Skocz do zawartości

Coś do kokpitu

MetalMagnes

Rekomendowane odpowiedzi

autobrite pink sheen

Fajny środek,no i ładnie pachnie

Satynka/lekki połysk zależnie od platiku ;)

Co do natural looka,to bardziej mi podchodzi CG NMSD,wydajniejszy i daje ciut bardziej matowe wykończenie ;)

PolishAngel Snowcake aka PolishAngel Sensitive Venus

Daje fajne matowe wykończenie i ładnie odżywia plastiki.

Jedyny minus to, że trochę mocniej przyciąga kurz niż NL.

Sory za jakość zdjęcia:

dsc0028es.jpg

dsc0029qc.jpg

P.S. Pavlik wrzucał gdzieś jak wygląda na plastikach w Volvo i te zdjęcia przekonały mnie do zakupu.

P.S2. Znalazłem, mam nadzieję, że nie ma nic przeciwko, że tu wrzucam.

img3682g.jpg

GrzegorzLU, tak, dla mnie jest to zapach kwiatowego proszku do prania ;) mi osobiście dużo bardziej podchodzi niż Natural Look z PB. Konsystencja dość wodnista i zalecam nakładanie aplikatorem bawełnianym. Skończyłem niedawno całe opakowanie i teraz dokupiłem drugie ;)

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Poszukuję dressingu do deski rozdzielczej w E klasie W210. Wnętrze ogarnąłem już praktycznie na tip-top, ale wykończenie deski wszystko psuje :/ Nałożyłem Natural Looka, ale niestety pojawił się po nim efekt "psich jajec". Doświadczeni detailerzy, na pewno natknęliście się na tę deskę i znacie złoty środek do niej;) Chodzi dokładnie o takie coś:

e430_dash.jpg

na elementy lakierowe mozna polozyc zymol detail co do plastiku to moze 1z Einszett Cockpit Premium matowy ? z tego co wiem zostawia naturalne wykonczenie

[ Dodano: 20 Sierpień 2013, 12:43 ]

http://www.detailingworld.co.uk/forum/s ... p?t=124896

Ok, ale nie chciałbym robić kolejnych zakupów w ciemno. Myślę, że większość forumowych partnerów działało przy niejednym takim Mercu, możecie coś podpowiedzieć?

Generalnie zadowala mnie efekt po samym wyczyszczeniu APC, wtedy deska jest taka stonowana, naturalna... Ale z drugiej strony, jakoś nie mogę jeździć z niczym niezabezpieczoną deską. :kox:

Moje ciche typy to Zymol Vinyl Conditioner, czy Gtechniq C6 Matte Dash, ale czy to dobry trop... :idea:

Gtechniq C6 Matte Dash

Dobry trop ;). Nie znam produktu dającego większy mat niż Gtechniq. Szczególnie, że:

Generalnie zadowala mnie efekt po samym wyczyszczeniu APC, wtedy deska jest taka stonowana, naturalna...

- powinieneś być zadowolony. Ma jedną małą wadę- po deszczu mogą powstać delikatne zacieki na drzwiach itd., ale tragedii nie ma ;). Aplikacja też nie jest tak przyjemna jak np. Natural Look-a, ale można się przyzwyczaić (ma wodnistą konsystencję i nie ma super zapachu).

krd, mam i używam SV Protecton-a Matt na co dzień z uwagi na właśnie brak plam po deszczu oraz łatwiejszą aplikację (SV nie ma tendencji do zostawiania smug na zegarach, błyszczących plastikach oraz czasem wystarczy go nałożyć- nie trzeba polerować szmatką), ale pod względem matu to trochę mu brakuje do Gtechniq-a ;). Choć pewnie plastik plastikowi nierówny... No i trzeba zaznaczyć, że są to produkty dedykowane deskom w nowych autach bez przebarwień itd., bo nie mają za dużych oszukańczych właściwości :D.