Administrator Evo Opublikowano 23 Czerwca 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2011 Kolejny produkt AF na warsztacie, dressing do opon - Gloss. Opis : Gloss Tyre Dressing, tak jak wskazuje nazwa, zapewnia efekt mokrej opony. Jest to łatwy w użyciu dressing, który odżywia wyblakłe opony, sprawiając, że wyglądają jak nowe. Jak dla mnie w opisie jest sprzeczność, albo mokra opona, albo jak nowa Tutaj jest pewna zagwozdka, w opisie jest mokra opona, a tymczasem na moich Vredestainach Gloss dał najbardziej matowy efekt jaki widziałem, ale o tym za chwilę Sam produkt ma bardzo przyjemny zapach, bliżej nieokreślony Jest naprawdę wydajny, kilka psiknięc na koło załatwia sprawe. Tak wyglądało koło na starcie : Mycie Billberry: Zdjęcie samplera : Osuszona opona czeka na dressing : Glossa nakładałem takim aplikatorem : Małe 50/50 Drugą strone postanowiłem zrobić SV Pneu, dla porównania. 50/50 Strona Pneu Strona z Glossem: Nie wiem czy zdjęcia to oddają, ale Pneu wszedł bardziej błyszczący, co mnie mocno zdziwiło bo do tej pory był to najbardziej matowy dressing jaki znam. Pneu ma tendencje do utraty części połysku po 24h, ale już teraz moge powiedzieć że i tak daje go większy niż Gloss. Żeby wydać ostateczny werdykt musze go użyć na jeszcze innym komplecie opon, mam wrażenie że moje są niezbyt miarodajne. W tym momencie produkt mi się podoba bo daje mat tak jak lubie, ale jutro postaram się zrobić test na względnie nowych oponach. Jeśli chodzi o zgodność z opisem ,to produkt dostaje 2/5, jeśli chodzi o moje gusta, to 5/5
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 23 Czerwca 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2011 Dzięki za obszerną relację
Kubz Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2011 Bardzo przyjemny efekt. Jeżeli na innych oponach będzie podobnie się prezentował to na 100% zakupię.
Administrator Evo Opublikowano 24 Czerwca 2011 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2011 Dałem troche ciała i nie wziąłem karty do aparatu ze sobą do pracy, więc fot nie będzie. Ale testowałem przed chwilą na jednych Barumach Bravuris i Pirelli PZero i efekt to właśnie mat, porównywalny do tego co jest u mnie na aucie. Z tego co widzę na DW to im również podobny efekt wychodzi, więc mam wrażenie że producent się trochę pomylił z opisem.
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 24 Czerwca 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2011 Ja dodam, że u mnie też na kilku różnych oponach wykończenie jest podobne do tego ze zdjęć wyżej
yacek _b Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2011 efekt ładny , tylko czemu w opisie sklepu jest że efekt to mokra opona , jak widać że wyszedł efekt naturalnej nowej opony .... trzeba pomyśleć po wypłacie ...
Kubz Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2011 No to taki "gloss" to ja lubię! Produkt będzie zamawiany przy kolejnych zakupach.
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 24 Czerwca 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2011 efekt ładny , tylko czemu w opisie sklepu jest że efekt to mokra opona Z początku przyjęliśmy, że nie będziemy zmieniali oryginalnego opisu producenta, ale myślę, że tu lepiej będzie zrobić wyjątek
aro_77 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 Jak z trwałością w porównaniu np z VP Traditional?
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 18 Października 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2011 aro_77, Bardziej trwały od VP. Najdłużej jak u mnie był miesiąc i nadal opona była czarna, choć nie tak bardzo jak zaraz po aplikacji (nałożyłem dressing od nowa).
Prezes Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2011 Mam ten produkt i spokojnie mogę go przyrównać do SV Pneu.
michałoś Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2011 AutoFinesse robi naprawdę fajne produkty
Administrator Evo Opublikowano 19 Października 2011 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 19 Października 2011 Zdecydowanie tak
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 19 Października 2011 Partner forum Zgłoś Opublikowano 19 Października 2011 Dołożę coś od Siebie: jeżeli ktoś chce delikatnie podnieść połysk to najlepiej aplikować pędzelkiem i nie przecierać mikrofibrą, efekt wizualny bardziej "Wet Look" ale nie "Tłusty" jest też minus : w takim przypadku mogą zostać delikatne zacieki widoczne z bliska.
maestro00 Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2011 Evo, weż zrób coś z tą szparą między plastikiem nadkola bo obawiam się ze mogą tam sie dziać złe rzeczy Autofinesse widzę coraz bardziej szaleje
cptolgierd Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 Ile psiknięć / ml potrzeba aby pokryć 4 opony?
Kubz Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 cptolgierd, lepiej na aplikator i wtedy na opone. Ekonomiczniej, a ile dokladnie ml to nie wiem niestety
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 19 Stycznia 2012 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 cptolgierd, Ile ml dokładnie również nie wiem, Gloss to bardzo wydajny środek i najekonomiczniejszą formą nakładania jest nakładanie aplikatorem. 2-4 strzały na aplikator i jazda
dzinkins Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Dziś pierwszy raz użyłem próbnie i - bardzo prosta szybka i miła aplikacja - bardzo wydajny - fajny efekt Zobaczymy ile potrzyma i jak będzie się zachowywał
cz@rek Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 dzinkins i jak tam po niespełna m-cu ma się Gloss
TWes Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 Ja z Glossa byłem bardzo zadowolony dopóki nie wyjechałem z garażu... Zrobione 3 km na myjnie i Gloss jakby zebrał wszystko co się dało z ulicy... Dałem mu drugą szanse, nałożony wieczorem, następnego dnia trasa na uczelnie (+- 30km) pod uczelnią to samo... cały piach na oponach...
dzinkins Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 dzinkins i jak tam po niespełna m-cu ma się Gloss Słabo wygląd tylko do zdjęć a wytrzymałość znikoma Zawiodłem się po używaniu długo Meg'sa - czy deszcz czy błoto itp. opona nigdy nie była szara, odbarwiona itp tylko zawsze czarna ale mniej połyskliwa Dałem mu drugą szansę nic lepiej - produkt nie sprawdził się Pomimo łatwej aplikacji,wydajności i zapachy odpada przez wytrzymałość. Wolę poświęcić chwilę męki z Meg;sem ale efekt trwa bardzo bardzo długo bez zględu na pogodę
blade Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 Zrobione 3 km na myjnie i Gloss jakby zebrał wszystko co się dało z ulicy... U mnie tak samo.. dodatkowo znika po 5 km jazdy w deszczu
dzinkins Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 U mnie tak samo.. dodatkowo znika po 5 km jazdy w deszczu Dokładnie
TWes Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 Wolę poświęcić chwilę męki z Meg;sem ale efekt trwa bardzo bardzo długo bez względu na pogodę Dokładnie. Jak dla mnie świetny preparat ale do aut na wystawach czy w salonach... Szkoda.
Rekomendowane odpowiedzi