Tommy Lee Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Do wnętrza bym kupił raczej takie APC, które nie dusi i ma w miarę znośny zapach np. Blink lub ADBL. Na zewnątrz nie jest to az tak upierdliwe ale w środku jak dla mnie ma to duże znaczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SebastianAd Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 A stosował ktoś Ceramic Pro Plastic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haks Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Jeżeli pytasz o tego Kocha którego ja wymieniłem to w sumie nie zwróciłem uwagi na zapach wiec musi byc delikatny bo mam słaby węch. Napewno tak dobrze jak NL nie przyciemnia jest bardziej subtelny. Dużo też zależy od plastiku. W moich aucie Koch wygrywa z NL ale u żony nadal stosuje NL. Dzięki bardzo jestem ciekawy tego Kocha. Mam od nich do plastików zewnętrznych i bardzo sobie chwalę tę firmę. Ponoć mają też rewelacyjne pasty. Dodane po 1 godzinie 58 minutach 28 sekundach: Z innej beczki - ten to chyba bardziej taki detailer co nie? http://www.shiningcar.pl/pl/p/Einszett- ... fleger/797 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaarolek1 Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 a jak ktoś ma auto zadbane wnętrze nie brudne to musi używać APC i potem np NL...?zawsze używałem plaka:-) ale jak się dowiedziałem o. tym. forum to mam. zupełnie inne zdanie :-) Który wybrać : Kokpit Gtechniq C6 Matte 100ml 40zl POORBOYS-WORLD-Natural-Look-Dressing 473ml za 50 zł Finese Nielsen kokpit 500ml za 18zl lepiej wychodzi nl. bo jest więcej.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Kolego MUSISZ użyć APC żeby wymyć tego plaka. Co do wyboru to C6 to zupełnie inny dressing w porównaniu do dwóch pozostałych jest matowy. Zależy czego oczekujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaarolek1 Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 cos w stylu plaka ale tego Gtechniq jest tylko 100ml.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maj0nez Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 PW NL jest spoko ale jak pada deszcz i wpadają krople na boczki albo kokpit to powstają zacieki :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaarolek1 Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 ale wszystko co innego będzie lepsze od plaka którego używam.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Oczywiście ale wymyć apc powinieneś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaarolek1 Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 MEGUIARS SUPREME SHINE PROTECTANT miał ktoś może? sprzedawca powiedziałem że jak używałem plaka to lepiej coś w stylu plaka żeby się błyszczało .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atvmmz Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Ty naprawdę jesteś na forum od 2011r ? Używałeś opcji szukaj? Przeglądałeś dział testy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaarolek1 Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 rzadko zaglądałem teraz dopiero się bardziej tym interesuje..mogę prosić o linka do tego MEGUIARS SUPREME SHINE PROTECTANT? bo nie widzę nigdzie w dziale Testy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 kaarolek1 - proszę bardzo: viewtopic.php?f=232&t=9334 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smelbo Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Koledzy, potrzebuję jakiegoś dresingu do kokpisu opla signum (VC). Dość miękkie wykończenie. Całość potraktowane na razie APC ADBL 1:20, sporo brudu zeszło. Na początku byłem zdecydowany na PB NL jednak czytam, że zostawia biały nalot po kroplach deszczu, a tego nie lubię. Co zamiast tego? Chcę żeby środek wyciągnął kolor ale był zarazem matowy. Myślałem nad Gtechniq C6 Matte ale kurczę tego jest tylko 100ml Do czegoś takiego: zdjęcie poglądowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 PB NL nie podchodzi pod mat. Ja używam Unique Hestia i po kroplach co wpadną nie widzę nalotu. Hestia wchodzi bardziej w satynę nie typowy mat jak ten Gtechniq C6 Matte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smelbo Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 PB NL nie podchodzi pod mat. Ja używam Unique Hestia i po kroplach co wpadną nie widzę nalotu. Hestia wchodzi bardziej w satynę nie typowy mat jak ten Gtechniq C6 Matte. Faktycznie taki mat jak tutaj w teście? https://detailingzpasja.wordpress.com/2015/04/15/unique-hestia-odzywka-do-kokpitu/ I nie zostawia zacieków? A jak z nakładaniem, jakieś szczególne zalecenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atvmmz Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 smelbo, Albo Zymol Vinyl Conditioner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smelbo Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 smelbo, Albo Zymol Vinyl Conditioner Zamówiłem Unique Hestię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeepGloss Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Zamówiłem Unique Hestię Będzie Pan zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fitte Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Wiekszosc dressingow matowych typu Mainz Cherish, jakas próbka Sonax ktorych uzywalem na ciemnych deskach audi, seat, opel nie zostawia praktycznie zadnego efektu. Wnika od razu ;> Nic nie wyciaga z koloru a co za tym idzie nie ukrywa defektow. Sytuacja sie zmienia na tapicerkach kremowych gdzie juz jakis efekt widac. Wysłane z mojego LG-D315 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Mainz Cherish kwestia tworzywa...ja używam w Megane II gdzie kokpit jest z miękkiego plastiku/tworzywa i jest idealnie, przyciemnia bez zbędnego połysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 W Passat B6 u mnie wyszło tak jak niżej foto. W Vectrze B tak: Generalnie fajny dressing , łatwa aplikacja, przyjemny zapach, można z niego zrobić QD do odświeżania plastików.smelbo, Jeżeli masz dużo miękkich plastików trzeba zwrócić uwagę na wchłanianie i pokrycie na twardych jest bezproblemowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smelbo Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Zamówiłem Unique Hestię Będzie Pan zadowolony Dziś śmignąłem całe wnętrze, ogólnie bardzo fajne. Natomiast jest jeden ale za to bardzo duży minus - za atomizer. Nie wiem czy tylko ja otrzymałem taki ale nie blokuje środka gdy nie jest naciskany. W momencie przewrócenia butelki lub jej ściśnięcia środek wydostaje się na zewnątrz przez atomizer. W pozycji Off jest całkowicie zablokowany i jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Procent Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Mi podszedl srodek polytopa do plastikow wewnatrz.nadaje satynowy polysk bez nieptrzenego tlustego blasku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciesielko Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 jak doczyscić i nablyszczyc brąz elementy??? jak na foto http://www.fotem.pl/show/full/c17ef645c ... cdd03ac882 oraz uszczelki szyb wszystkie plastiki czym umyć? i szyby braz czym umyc bo samochod stal 5 lat pod drzewem i sa bardzo brudne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi