy efekt od sealantów. To po prostu rzecz gustu i różnice pomiędzy konkretnymi sealantami/woskami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek881 Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Czy myślicie że połączenie cleanera Lusso Revitalizing Creme z Colli 476s moze być? Wiem, że to inna liga i lusso 100% natura, a 476 hybryda, nie mam doświadczenia w tych środka. własnie ostatnio zastosowałem taką kombiancję, jak narazie po 2 tygodniach, wszystko jest jak najbardziej ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Wax Paradise, czekam dalej na waszą opinie co do PB S&G na FK o którym pisałem wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aoox Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Kto jest z zapalonym detalierem i posiada maszynę z Wrocławia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal55yh Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Chciałbym zasięgnąć opinii waszej. Dziś po nałożeniu jednej warstwy FinishKare 1000P Hi-Temp Paste Wax zauważyłem iż skończył się on. Chciałbym bardziej zabezpieczyć lakier (wszyscy polecają dwie warstwy) i zauważyłem że mam jeszcze NXT 2.0. Czy mogę na FK położyć NXT? Jaka będzie trwałość tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Cześć Co możecie polecić do dokładnego wyczyszczenia i zabezpieczenia felg aluminiowych z tym, że polakierowanych proszkowo na czarno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek345 Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Hej, jak najlepiej stosować/aplikować tar and glue remover Nielsena ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micha-ł Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 blaszczu, najlepiej coś dedykowanego do mycia felg i na to wosk do felg Ja stosuję do mycia APC. Do zabezpieczenia Car-lack68 i FK. Przemek345, mikrofibrą wycierasz niechciane zabrudzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Czy mogę na FK położyć NXT? Jaka będzie trwałość tego? ja na dach i maskę nałożyłem niedawno NXT, auto tydzień wczesniej było całe zrobione megsem 16# i widzę że tam gdzie jest NXT jest kibel, kropelkowanie słabe i uczucie sliskości przy myciu duzo mniejsze niż na elementach z samym 16#. Stawiam że z FK może być podobnie. NXT generalnie uważam za bardzo kiepski produkt tym bardziej za ta kasę, już wole marketową emulsję z woskiem Shella której kiedys używałem(za 12zł) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkogda Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Czy jeśli około miesiąc temu wykonałem proces mycia, glinkowania, SRP + #16 jedna warstwa - to teraz po umyciu auta mogę nałożyć kolejną warstwę #16 czy po tak długim czasie nie powinno się z jakiś względów tego robić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeq631 Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Witam:) Mam pytanie do Was (szukałem i nieznalazłem na nie odpowiedzi): Jak poleruje polerka lakier to co jakis czas czyszcze pada przy włączonej maszynie szczotką a jak wygląda sprawa z czyszczeniem na polerce Das-6??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wgi Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Z przesyłka i rabatem do PL £ 84.95 w shinearama.co.uk Orientuje się ktoś czy i ewentualnie jak da się odliczyć VAT za taki zakup? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubz Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Czy jeśli około miesiąc temu wykonałem proces mycia, glinkowania, SRP + #16 jedna warstwa - to teraz po umyciu auta mogę nałożyć kolejną warstwę #16 czy po tak długim czasie nie powinno się z jakiś względów tego robić? Nic złego stać się nie powinno. Najlepiej druga warstwę nakładać tak kolo 24h po pierwszej. Oczywiście jak po dokładnym umyciu nałożysz #16 to nic się nie stanie. Ogólnie, skoro dobrze przygotowałeś powierzchnię miesiąc temu i nawoskowałeś auto, to ochrona na nim jeszcze jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkogda Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Czy jeśli około miesiąc temu wykonałem proces mycia, glinkowania, SRP + #16 jedna warstwa - to teraz po umyciu auta mogę nałożyć kolejną warstwę #16 czy po tak długim czasie nie powinno się z jakiś względów tego robić? Nic złego stać się nie powinno. Najlepiej druga warstwę nakładać tak kolo 24h po pierwszej. Oczywiście jak po dokładnym umyciu nałożysz #16 to nic się nie stanie. Ogólnie, skoro dobrze przygotowałeś powierzchnię miesiąc temu i nawoskowałeś auto, to ochrona na nim jeszcze jest. Nie miałem możliwości nałożyć drugiej warstwy w krótkim czasie po pierwszej, wiem że wosk nadal jest na lakierze i ma się dobrze. Zastanawiam się czy nałożenie teraz kolejnej warstwy da równie dobre zabezpieczenie (na zimę) co wtedy, kiedy zrobiłbym miesiąc temu dwie warstwy w odstępie doby...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubz Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Ręki sobie nie dam uciąć, ale chyba o te kilka % więcej ochrony dałyby 2 warstwy w krótkim odstępie czasu. #16 jest dobry na zimę, sam będę kładł go na auto. Też nie mam możliwości położenia 2 warstw w odstępie kilku(nastu) godzin, więc położę go na raty i tyle Do tego odpowiednie mycie + QD powinny pomóc przetrzymać zimę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Czy może ktoś się wypowiedzieć na temat innych produktów poza płynem do usuwania smoły od firmy CARVALET ? Najbardziej interesuje mnie opinia na temat czystego szamponu, czystej piany aktywnej, pasty drobnoziarnistej c6 i pasty polerująco nabłyszczającej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesol Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 SmartWax SmartPolish czy Meguiars SwirlX ? Łagodne swirle w grande , mocne na skodzie ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi