Skocz do zawartości

Coś do kokpitu

MetalMagnes

Rekomendowane odpowiedzi

Do wnętrza bym kupił raczej takie APC, które nie dusi i ma w miarę znośny zapach np. Blink lub ADBL. Na zewnątrz nie jest to az tak upierdliwe ale w środku jak dla mnie ma to duże znaczenie.

Jeżeli pytasz o tego Kocha którego ja wymieniłem to w sumie nie zwróciłem uwagi na zapach wiec musi byc delikatny bo mam słaby węch. Napewno tak dobrze jak NL nie przyciemnia jest bardziej subtelny. Dużo też zależy od plastiku. W moich aucie Koch wygrywa z NL ale u żony nadal stosuje NL.

Dzięki bardzo jestem ciekawy tego Kocha. Mam od nich do plastików zewnętrznych i bardzo sobie chwalę tę firmę. Ponoć mają też rewelacyjne pasty.

Dodane po 1 godzinie 58 minutach 28 sekundach:

Z innej beczki - ten to chyba bardziej taki detailer co nie? http://www.shiningcar.pl/pl/p/Einszett- ... fleger/797

a jak ktoś ma auto zadbane wnętrze nie brudne to musi używać APC i potem np NL...?zawsze używałem plaka:-) ale jak się dowiedziałem o. tym. forum to mam. zupełnie inne zdanie :-)

Który wybrać :

Kokpit

Gtechniq C6 Matte 100ml 40zl

POORBOYS-WORLD-Natural-Look-Dressing 473ml za 50 zł

Finese Nielsen kokpit 500ml za 18zl

lepiej wychodzi nl. bo jest więcej..

Koledzy, potrzebuję jakiegoś dresingu do kokpisu opla signum (VC). Dość miękkie wykończenie. Całość potraktowane na razie APC ADBL 1:20, sporo brudu zeszło. Na początku byłem zdecydowany na PB NL jednak czytam, że zostawia biały nalot po kroplach deszczu, a tego nie lubię. Co zamiast tego? Chcę żeby środek wyciągnął kolor ale był zarazem matowy. Myślałem nad Gtechniq C6 Matte ale kurczę tego jest tylko 100ml :(

Do czegoś takiego: zdjęcie poglądowe

Opel_Signum_3.2_V6_2003_1600x1200_23738.jpg

PB NL nie podchodzi pod mat. Ja używam Unique Hestia i po kroplach co wpadną nie widzę nalotu. Hestia wchodzi bardziej w satynę nie typowy mat jak ten Gtechniq C6 Matte.

Faktycznie taki mat jak tutaj w teście? https://detailingzpasja.wordpress.com/2015/04/15/unique-hestia-odzywka-do-kokpitu/

I nie zostawia zacieków? A jak z nakładaniem, jakieś szczególne zalecenia?

Wiekszosc dressingow matowych typu Mainz Cherish, jakas próbka Sonax ktorych uzywalem na ciemnych deskach audi, seat, opel nie zostawia praktycznie zadnego efektu. Wnika od razu ;> Nic nie wyciaga z koloru a co za tym idzie nie ukrywa defektow. Sytuacja sie zmienia na tapicerkach kremowych gdzie juz jakis efekt widac.

Wysłane z mojego LG-D315 przy użyciu Tapatalka

W Passat B6 u mnie wyszło tak jak niżej foto.

1544d7aaa2f0.jpg

ce766323006e.jpg

W Vectrze B tak:

08b302c2a555.jpg

ec059d2b8204.jpg

Generalnie fajny dressing , łatwa aplikacja, przyjemny zapach, można z niego zrobić QD do odświeżania plastików.smelbo, Jeżeli masz dużo miękkich plastików trzeba zwrócić uwagę na wchłanianie i pokrycie na twardych jest bezproblemowo.

Zamówiłem Unique Hestię

Będzie Pan zadowolony :)

Dziś śmignąłem całe wnętrze, ogólnie bardzo fajne. Natomiast jest jeden ale za to bardzo duży minus - za atomizer. Nie wiem czy tylko ja otrzymałem taki ale nie blokuje środka gdy nie jest naciskany. W momencie przewrócenia butelki lub jej ściśnięcia środek wydostaje się na zewnątrz przez atomizer. W pozycji Off jest całkowicie zablokowany i jest ok.

• 1 miesiąc temu...

jak doczyscić i nablyszczyc brąz elementy??? jak na foto

http://www.fotem.pl/show/full/c17ef645c ... cdd03ac882

oraz uszczelki szyb wszystkie plastiki czym umyć?

i szyby braz czym umyc bo samochod stal 5 lat pod drzewem i sa bardzo brudne