kamilgt Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 jedrek1980, psiknij na aplikator albo dechę, rozprowadź, poczekaj chwilkę niech się wchłonie i jak będzie go za dużo to zetrzyj trochę fibrą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes12 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 co polecicie aby nie nabłyszczało plastików , tylko ładnie odżywiło oraz nie dało tłustego osadu? auto finesse spritz interior detailer byłby ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzLU Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 natural look ale na kazda tapicerke inaczej działa u mojego ojca w skodzie jest np ladny mat a u mnie lekko sie blyszczy w c4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkr Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 grzes12, u mnie na kilku autach autobrite pink sheen daje fajny, matowy efekt i dobre przyciemnienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 autobrite pink sheen Fajny środek,no i ładnie pachnie Satynka/lekki połysk zależnie od platiku Co do natural looka,to bardziej mi podchodzi CG NMSD,wydajniejszy i daje ciut bardziej matowe wykończenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senz Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 co polecicie aby nie nabłyszczało plastików , tylko ładnie odżywiło oraz nie dało tłustego osadu?auto finesse spritz interior detailer byłby ok? 1Z Cockpit Premium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzLU Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 wkr, to ma jakis zapach dopobno mozesz powiedziec jaki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałoś Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 PolishAngel Snowcake aka PolishAngel Sensitive Venus Daje fajne matowe wykończenie i ładnie odżywia plastiki. Jedyny minus to, że trochę mocniej przyciąga kurz niż NL. Sory za jakość zdjęcia: P.S. Pavlik wrzucał gdzieś jak wygląda na plastikach w Volvo i te zdjęcia przekonały mnie do zakupu. P.S2. Znalazłem, mam nadzieję, że nie ma nic przeciwko, że tu wrzucam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkr Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 GrzegorzLU, tak, dla mnie jest to zapach kwiatowego proszku do prania mi osobiście dużo bardziej podchodzi niż Natural Look z PB. Konsystencja dość wodnista i zalecam nakładanie aplikatorem bawełnianym. Skończyłem niedawno całe opakowanie i teraz dokupiłem drugie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atvmmz Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 A czy może ktoś używał SCHOLL PURPLE VINYL CARE GEL lub BLACKFIRE INTERIOR PROTECTANT? Zastanawiam się nad którymś z tych produktów ale na forum nie mogę znaleźć żadnych informacji na ich temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubstone Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Poszukuję dressingu do deski rozdzielczej w E klasie W210. Wnętrze ogarnąłem już praktycznie na tip-top, ale wykończenie deski wszystko psuje Nałożyłem Natural Looka, ale niestety pojawił się po nim efekt "psich jajec". Doświadczeni detailerzy, na pewno natknęliście się na tę deskę i znacie złoty środek do niej;) Chodzi dokładnie o takie coś: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzLU Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 na elementy lakierowe mozna polozyc zymol detail co do plastiku to moze 1z Einszett Cockpit Premium matowy ? z tego co wiem zostawia naturalne wykonczenie [ Dodano: 20 Sierpień 2013, 12:43 ] http://www.detailingworld.co.uk/forum/s ... p?t=124896 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubstone Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Ok, ale nie chciałbym robić kolejnych zakupów w ciemno. Myślę, że większość forumowych partnerów działało przy niejednym takim Mercu, możecie coś podpowiedzieć? Generalnie zadowala mnie efekt po samym wyczyszczeniu APC, wtedy deska jest taka stonowana, naturalna... Ale z drugiej strony, jakoś nie mogę jeździć z niczym niezabezpieczoną deską. Moje ciche typy to Zymol Vinyl Conditioner, czy Gtechniq C6 Matte Dash, ale czy to dobry trop... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Gtechniq C6 Matte Dash, ale czy to dobry trop... Nie powinieneś być zawiedziony. Poza tym koszt zakupu nie jest z kosmosu więc warto spróbować U mnie w VW jest totalny mat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukolarz Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Gtechniq C6 Matte Dash Dobry trop . Nie znam produktu dającego większy mat niż Gtechniq. Szczególnie, że: Generalnie zadowala mnie efekt po samym wyczyszczeniu APC, wtedy deska jest taka stonowana, naturalna... - powinieneś być zadowolony. Ma jedną małą wadę- po deszczu mogą powstać delikatne zacieki na drzwiach itd., ale tragedii nie ma . Aplikacja też nie jest tak przyjemna jak np. Natural Look-a, ale można się przyzwyczaić (ma wodnistą konsystencję i nie ma super zapachu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Nie znam produktu dającego większy mat niż Gtechniq. Ostatnio zadziwil swoim matem mnie Swissvax Protecton Matt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubstone Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Ok, w takim razie spróbuję chyba tego Gtechniq'a. Protection Matt ze względu na cenę na razie odpada Dzięki wszystkim za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukolarz Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 krd, mam i używam SV Protecton-a Matt na co dzień z uwagi na właśnie brak plam po deszczu oraz łatwiejszą aplikację (SV nie ma tendencji do zostawiania smug na zegarach, błyszczących plastikach oraz czasem wystarczy go nałożyć- nie trzeba polerować szmatką), ale pod względem matu to trochę mu brakuje do Gtechniq-a . Choć pewnie plastik plastikowi nierówny... No i trzeba zaznaczyć, że są to produkty dedykowane deskom w nowych autach bez przebarwień itd., bo nie mają za dużych oszukańczych właściwości . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Matt Dash zazwyczaj nie wnosi od siebie niczego do barwy tworzywa - po wyczyszczeniu - koloryt nie zmieni się nawet o pół tonu. Ale ja to bym leciał i tak Snow Cake'iem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Matt Dash zazwyczaj nie wnosi od siebie niczego do barwy tworzywa - po wyczyszczeniu - koloryt nie zmieni się nawet o pół tonu. Ale ja to bym leciał i tak Snow Cake'iem J/w, dla mnie top1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubstone Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 SJake, 1. Stosowałeś Snow Cake'a na desce Mercedesa? 2. Masz może jakieś zdjęcia z tego procesu? 3. Na ile wystarczy 50ml? 4. Napisałbyś kilka słów o aplikacji? Może być na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Miał być test, ale mam za mało zdjęć. Tak wygląda tańszy Vinyl na plastikach w i10. Nie widzę różnicy w wyglądzie, w stosunku do droższego. Ten w białęj butelce lepiej pachnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 piotr13 fajne zdjęcia Różnica ogromna - szczególnie widać na zdjęciach na kierownicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 piotr13, kozak, a takie foto z PA by się zdało, może ktos ma ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 kozak, a takie foto z PA by się zdało, może ktos ma ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi