Rabarbar Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Polecam również zwykły ocet. Tani a potrafi zdziałać cuda. Ostatnio opadła mi szczęka, gdy chciałem doczyścić szybę na balkonie, na którą rozpryskiwała się woda spadająca z wyższego piętra kamienicy. Był tam remont i w wodzie było wszystko. Jechałem G4 plus 4Nano Glass and Metal Cleaner. Schodziło, ale w mękach. Gdy w desperacji sięgnąłem po ocet wystarczyło tylko przetrzeć szmatką i był błysk. Nawet nie trzeba było tego zbytnio wcierać. Dwa ruchy i głuchy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taisho Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 mam takie twarde wbite w szybę brązowe kulki niczym nie mogę ich usunąć, to niby ten osad ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mały_dżon Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Brązowe kulki mogą być od spawania, u mnie pomogła wymiana szyby... Co do kamienia to miałem problem z zaciekiem na szybie i tak jak wspomniał sirtrojan wystarczy nasączyć ręcznik papierowy octem zostawić na 20-30 minut i szyby są czyściutkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taisho Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 od spawania raczej nie, są to takie kropki i dziwne bo mam je tylko na dwóch bocznych szybach samochodu, jak paznokciem je traktuje to się kruszą ale tylko góna warstwa a ślad zostaje i nie wiem czym to usunąć. Ocet da rade ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mały_dżon Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 koszt żaden ryzyko że coś spitolisz żadne nie wiem na co czekasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snickers Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Również cały czas mam problem z zaciekami i osadem po twardej wodzie. Z zaciekami powoli udaje mi się walczyć, lecz z zaciekami na szybach nie. Chodzi o to, że mimo czyszczenia różnej maści płynami do szyb wraz zostają takie zacieki na szybach od środka. Według mnie to musi być jakiś nalot który przez tyle lat tam osiadał, możliwe że ktoś kiedyś palił w aucie (nie czuć, ale widać przepalenia na tapicerce). Czas na cięższe środki i tu pytanie, jakie? Nie mam maszyny jeszcze więc jak na razie aplikacja ręczna. Najbardziej myślę nad Auto Glym CAR GLASS POLISH ponieważ ma dobre opinie. Myślicie, że poradzi sobie? Te zacieki wyglądają podobnie jak na zdjęciach na poprzedniej stronie. Jaki aplikator do tego specyfiku dobrać? Czy AG poradzi sobie też z lekkimi rysami na szybie, czy może jest zbyt delikatny/tylko maszynowo? Jak sprawa z paskami podgrzewającymi tylną szybę? AG nie uszkodzi ich? Czy AG ściągnie niewidzialną wycieraczkę? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faraon3021 Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Najbardziej myślę nad Auto Glym CAR GLASS POLISH ponieważ ma dobre opinie. Myślicie, że poradzi sobie? Mam to szczescie ze woda w moim regionie jest dosc dobra, ale sprawdzajac AG w roznych okolicznosciach nigdy sie na nim nie zawiodlem Czy AG poradzi sobie też z lekkimi rysami na szybie, Na to nie licz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malysz01 Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Panowie mam pytanko. Mam na aucie nalot z drzewa ( prawdopodobnie z lipy ). Pod palcem czuc ewidentnie szorstkość, zarówno na szybach jak i na lakierze. Auto myte pianownica i piana aktywną dimer. Po myciu auta rękawicą, ciepłą wodą i szamponem duragloss 901, przejechaniu lakieru autogym srp i nałożeniu wosku dodo juice blue welvet nalot jest cały czas. O ile to tak bardzo nie przeszkadza mi na lakierze o tyle na szybie tak ponieważ wycieraczki podczas pracy wręcz ,,szurają'' po szybie. Ocet nie pomógł, mam pod ręka ultimate compound z megs'a. Kupować AUTOGLYM CAR GLASS POLISH i EUROW MICROFIBER WAFFLE - 40X70CM, DO SZYB ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwyjac Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Panowie mam pytanko. Mam na aucie nalot z drzewa ( prawdopodobnie z lipy ). Pod palcem czuc ewidentnie szorstkość, zarówno na szybach jak i na lakierze. Auto myte pianownica i piana aktywną dimer. Po myciu auta rękawicą, ciepłą wodą i szamponem duragloss 901, przejechaniu lakieru autogym srp i nałożeniu wosku dodo juice blue welvet nalot jest cały czas. O ile to tak bardzo nie przeszkadza mi na lakierze o tyle na szybie tak ponieważ wycieraczki podczas pracy wręcz ,,szurają'' po szybie. Ocet nie pomógł, mam pod ręka ultimate compound z megs'a. Kupować AUTOGLYM CAR GLASS POLISH i EUROW MICROFIBER WAFFLE - 40X70CM, DO SZYB ? pomiędzy myciem a SRP zapomniałeś o glince !! z szybami też powinna sobie poradzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malysz01 Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 pomiędzy myciem a SRP zapomniałeś o glince !! z szybami też powinna sobie poradzić glinka sobie poradzi z tym nalotem skoro szampon i cleaner nie dały rady? A jeśli tak to jaki konkretnie model glinki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fancivi Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 do tego ja stworzyli zeby usunela to czego nie usunie mycie zolta VALET PRO powinna dac rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwyjac Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 do tego ja stworzyli zeby usunela to czego nie usunie mycie zolta VALET PRO powinna dac rade no i daje radę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donatel Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 do tego ja stworzyli zeby usunela to czego nie usunie mycie zolta VALET PRO powinna dac rade Ja bym jeszcze przed glinką wypryskał jakimś tar removerem (prick?). To zawsze mniej pracy dla glinki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malysz01 Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 mam decabit, może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palczak Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Czyli na osad na szybie (niby kamień, przebarwienie szyby poza polem pracy wycieraczek), najlepszy będzie Tlenek Ceru i polerowanie szyby filcem, tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biszkopt Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Kiedyś spróbowałem drobna pastą - Menzerna 4000 i śrdnią gąbką. I zeszły takie "zaciceki". możesz spróbować. Z tym, że miałem mały nalot a nie jakies nie wiadomo co na szybach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinM Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Ja lece szyby przy okazji lakieru pasta mocno svierna, np menzerna fg400 na gabce i jest czysto i bezproblemowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palczak Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Shool 17+ na polerce skutecznie usunął "kamień" z szyb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobi Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Uważajcie na płyn z Biedronka! Dostaliśmy od Was wiele sygnałów na temat płynu do spryskiwaczy Aurora Nano, dostępnego w sieci sklepów Biedronka. Płyn ten uszkadza szyby oraz lakier samochodów. Wadliwa partia płynu produkowana była do 22.06.2014. Jeżeli macie taki płyn to radzimy natychmiast zwrócić go do sklepu. Biuro prasowe sieci Biedronka zapewnia, że wszyscy klienci którzy nabyli płyn z felernej partii mogą zgłaszać się do sklepów w celu zgłoszenia reklamacji. Jeśli macie podobne doświadczenia piszcie do nas na mail turbokamera@tvn.pl ! Co wy na to ? Jestem jednym z tych którzy trafili na taki wadliwy płyn szyby plus lakier w plamkach. Szyb za chiny nie można domyć normalnymi środkami do czyszczenia szyb. Proszę was o pomoc w tym temacie bo dzisiaj natrafiłem na ten news na profilu FB turbo kamery. Jeśli możecie podajcie nazwę środków jakie mogę użyć do szyb oraz do lakieru. Chce się tego pozbyć. Jak wygląda sprawa z ewentualnym odszkodowaniem od producenta płynu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manio49 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Nie ma paniki. Szyby wyczyścisz np. AG CGP, lakier powinien się poddać po cleanerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rojass Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Megsem UC zeszło wszystko bez większego wysiłku. Od dłuższego czasu byłem z tego płynu w zasadzie zadowolony, po tej akcji zmieniłem na Sonaxa Xtreme - 13 pln w Autolandzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobi Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Megsem UC zeszło wszystko bez większego wysiłku. Od dłuższego czasu byłem z tego płynu w zasadzie zadowolony, po tej akcji zmieniłem na Sonaxa Xtreme - 13 pln w Autolandzie Da radę UC zwykłym aplikatorem bo maszyny nie posiadam Czyli szyby Auto Glym Car Glass ? Dzięki za pomoc panowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rojass Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Ja użyłem TriColor ale zwykłym też się da, przynajmniej w moim przypadku. Na prawdę schodzi bez zająknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiggly Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Panowie, w jakich proporcjach rozcieńczać ocet z wodą? Gdzieś mi się obiło o oczy, że 2 łyżki octu na 2l wody. Będzie OK? Dlaczego pytam? Umyłem dzisiaj samochód szamponem bez spłukiwania. O ile lakier wycierałem do sucha na bieżąco o tyle szyby nie bo i tak miałem zamiar domyć je płynem do szyb. Niestety o ile bocznej tylna szyba nie sprawiły problemu o tyle na przedniej jest cała masa białych kropek które nie schodzą. Podejrzewam, że są to plamy po twardej wodzie bo przed myciem ich nie było, a raczej nie stosowałem żadnego środka, który mógłby to spowodować. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas123w Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 wiggly, po pierwsze AG CGP, na to RainX (kosztuje grosze) i po każdym myciu możesz myć szyby pierwszym lepszym płynem do szyb, problem twardej wody nie istnieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi