Moderator rychu Opublikowano 15 Maja 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2011 Przecież to nie wiadomo na jakie Tempo się w sklepie trafi, zawsze można wybrać to destrukcyjne i narobić szkód. Oczywiście że idzie to wyczytać pewnie na opakowaniu ale ludzie którzy kupują Tempo nie będą wiedzieli że istnieją 2 rodzaje i tylko ślepy los za nich zdecyduje... Widziałem taką scenkę w Tesco przy środkach do auta: przyszedł facet z 2 babkami i stoją koło tempo by druhema bodajże. Wtedy jedna z babeczek łapie tą pastę i z zachwytem w głosie czyta: nadaje połysk, usuwa rysy - to będzie idealne do Twojego samochodu!!! Bierzemy! Tak wyglądają zakupy - ludzie w 100% wierzą informacji na opakowaniu i są szczęśliwi po zakupie Tempo...
_Shadow Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2011 przeciez pisze jak wół ze lekko scierna albo nabłyszczająca. A jak ktos nie potrafi czytac to weźmie automaxa i tez narobi bigosu
Camel- Opublikowano 16 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2011 OK. Chętnie przetestuje nabłyszczającą
capricorn Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2011 Evo, no to może trzeba wrzucić tempo na twardy pad? Szkoda pada, testowałem zapchany po jednym przejeździe
MM.MM Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Daj tempo na pada i zobaczymy czy Ci porysuje lakier, to tak samo jak byś SSR 3 ręcznie nakładał, efekt będzie jeszcze gorszy.
Administrator Evo Opublikowano 17 Maja 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Bo jest oparty na technologi SMAT
MM.MM Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Sprawa jest prosta, jak dasz Tempo na pada to efekt będzie zbliżony (nie wiem nigdy nie używałem tej pasty) do tego co uzyskałeś na G3.
Borek Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Panowie ja nie wiem czy ten test obali mit o leczniczych właściwościach Tempo . Takie zarysowania jak na części drzwi po korekcie i przetarciu tempo przez zwykłego zjadacza chleba wogóle nie są postrzegane jako rysy bo "przecież każde auto takie ma i widać je dopiero przy konkretnym świetle". Stan lakieru jak po profi korekcie czyli idealne lustro jest dla Kowalskiego zjawiskiem wystepującym tylko na nowych autach i nierealnym do utrzymania zbyt długo. Jesli taki Kowalski użyje Tempo, które troche mu spoleruje grube swirle, a reszte wypełni to jest wniebowzięty, a tych drobnych zarysowań popolerskich i tak nie będzie widać na tle pozostałych defektów. Jakie potrzeby taki produkt
Camel- Opublikowano 17 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 MM.MM, jak już ktoś wcześniej wspomniał, to Tempo tylko włazi w pada zamiast w lakier...
maya Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 tempo nie wolno używać na maszynie (instrukcja) nałożyc paste odczekać do mgiełki i zetrzeć (prawie jak wosk )
capricorn Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 (instrukcja) prawdziwy facet nie czyta instrukcji
mmichalowski Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2011 Przede wszystkim gratuluję pomysłu na przeprowadzenie takiego testu
maya Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2011 Sprawa jest prosta, jak dasz Tempo na pada to efekt będzie zbliżony (nie wiem nigdy nie używałem tej pasty) do tego co uzyskałeś na G3. nie będzie zbliżony, skąd taki dziwny wniosek ?
Tomasz KRK Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 Świetny test i relacja! Dzięki po stokroć za poświęcony czas na jej przeprowadzenie. Tempo to zło, co doskonale widać na załączonych obrazkach. Pamiętam jak przyjechała do mnie klientka czarną Vectrą o którą bardzo chciała zawsze dbać i podążając za radą ojca co miesiąc "woskowała" samochód pastą Tempo. Ta czarna Vectra miała mleczny odcień .
wercyngetoryx Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2011 Kolejny wywołany wilk z lasu Cytat z mojego samochodowego forum: "... Po każdym myciu (własna myjka ciśnieniowa) woskuję lakier. Używałem wspomnianego wcześniej wosku castrol, a ostatnio - niedawno zakupionej - pasty Tempo. Pytam, jak usunąć zmatowienia lakieru?..." Dziękuję Bogu, że trafiłem tutaj zanim wpadłem na takie pomysły Takie pytanie, w sumie do autora testu, prawa autorskie, te sprawy ... Czy jest sposób by podlinkować ten test na innej stronie, bo bez logowania chyba nie przejdzie? Jeśli nie, to chciałbym "zapożyczyć" 1,2 zdjęcia dla skomentowania tego cytatu ...
Camel- Opublikowano 11 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2011 wercyngetoryx, wklejaj cały test z podaniem źródła i tyle
Dystrybutor mx_nowicki Opublikowano 11 Lipca 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2011 Za zgodą autora tematu oraz samego testu umieściliśmy na naszym blogu ten materiał (dla potomnych ). Teraz będzie łatwiej wkleić na inne forum czy pokazać znajomym. Bardzo dziękujemy za zgodę na publikację. Link do testu: http://jak.pielegnowacauto.pl/newsy/dla ... sty-tempo/ Pozdrawiam WIolka
_Shadow Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 i to jest forum KA moderatorzy usuneli moje posty bo napisałem prawde ze test był niemiarodajny. Bo na koniec została zastosowana pasta LEKKOŚCIERNA która zawsze porysuje lakier. Proponuje zrobić z pastą tampo nabłyszczającą i nie wprowadzać ludzi w błąd.
damian Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 Ludzie przeważnie tempo używaja lekko ściernych i tutaj mogą zobaczyć co robi taka pasta istny cud z lakierem...
Camel- Opublikowano 13 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2011 Ma ktoś użyczyć 20 gram Tempo Nabłyszczającego?
emilus100 Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2011 Ma ktoś użyczyć 20 gram Tempo Nabłyszczającego? Ja mam tą "lekko ścierną", mogę odsprzedać
Camel- Opublikowano 13 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2011 emilus100, lekko ścierną też mam i nawet ją przetestowałem. Teraz wziąłbym na warsztat nabłyszczającą.
Dystrybutor mx_nowicki Opublikowano 13 Lipca 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2011 Byłam ciekawa czy autor testu się zainteresuje produktem nabłyszczającym i jeednak tak niestety nie posiadamy na naszych sklepowych półkach
Rekomendowane odpowiedzi