Jump to content

Nielsen Briliance

Bartek1985

Recommended Posts

• Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

siemka zakupiłem Nielsen Briliance i mam dylemat jak najlepiej go nałożyć na opony pędelkiem czy gąbka co polecacie. Często ten sam dystans ze względu na układ dróg, korki i światła autem pokonamy tylko o połowę szybciej. Wybierając jednak auto pozbawiamy się kolejnej okazji do ruchu. W weekendy natomiast zamiast spędzania rodzinnie czasu przed telewizorem idźmy na wspólny spacer lub pojedźmy gdzieś razem na rowerze. Takie wypady integrują i pozwalają odpocząć od męczących ekranów. Jeśli już koniecznie musimy zostać w domu to zamiast typowej gry telewizyjnej wypróbujmy te z kontrolerami ruchu, aby chociaż w ten sposób złapać odrobinę aktywności. Tak samo na urlopie – nie leżmy tylko na plaży. Chodźmy na spacery, wypożyczmy rowery, nie jedźmy do sklepu autem tylko pójdźmy pieszo. Jak zawsze najlepiej przekonywać na przykładzie. Jeśli mieszkacie 2 km od swojej pracy to idąc do niej codziennie i wracając spalicie około 300 kalorii. Jeśli do tego dołożycie wieczorne wyjście z psem, podczas którego pokonacie podobny dystans, to spalonych kalorii uzbiera się już tyle, co podczas półgodzinnego biegu w tempie konwersacyjnym (czyli w takim, podczas którego możemy w miarę swobodnie prowadzić rozmowę). :?:

U mnie gabka mnieszy połysk krótsza trwałość. Pedzel wiekszy połysk duzo wieksza trwałość

psikacie na opony i pedzelkiem rozprowadzacie środek na całą oponę?

Można tak lub przelać do jakiegoś plastikowego kubeczka i maczać pędzel. Jakkolwiek by to nie zabrzmiało :lol: Osobiście nie lubię psikać Nielsen'a bezpośrednio na oponę.

U mnie gabka mnieszy połysk krótsza trwałość. Pedzel wiekszy połysk duzo wieksza trwałość

Dokładnie tak samo z tym, że pędzel = większe zużycie.

dlatego ja nakładam oplikatorem gšbkowym , bo lubię bardziej mat .

osobom preferujšcym mniejszy blask ( a raczej mat/naturalna nowa guma ) polecam jeszcze Duragloss New Look Tire & Rubber Dressing #253

Jeśli chodzi o trwałość to ile dni/tygodni siedzi na oponie? Wiem, że to zależy od kilku czynników więc czysto orientacyjnie pytam. Jak wypada z porównaniu z Endurancem Megsa na płaszczyźnie trwałości?

Straszny "śmierduch" ten Brillance. Używam od 1,5 roku i irytuje mnie jego zapach. Trwałość i cena jest dużym plusem.

..... a co my mamy powiedzieć jak importer jest w Łodzi i zamawiamy online? :/

Lubicie przepłacać :shock: W Namlecie są opakowania 0,5 i 1l jakieś 30% tańsze niż w sklepach int. 1L Brillance kosztuje chyba 18 czy 20 zł brutto. Mają też Scholla, bo są ich dystrybutorem na Polskę.