Bartek1985 Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 siemka zakupiłem Nielsen Briliance i mam dylemat jak najlepiej go nałożyć na opony pędelkiem czy gąbka co polecacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VuDoo Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 ja nakładam go gąbką i jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Niektórzy nakładają pędzelkiem i twierdzą, że im dłużej trzyma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 nakładaj pędzlem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempus Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Nakładałem jednym i drugim, najważniejsze to dokładnie umyć i wysuszyć opony, zazwyczaj siedzi długo ze względu na zawartość silikonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas22 Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 siemka zakupiłem Nielsen Briliance i mam dylemat jak najlepiej go nałożyć na opony pędelkiem czy gąbka co polecacie. Często ten sam dystans ze względu na układ dróg, korki i światła autem pokonamy tylko o połowę szybciej. Wybierając jednak auto pozbawiamy się kolejnej okazji do ruchu. W weekendy natomiast zamiast spędzania rodzinnie czasu przed telewizorem idźmy na wspólny spacer lub pojedźmy gdzieś razem na rowerze. Takie wypady integrują i pozwalają odpocząć od męczących ekranów. Jeśli już koniecznie musimy zostać w domu to zamiast typowej gry telewizyjnej wypróbujmy te z kontrolerami ruchu, aby chociaż w ten sposób złapać odrobinę aktywności. Tak samo na urlopie – nie leżmy tylko na plaży. Chodźmy na spacery, wypożyczmy rowery, nie jedźmy do sklepu autem tylko pójdźmy pieszo. Jak zawsze najlepiej przekonywać na przykładzie. Jeśli mieszkacie 2 km od swojej pracy to idąc do niej codziennie i wracając spalicie około 300 kalorii. Jeśli do tego dołożycie wieczorne wyjście z psem, podczas którego pokonacie podobny dystans, to spalonych kalorii uzbiera się już tyle, co podczas półgodzinnego biegu w tempie konwersacyjnym (czyli w takim, podczas którego możemy w miarę swobodnie prowadzić rozmowę). U mnie gabka mnieszy połysk krótsza trwałość. Pedzel wiekszy połysk duzo wieksza trwałość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ble Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 psikacie na opony i pedzelkiem rozprowadzacie środek na całą oponę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempus Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 psikacie na opony i pedzelkiem rozprowadzacie środek na całą oponę? Można tak lub przelać do jakiegoś plastikowego kubeczka i maczać pędzel. Jakkolwiek by to nie zabrzmiało Osobiście nie lubię psikać Nielsen'a bezpośrednio na oponę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 12 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 nie nie psikanie odrazu wykluczm bo potem całe felgi trzeba czyścić od nowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas22 Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Ja także maczam, psikanie na opone przy moich białych felgach skończyło by sie zle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Wrzućcie zdjęcia jak wygląda ten nielsen na oponach bo słyszałem dużo dobrych opinii o nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ble Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Ja jutro porobię. Nakładałem wczoraj gąbkowym aplikatorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 U mnie gabka mnieszy połysk krótsza trwałość. Pedzel wiekszy połysk duzo wieksza trwałość Dokładnie tak samo z tym, że pędzel = większe zużycie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Nakładany pędzelkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek _b Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 dlatego ja nakładam oplikatorem gšbkowym , bo lubię bardziej mat . osobom preferujšcym mniejszy blask ( a raczej mat/naturalna nowa guma ) polecam jeszcze Duragloss New Look Tire & Rubber Dressing #253 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobelOCP Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 tak wygląda Brillance około 1h po aplikacji z wykorzystaniem aplikatora gąbkowego (2 warstwy w odstępie jakiś 30 minut): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Jeśli chodzi o trwałość to ile dni/tygodni siedzi na oponie? Wiem, że to zależy od kilku czynników więc czysto orientacyjnie pytam. Jak wypada z porównaniu z Endurancem Megsa na płaszczyźnie trwałości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 żeby był widoczny 2-3 mycia w odstępie tygodnia przy około 1000km... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas22 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 żeby był widoczny 2-3 mycia w odstępie tygodnia przy około 1000km... Przy pedzlowaniu bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 nieraz siedzi dłużej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Kurde super ten Nielsen, szkoda, że tak mało sklepów w PL go oferuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 dokładnie chyba 3 a co my mamy powiedzieć jak importer jest w Łodzi i zamawiamy online? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Do mnie właśnie idzie pocztą polską Kosmetyki Nielsena chyba tylko dwa sklepy na forum oferują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobelOCP Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Tak wygląda po prawie miesiącu (aplikacja 2 warstw 16 maja) - opona nie była zbytnio czyszczona, jedynie "przetarta" szczotką z siuwaxami A tak zachowuje się w połączeniu z wodą: Nielsen dostępny jest w 3 sklepach: CDS, Kanar i MrCleaner Mam nadzieję, że żadnego nie pominąłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micha-ł Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Straszny "śmierduch" ten Brillance. Używam od 1,5 roku i irytuje mnie jego zapach. Trwałość i cena jest dużym plusem. ..... a co my mamy powiedzieć jak importer jest w Łodzi i zamawiamy online? Lubicie przepłacać W Namlecie są opakowania 0,5 i 1l jakieś 30% tańsze niż w sklepach int. 1L Brillance kosztuje chyba 18 czy 20 zł brutto. Mają też Scholla, bo są ich dystrybutorem na Polskę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi