Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Free przesyłka w usa, o cenie do pl informuja via email. Jeśli dobrze pamiętam :o

dokładnie, a z tego co ja pamiętam jest bardzo droga.

Opublikowano
Free przesyłka w usa, o cenie do pl informuja via email. Jeśli dobrze pamiętam :o

dokładnie, a z tego co ja pamiętam jest bardzo droga.

Tak tylko dodam, że cło i vat przy przesyłkach z USA liczone są od wartości paczki oraz kosztów jej wysyłki. Mówię o tym bo kiedyś tak się naciąłem przy dużych zakupach z USA gdy sklep postanowił wziąć na siebie koszt wysyłki FedExem. Co z tego, skoro ja od tej kwoty musiałem w kraju uiścić opłaty...

Opublikowano

A do Kanady?

Opublikowano

Gdyby nie VAT liczony od wartości towaru wraz z przesyłką i wysoki kurs dolca to byłoby fajnie.

Wysyłka do Polski zależy od wagi - najtańsza coś około 123$. Express 170$.

Opublikowano

To tak odnośnie wysyłki prosto z zymol.com

,,The best discount I could get was with DHL Priority which is 2-3 days to Poland.

The non-discounted price is $191 USD and I was able to get you down to $114.57."

Opublikowano

kuflik, no tak... tylko, że pośrednikami bywają problemy - mi zgineło kilka przedmiotów i nie można było ustalić kogo wina. W dodatku problem z płynami. Cła jako takiego na kosmetyki to nie ma, ale ten VAT. Ostatnio płaciłem :thumbdown: i tak na tym wyszedłem, że spokojnie kupiłbym za tyle samo, jak nie taniej w PL. Bez stresu i wycieczek do celnego.

Jak ktoś nie ma jakiś znajomych za wielką wodą co może im przewieźć to i owo otwarte, lekko miźnięte, to pozostaje jedynie oficjalna droga lub liczenie na szczęście. Nie wspominam już elektronice i gratach do autek. Laptop kupiony w US, którego ma się krócej niż pół roku może na przykład podlegać opłacie VAT. Wtedy lepiej lecieć przez Niemcy ;)

Opublikowano

A może dało by radę umówić się z nimi w jakiś sposób by przez te cło nie przeszło. Zakupki grupowe jakieś moglibyśmy zrobić :-]

Opublikowano
Przesyłka ponad 100$ :shock:

Promocja :D

Może oni dają promocje na produkty - 25 procent a do wysyłki dodają te 25 procent z produktów :lol:

Opublikowano
A to nie jest przypadkiem istotne od wagi ?

Chłopaki ale istnieje opcja że my zamówimy jakiegoś kuriera z Polski żeby to tam odebrali. Powinno taniej to wynieść

Opublikowano

kemotkr dzięki za linka ;):good:

http://zdocn.com/contact-us/

sklep znajduje się tylko 30km od miejsca docelowego mojej cioci ;)

Teraz tylko trzeba przekazać co ma kupić i wysłać ciocię na zakupy ;):kox:

Jeśli będzie mi to przywoziła osobiście (nie wysyłała) to można tak na legalu przewieźć :dontknow:

Opublikowano

Jeśli będzie mi to przywoziła osobiście (nie wysyłała) to można tak na legalu przewieźć :dontknow:

Nie widzę problemów, o ile nie będzie chciała przewieźć 2l szamponu w podręcznym ;)