lakikwap Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 .tak jeszcze myślę, czy te 12-13 stopni, to nie za chłodno na woskowanie? spoko, tylko nie jakoś wieczorem zeby wilgotno niebyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luko Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 No nie, nie.. coś ok. 16 planuję.. ..dzięki za odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 witam przepraszam że się dołączam ale nie chce otwierać nowego posta żeby nie zaśmiecać do rzeczy pytanie moje jest takie ile potrzebuje wosku Finish Kare 1000P Hi-Temp i glinki Bilt Hamber na zrobienie jednego auta np passata B5 sedan czy testery starczą czy muszę mieć całe puszki a jeszcze jedno czy ktoś zna sklep showcarshine.pl bo mam troche obawy tam kupować bo kontakt mają tylko telefoniczny lub mailowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 19 Września 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 ile potrzebuje wosku Finish Kare 1000P Hi-Temp Jak pierwszy raz to licz sobie 10g, spokojnie Ci starczy sampler na kilka razy. glinki Bilt Hamber Kilkadziesąt gram, policz sobie z 30 na całe auto. a jeszcze jedno czy ktoś zna sklep showcarshine.pl bo mam troche obawy tam kupować bo kontakt mają tylko telefoniczny lub mailowy No a jaki kontakt jeszcze byś chciał ? SCS to jeden z najlepszych sklepów tutaj, nie ma się do czego przyczepić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 dzieki kolego a co do sklepu to chodziło mi o to że nie ma adresu podane ,a wiemy że tak robią oszuści podają tylko meila albo telefon żeby wrazie czego nie mogli ich znaleść , ale skoro mówisz że jest sprawdzony sklep to nie ma problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocket Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 poczytaj troche forum http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... sc&start=0 tu masz odpowiedź.. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 a jeszcze jedno czy ktoś zna sklep showcarshine.pl bo mam troche obawy tam kupować bo kontakt mają tylko telefoniczny lub mailowy A tutaj to co? http://showcarshine.pl/content/4-o-nas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrandrzej Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Za każdym razem po wymyciu, wysuszeniu, nawoskowaniu lub potraktowaniu QD samochodu, jak przejadę się kawałek to wylatują krople wody z lusterek. Lusterka wycieram dokładnie, podczas wycierania składam i rozkładam lusterka, a i tak jakaś kropla w czasie jazdy spadnie na drzwi. Czy macie jakiś patent na to, żeby tak wysuszyć lusterka, żeby w czasie jazdy z nich nie kapało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Shadow Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 kompresorem wydmuchac wode ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 20 Września 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Idealny jest kompresor w takich sytuacjach. Jak nie masz to dmuchni porządnie kilka razy w lusterko, woda wyleci. Ja tak robie i działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Witam, Doradzi mi ktoś czym wypolerować tylną obudowę iPhona ? PlastX albo SSR2 dadzą radę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Mam kaprys - kupuje sobie Zymola. Wybór: Glasur vs Concours Co brać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Jak w temacie . Polerka oczywiście mechaniczna. Auto 13 letnia Carina E Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senz Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 czy glinkować auto przed polerką ? Tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R0N1N Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Czy macie jakiś patent na to, żeby tak wysuszyć lusterka, żeby w czasie jazdy z nich nie kapało? Ja czasem robię tak, że wsuwam złożony ręcznik papierowy między lusterko, a jego obudowę. Ręcznik wchłania wodę, która tam się "chowa" i - w zdecydowanej większości przypadków - nie ma później tego parszywego skapywania wody w czasie jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tery Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Zamierzam kupić Cleaner Poorboy's Professional Polish. Nie wiem jaką mam kupić ilość dlatego moje pytanie brzmi jak dużo się go nakłada i czy trzeba nakładać aplikatorem czy można wylać bezpośrednio na lakier i wetrzeć mikrofibrą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
link2jack Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 @Tery: W zależności ile razy w roku bedziesz go używał Kupiłem opakowanie 473ml sądze ze starczy mi na... na lata. Używa go się bardzo mało. Najczęściej czyszczę nim szyby. Co do drugiej cześci pytania: nakładam go bawełnianym aplikatorem i delikatnie poleruje. Cleaner - z samej nazwy: czyści czyli musisz go "wypracować". W skrócie: Jeśli jedynie na własny uzytek do jednego auta - kup tester. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuchar Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 czesc Mam próbke (25ml) wosku/sealanta Poorboy's Ex Sealant with Carnauba i chcę użyć go na masce i gdzie tam jeszcze wystarczy. Czy moge na niego położyć Colli 476 ? - czy to jeszcze bardziej wzmocni ochrone na zime ?? czy te woski przypadkiem nie 'pogryzą się' ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Czy moge na niego położyć Colli 476 ? - czy to jeszcze bardziej wzmocni ochrone na zime ?? czy te woski przypadkiem nie 'pogryzą się' ? a jaki jest sens nakładania wytrzymalszego wosku na mniej wytrzymały sealant... Moim zdaniem taka "kanapka" szybciej spłynie z auta. Dwie warstwy Colli i będzie git malina, na zimę jak znalazł Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emes Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Jak długo powinien wytrzymać #16 na wyglinkowanym lakierze?...mam wrażenie że po miesiącu nie ma już ładnego kropelkowania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Ile powinien wytrzymać to zależy od wielu czynników np: auto pod chmurką czy garaż, jak często myte/jeżdżone, czym myte, czy był cliner czy nie, deszcze itp... U mnie np. mags 16 wytrzymał ok 5 tyg. auto pod chmurką i w tym czasie było myte czymś aktywnym na myjni samoobsługowej więc sądzę że to było główną przyczyna że spłynął. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuchar Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 a jaki jest sens nakładania wytrzymalszego wosku na mniej wytrzymały sealant... Moim zdaniem taka "kanapka" szybciej spłynie z auta. Dwie warstwy Colli i będzie git malina, na zimę jak znalazł wlaśnie dlatego zapytałem nigdy nie mialem do czynienia z środkami PB (poza natural look'iem). pozdro Jak długo powinien wytrzymać #16 na wyglinkowanym lakierze?...mam wrażenie że po miesiącu nie ma już ładnego kropelkowania... mi na wyglinkowanym + cleaner wytrzymywał 3 miesiące i nadal kropelkował z tym, ze był to NXT 2.0 więc #16 wytrzymać powinien nawet więcej. teraz mam na innym aucie lakier wyglinowany + cleaner i nałożony #476 jedną warstwe i póki co od miesiąca kropelkuje tak samo od początku. (2 mycia na bezdotykówce i jedno w domu) obydwa przypadki to auta garażowane myte szamponem Megsa nxt i czasem na myjce bezdotykowej tą pseudo pianą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emes Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Ja myję na bezdotykowym Karcherze, przed I nałożeniem #16 aplikowałem jeszcze SwirlX dla odświeżenia lakieru, za II razem już tylko sam #16... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 kuchar, dobrze link2jack, poszukaj często pisałem o PBPP, ogólnie polecam. Najczęściej czyszczę nim szyby. Co do drugiej cześci pytania: nakładam go bawełnianym aplikatorem i delikatnie poleruje dokładnie tak samo nakładam i też czyszcze nim zawsze szyby, jest na prawde niesamowity efekt! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tery Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Ja właśnie też myślałem nad opakowaniem 473 ml. link2jack mówisz, że starczy Ci na lata, to co jaki czas go nakładasz? Ja używałbym go około 3-4 razy w roku na 2 samochody (Accord i A4 Avant). Wziąłbym tester, ale to tylko 125 ml, więc wydaje mi się, że 2 razy zaaplikuje i koniec. No chyba, że tego cleanera kładzie się tylko krople na maske Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi