Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator
Opublikowano
Napisz na ile woskowań oceniasz wydajność samplera Lusso.

Na pewno kilkanaście. Ja zrobiłem 3 małe auta i ledwo widać ,że coś zeszło.

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Dystrybutor
Opublikowano

a jak z trwaloscia bo mnie w lusso zaskoczylo wlasnie to

Nie wiem jak z trwałością, miałem tyko małą okazję nałożyć Lusso na nadkole, po 2 tygodniach nie wytrzymałem i testowałem co innego :D

• Administrator
Opublikowano

Lusso to zdecydowanie jeden z twardszych wosków jakie miałem, jeśli woski Raceglaze albo Victorii dać na jednym biegunie, to ten jest na drugim pod tym względem.

• Moderator
Opublikowano

Jedni piszą że papka, inni że nawet w 25 stopniach twardy.

Muszę kupić i sam sprawdzić :D

Pod względem twardości jak wypada w porównaniu do FK 1000p ?

Opublikowano
Jedni piszą że papka, inni że nawet w 25 stopniach twardy.

Muszę kupić i sam sprawdzić :D

Pod względem twardości jak wypada w porównaniu do FK 1000p ?

bardzo podobny

coś jak DJ Banana Armour

nie udało mi się go jeszcze doprowadzić do konsystencji papki, mimo, że jakiś czas jeździł nawet w bagażniku

Opublikowano

Może i ja robię coś nie tak, ale trwałość nie jest jego mocną stroną. na trzech różnych samochodach z trzech różnych epok trzymał się bardzo króciutko mimo dedykowanego cleanera. Np VW z przebiegiem... 30-40 km po glinkowaniu, delikatnej korekcie niebieskim korkiem, potraktowany IPA, na to Cleaner maszynowo z niebieskim waflem 3M i na to Lusso. Samochod postał w garażu jakieś 15h po czym został ponownie przetarty po wyjeździe na deszcz dał piękne kropelkowanie, które cieszyło oko tak naprawdę mniej niż 2 tyg... :( w tym czasie był myty 3 razy szamponem DG #901

Opublikowano

U mnie Lusso leży już ponad 4 tyg i nie miał lekko przy tej pogodzie ;)

Dziś znowu ulewa i piękne kropelkowanie.

Konsystencja pomimo nie trzymania w lodówce bardzo twarda.

Opublikowano

Ciekawa sprawa z konsystencją. Akurat moje wszystkie woski Lusso Oro są twarde jak skała. Ale to są woski robione metodą chałupniczą, więc widocznie czasami trafiają się producentowi jakieś miękkie partie.

Maksymalna trwałość u mnie to około 2-3 miesięce, ale z Lusso Oro najlepiej sprawdza się cleaner ClearKote Vanilla Hand Glaze. Doskonałe połączenie. Za cleanerem Lusso Revitalizing Creme nie przepadam. Moim zdaniem strasznie skraca trwałość i "zamula" efekt (może przez zawartą glinkę?). W dodatku śmierdzi i mocno brudzi plastiki, gumy.

Opublikowano

Wax Paradise, Czyli lepiej kupić tego cleanera z glazem niż dedykowany cleaner lusso ? Robiłeś może 50/50?

Opublikowano

Mam oba cleanery, więc jak tylko znajdę chwilkę na korektę maski to mogę zrobić mały teścik :)

Wax Paradise, Jaki QD do Lusso?

• 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Troszkę się wystraszyłem trwałością Lusso Oro. Teraz mam dylemat nad Lusso Oro vs DJ Blue Velvet :idea: . Muszę jednak coś wybrać bo już mnie nudzi Colli i Meg :o

Opublikowano

Myślę o testerach. Kasa jaka przeznaczona to 100zł dlatego brałem pod uwagę jeden z nich, a za resztę chciałem przetestować jeszcze coś innego :idea:

Opublikowano

u mnie lusso w lato wytrzymywalo 2-3 miechy na dodo lite prime. tez mam tester i na prawde nie ma co kupowac duzego- zanim go wykorzystasz na pewno postanowisz kupic cos innego i potestowac.

Opublikowano

szczególnie zapach mi nie podszedł, wolał bym zapolować na jakiegoś samplera zymola na przykład, albo detaila, było ich pare na forum ,

kropelki średnie, trwałość średnia, ot taki średnia,

przynajmniej moim zdaniem, komuś innemu może się spodobać