dzinkins Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 a jak zachowuja sie produkty megsa do plastikow? swieca, polmat czy mat? zależy co i na czym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo4 Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 pablo4, Gtechniq C6 Matt Dash może ktoś coś jeszcze poleci do volvo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultratouch Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 pablo4, Gtechniq C6 Matt Dash może ktoś coś jeszcze poleci do volvo Duragloss 201. Używałem go na ciemnych plastikach w Volvo i byłem zadowolony, używałem na jasnych w Avensisie i byłem zadowolony jeszcze bardziej. Na jasnych w Volvo moim zdaniem będzie super odżywiony efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 a jak zachowuja sie produkty megsa do plastikow? swieca, polmat czy mat? zależy co i na czym Ja uzywam quick interior detailer, to daje matowy efekt, dobrze czysci i deska wraca do stanu jak z fabryki heh. Dla tych ktorzy chca swiecidelka jest wersja shine i supershine Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalitus Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 coraz gorzej się dzieje na tym forum, karencja by się przydała, ewentualnie można rozstrzelać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bania Opublikowano 28 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 Witam koledzy stosował ktoś POORBOYS WORLD NATURAL LOOK w aucie Passat b6 2007 i czy warto kupić do tego kokpitu , bo jak czytałem to nie na każdym wygląda fajnie ,czekam na wasze opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 28 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 na każdej vinylowej desce auta z grupy VAG, PB Natural Look robi robotę i moja opinia jest chyba jakąś setną, identyczną do pozostałych 99 na tym forum dot. tego środka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 29 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 Jest ładnie, ale jeśli tylko możesz sobie pozwolić, bierz Z Vinyl. Próbowałem SV, Sonax'a, NL, 303 i zymol najbardziej mi się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabat Opublikowano 29 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 Kolega do B6 używał Megsa, zaproponowałem mu Shiny Garage i jest zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuku Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 możecie polecić jakiegoś psiaczka żeby się te plastiki czarne wszystkie świeciły a przede wszystkim żeby nie łapały tyle kurzu? Kupiłem teraz MEGUIARS NATURAL SHINE ale nie jestem zadowolony ma to konsystencje mleczka i bardzo słabo się rozprowadza, tzn tam gdzie akurat psikniesz to jest OK ale gdybyś chciał lekko to porozcierać na boki to już inne odcienie wychodzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xMarcin95x Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 możecie polecić jakiegoś psiaczka żeby się te plastiki czarne wszystkie świeciły a przede wszystkim żeby nie łapały tyle kurzu? Kupiłem teraz MEGUIARS NATURAL SHINE ale nie jestem zadowolony ma to konsystencje mleczka i bardzo słabo się rozprowadza, tzn tam gdzie akurat psikniesz to jest OK ale gdybyś chciał lekko to porozcierać na boki to już inne odcienie wychodzą. Po 1 produkt psika się na Aplikator a nie bezpośrednio na panel. Rozprowadzasz produkt za jego pomocą kolistymi ruchami ,po czym czekasz chwilę i przecierasz MF. Sprawdź tą metodę a może nie będzie trzeba marnować kasy na nast. produkt skoro niedawno kupiłeś Natural VID: Jeśli chcesz aby ci się mocniej świeciły weź następnym razem Meguiar's Supreme Shine. Sam stosowałem i jest OK, lecz mój następny zakup to PB Natural Look Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 A deska wcześnie umyta była jakimś APC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuku Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 przecierałem wilgotną szmatka, po wyschnięciu czyściłem MEGUIARS NATURAL SHINE i to tak naprawdę nie było tak że psikałem go bezpośrednio tylko na kawałeczek ręcznika i tym ręcznikiem wcierałem ale efekt tak jak mówię nie podoba mi sie - wolałbym jakieś bardziej wodniste produkty które mają np rozpylacz - są takie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparco Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Z bardziej znanych i polecanych na forum z rozpylaczem to AUTOBRITE PINK SHEEN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xMarcin95x Opublikowano 1 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 przecierałem wilgotną szmatka, po wyschnięciu czyściłem MEGUIARS NATURAL SHINE i to tak naprawdę nie było tak że psikałem go bezpośrednio tylko na kawałeczek ręcznika i tym ręcznikiem wcierałem ale efekt tak jak mówię nie podoba mi sie - wolałbym jakieś bardziej wodniste produkty które mają np rozpylacz - są takie? Przetarcie wilgotną szmatką nic niedaje. Psikanie na kawałek ręcznika również, ponieważ ręcznik wchłonie produkt. Polecam Kupić Żółty Aplikator Meguiar's a a na bank twój problem zniknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy1987d Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Witam Czy używał ktoś z was Shiny Garage Apple Plastic Dressing 500ml. Warto kupić? Środek ten mnie zainteresował ze względu na swoją cenę ale czy będzie spełniał swoją rolę...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 5 Października 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Testy/Wewnątrz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 5 Października 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Wystarczy zajrzeć do działu testy Całkiem przyjemny środek. Edit: Piotrek jak zawsze szybszy o jednego posta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk1980 Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Ja kolego tez dziś próbowałem Nielsen Finess i właśnie psikałem go na szmatkę z mikrofibry i wcierałem na boczek drzwi i powiem ci że w sumie jestem nie zadowolony z efektu. Używałem zawsze błyszczącego plaka, finess jest matowy ale jakos to słabo wyszło i tak teraz myślę że może aplikatorem nałożyć spróbuje tak jak piszesz. Jaki polecasz taki bawełniany czy z gąbki? przecierałem wilgotną szmatka, po wyschnięciu czyściłem MEGUIARS NATURAL SHINE i to tak naprawdę nie było tak że psikałem go bezpośrednio tylko na kawałeczek ręcznika i tym ręcznikiem wcierałem ale efekt tak jak mówię nie podoba mi sie - wolałbym jakieś bardziej wodniste produkty które mają np rozpylacz - są takie? Przetarcie wilgotną szmatką nic niedaje. Psikanie na kawałek ręcznika również, ponieważ ręcznik wchłonie produkt. Polecam Kupić Żółty Aplikator Meguiar's a a na bank twój problem zniknie. [ Dodano: 5 Październik 2012, 21:58 ] Mam żółty aplikator Meguiar's;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iivo Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Mam żółty aplikator Meguiar's;) Ja też dresingi w aucie nakładam żółtym Megsem , i dla mnie lepiej się nim rozprowadza niż aplikatorem z mikrofibry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek0720 Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Ja nakładam aplikatorem bawełnianym. tomekk1980, wydaje mi się po prostu, że oczekujesz sztucznego efektu. Ogólnie plastiki powinny zostać ożywione - a nie sprawiać efekt, że coś na nich leży. Szkoda, że nie wziąłeś taśmy i nie zrobiłeś 50/50. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZ Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Ja kolego tez dziś próbowałem Nielsen Finess i właśnie psikałem go na szmatkę z mikrofibry i wcierałem na boczek drzwi i powiem ci że w sumie jestem nie zadowolony z efektu.Używałem zawsze błyszczącego plaka, finess jest matowy ale jakos to słabo wyszło i tak teraz myślę że może aplikatorem nałożyć spróbuje tak jak piszesz. Podejrzewam, że w Twoim wypadku problemem nie jest sposób nakładania tylko oczekiwania. Jeśli oczekiwałeś dużych zmian po nałożeniu Nielsena to chyba zły środek wybrałeś. Ten środek ma właśnie delikatnie ożywić plastiki, mi coś takiego jak najbardziej odpowiada, Tobie widocznie nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk1980 Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Morze i masz rację, wcześniej byłem przyzwyczajony do błyszczącego plaka a teraz chciałem coś zmienić na mat i dla tego Nielsen wybrałem. Myślę że kwestia przyzwyczajenia. Ale dziś spróbowałem nałożyć drugą warstwę właśnie aplikatorem piankowym i coś mi się wydaje że jest ok;) Roletę w bagażniku też umyłem APC i dwie warstwy finessa tak samo aplikatorem piankowym i myślę że jest fajnie. Ja kolego tez dziś próbowałem Nielsen Finess i właśnie psikałem go na szmatkę z mikrofibry i wcierałem na boczek drzwi i powiem ci że w sumie jestem nie zadowolony z efektu.Używałem zawsze błyszczącego plaka, finess jest matowy ale jakos to słabo wyszło i tak teraz myślę że może aplikatorem nałożyć spróbuje tak jak piszesz. Podejrzewam, że w Twoim wypadku problemem nie jest sposób nakładania tylko oczekiwania. Jeśli oczekiwałeś dużych zmian po nałożeniu Nielsena to chyba zły środek wybrałeś. Ten środek ma właśnie delikatnie ożywić plastiki, mi coś takiego jak najbardziej odpowiada, Tobie widocznie nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ad4m3k Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 ja osobiście jestem bardzo zadowolony z PB Natural look jest mega wydajny, świetnie pachnie i daje fajny matowy efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Dzisiaj wpadł mi w łapy koch chemie nano magic plast care No cudowny mat zostawia do tego zapach edit: koch chemie refresh cocpit care Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi