SzaKal Opublikowano 28 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2012 proximo, Ładnie napisane, ale trzeba jeszcze dodać że coli ciut trwalszy
sinrock Opublikowano 28 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2012 Coli moim zdaniem lepszy, chociaż ciężej się go ściera to nieco lepiej u niego z trwałością FK kładę głównie na felgi, przynajmniej w okresie letnim bo w zimowym jeszcze nie testowałem. Poza tym zarówno jeden jak i drugi świetnie moim zdaniem wyglądają na srebrnych i białych lakierach w połączeniu z SRP.
schabo78 Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2012 Czym i jak umyć karoserię przed nałożeniem COLLINITE 476,wcześniej raz na 2 miesiące stosowałem TURTLE WAX EXTRA GLOS.
Kr3t Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 Heh, tu ciężko o taką ocene, każdy wg własnych upodobań dobierze ten wosk, najlepiej korzystając z Colli zaopatrzyc sie w tester FK i porównać...Ja osobiście obstaje za FK1000p, przyjemniejszy w aplikacji a i na felgach daje rade, dodatkowo puszka własciwa (nie tester) jest dużo większa, a cena podobna.
adamos89 Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2012 A który z doświadczenia byście polecili do czarnego lakieru na PB black whole w okresie wiosna/ lato?
Sabat Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2012 Coli daje lepszego wettlook a fk plastykowy blask . wszystko już było w wątku
Ciastek Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2012 Czy ja wiem czy taki plastikowy? Ale jeszcze potestuję
proton789 Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2012 Mam pewien problem, 2 tygodnie temu na samochód położyłem collinite 476s, pod niego AG SRP + BH. Od tamtego czasu auto było myte 2 razy na 2 wiadra, raz spłukane sama woda na myjce i raz mycie proszkowe na myjni, po myciu proszkowym po wosku ani widu ani słychu. Przez lato miałem na zmianę nattys'red albo Fk pink paste wax, parę razy zdarzało się myć na bezdotyku proszkiem i wosk dalej się trzymał, co może być przyczyna że wosk spłynął? Dodam jeszcze ze samochód parkuje zawsze w tym samym miejscu wiec nie ma wpływu jakiś sok z drzew.
Moderator krd Opublikowano 29 Października 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 29 Października 2012 Nie wytarte dobrze SRB lub BH. Brak odstania w garazu w cieple. Wysoka wilgotnosc. Spolerowanie wosku przed jego utwardzeniem sie z lakierem.
Sucre Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2012 A ja bym upatrywał winę w kanapce z srp i bh.
proton789 Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2012 Ile ludzi robi na takim podkładzie i trzyma im długo, chyba że to kwestia lakieru.
djtomas Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2012 moim zdaniem BH osłabia wosk
sinrock Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2012 Srp z bh? Albo jedno albo drugie, nie dziwie się że ci spłynęło, chociaż fakt że szybciej niż bym się spodziewał. Wytłumacz nam jaki widzisz sens takiego warstwowania?
proton789 Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2012 Inne woski na tym trzymają, czemu "pancerny colli" nie wytrzymał 2 tygodni? , Dzis zrobiłem maskę 50/50 , jedna połowa SRP+BH+COLLI a druga polowa SRP+COLLI, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Altay Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2012 Mi też "pancerny Colli" trzymał góra 2-3 tygodnie. Kładłem go zawsze na pb white diamond, albo achillesa. Pewnego razu stwierdziłem, że umyję wóz porządnie, mocny prewash, potem mycie agresywnym szamponem, prosty cleaner sonaxa, na to grubo colli i siedział jak zły ja już przyzwyczaiłem się, że od prostych długodystansowców o zapachu pasty do butów nie można wymagać zbyt wiele i podbijać ich wyglądu, one mają chronić nie robić wow.
Justyna Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2012 Inne woski na tym trzymają, czemu "pancerny Colli" nie wytrzymał 2 tygodni? A no dlatego, że coli 476 wymaga czystego i odtłuszczonego lakieru i wtedy trzyma jak zły nie wiem ile trzeba razy powtórzyć to na forum, aby dotarło?
Carire Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2012 Justyna, a jak położyc na dedykowany cleaner wolfganga do sealantow? Robiłas może tak?
Justyna Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2012 Carire, nie posiadam tego cleanera, więc nie wiem, ale powinno być ok. Jeśli go posiadasz to sprawdź. Sealanty są wymagające jeśli chodzi o podłoże, więc dedykowane cleanery do nich powinny dobrze współpracować z coli 476.
Carire Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2012 Justyna, tak zrobie i też położe na min FK na felgi i zobaczymy jak to będzie.
Justyna Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2012 ok w takim razie czekam na info jak będzie się trzymać
Moderator krd Opublikowano 1 Listopada 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2012 Justyna, tak zrobie i też położe na min FK na felgi i zobaczymy jak to będzie. Ja na felgach oczyscilem powierzchnie DJ LP i obficie uzylem ipy, dopiero potem na to FK. Identyczna procedura w zeszlym roku wytrzymala praktycznie do wiosny...
Carire Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2012 krd, a nie kładłeś czasem na wolfgangu FK?
Moderator krd Opublikowano 1 Listopada 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2012 Nigdy nie kladlem.
Swoop Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2012 no i ja dziś włączyłem test Colli vs. FK. Sorki za jakość zdjęć, ale zrobione telefonem a poza tym ciemnawo było... Lakier przygotowany (IPA): Coli (po stronie pasażera) i dalej: Przewiduje updaty w trakcie sezonu
Rekomendowane odpowiedzi