Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem tylko że Colourlock Strong jest niezastąpiony, radze używać go rzadko lub na mocne zabrudzenia, ponieważ jest bardzo silny, mi rozpuscił bród jak należy :) Nie ma sie nad czym zastanawiać, lepiej brać sprawdzone preparaty jak Colourlock.

@Miłosz, z Colourlock-a będziesz bardzo zadowolony, zabezpieczanie jest bezzapachowe. Jak preferujesz silny zapach skóry/garbarni w aucie to Gliptone GT13 lub Shiny Garage Leather Creame. Jeśli nie posiadasz szczoteczki do skór, to polecam jej zakup oraz buteleczki z pianowniczką zdecydowanie oszczędniejsza praca z środkiem czyszczącym.

• 1 miesiąc temu...

A ja zapytam co lepeij użyć do zabezpieczenia czarnej skóry w BMW E90 po wyczyszczeniu Colourlockiem Soft - czy użyć Colourlock Leder Versiegelung czy może preparatu gliptone?

Zapach nie ma dla mnie znaczenia, zależy mi na jakości, czy któryś z tych preparatów jest lepszy?

• Dystrybutor

Versiegelung jest to preparat, który zabezpiecza farbę przed wycieraniem.Jest bezzapachowy i transparentny. Został przetestowany i zatwierdzony przez wszystkich czołowych niemieckich producentów aut.

Zapraszam do zapoznania się z artykułem na temat: Właściwej pielęgnacji skóry samochodowej

• Dystrybutor

@ Kamils

Użyj stronga

Kierownicę natomiast trzeba pomalować bo jest już przetarta. Zanim to zrobisz warto zabezpieczyć ją przed dalszym ścieraniem preparatem leder versiegelung

Buty najlepiej czyścić strongiem i zabezpieczać versiegelungiem lub woskiem do skóry jeśli mają mieć połysk.

Skonczyl mi sie Versiegelung. Czyszczenia regularnego dokonuje Soft Cleanerem od Colourlock, ktorego mam jeszcze cała buteleczke.

Co polecacie teraz kupic do pielengacji skory?

Znow Versiegelung? Zymol? Kilka lat temu strasznie wychwalany byl Zaino Z10

Ja od siebie mogę polecić niedrogi i wydajny żel czyszczący firmy Briston. Nie mam niestety porównania do innych środków.

Lewa strona przed, prawa po.

http://s10.ifotos.pl/img/DSC2344jp_wexxxrw.jpg

Poprawiłem, powinno działać.

• Dystrybutor

Marcino89

Strong jest najmocniejszym środkiem do czyszczenia skóry w naszym arsenale. Posiada PH 9,5. Wszystko powyżej tego PH może być niebezpieczne dla lakieru wykończeniowego znajdującego się na skórze. Poniżej zamieszczam link, do artykułu:

Środki czyszczące do skóry