boss8musik Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Macie namiary gdzie mogę kupić P.A.?
wojtassss Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Kolega rickson podrzucił Ci już link jeden post wyżej
Moderator Eryczek Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 użytkownik PPUHWERA z aledrogo - dobierają końcówki do większości myjek - ciekawe który raz już ich polecam w tym dziale, zaraz dostane premiowy punkcik za niedozwoloną reklamę
boss8musik Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 No to trzeba robić zakupy i teraz poczytać jaka piana. A jakbyś przyjechał to byśmy wypróbowali przy browarku. Tylko, że na razie to mam białe auto ale od śniegu , a nie od piany.
sobiepan Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Koledzy zna ktoś produkty różne i pianę aktywną KENOTEK. O tej firmie tu chyba nie było jest to coś godnego zainteresowania?.
boss8musik Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 A pianował ktoś NERTA CARNET JUMBO lub KENOTEK SP 2800:?: bo zastanawiam się nad zakupem. Do mycia osobówki oczywiście.
piotr_wroc Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 A pianował ktoś NERTA CARNET JUMBO lub KENOTEK SP 2800:?: bo zastanawiam się nad zakupem. Do mycia osobówki oczywiście. Nerty nie polecam zostawia ślady plamy na chromowanych elementach ciężkie potem do usunięcia, zastanów się nad pianami Shiny Garage naprawdę dają radę i nie są drogie
sobiepan Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 A co z tymi produktami Kenotek napisze ktoś coś.Dobre to,warte uwagi?
patol Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Panowie... jutro będę robił zakupy na allegro i zauważyłem, że osoba od której będę coś kupywał ma pianownicę PA... mógłby ktoś zerknąć na aukcję (sorry... na zdjęcie) swoim bystrym okiem i stwierdzić czy to "TA" dobra pianownica, który wszyscy chwalą?
wojtassss Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Panowie takie pytanie. Pianownica w połowie pracy przestała dawać pianę. Leciała woda mimo, że max na minusie. Czy PA mają jakieś filtry w sobie?
piotr_wroc Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Tak najprawdopodobniej masz zapchane sitko gdzieś na forum jest temat jak to wymienić Patol Wygląda na PA ale kiepskie foto
wojtassss Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Tak najprawdopodobniej masz zapchane sitko gdzieś na forum jest temat jak to wymienić Patol Wygląda na PA ale kiepskie foto Dzięki, poszukam
sobiepan Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2013 patol kupiłeś ? dawno tu nie byłem wg mnie to ta ,taką właśnie mam.Pozdrawiam.Cyba niema lepszej na rynku.
bmwsrc Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Panowie takie pytanie. Pianownica w połowie pracy przestała dawać pianę. Leciała woda mimo, że max na minusie. Czy PA mają jakieś filtry w sobie? Miałem ostatnio podobny problem. Rozebrałem za części, wykąpałem w gorącej wodzie z kwaskiem cytrynowym i octem i działa ja nówka... Wykonałem również jeden mini otwór w górnej części przezroczystego przewodu w środku butelki. Ps. Nie zauważyłem żadnych sitek. Pozdr Łukasz
wojtassss Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Ja rozkręciłem i mam sitko. Czekam bo dziś powinno dojść nowe od WERY to wrzucę fotę nowe/stare
eremsc Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Dosyć dużo ludzi używa produktów firmy Tenzi. Czy wypowie się ktoś o aktywnej pianie? Mam na oku dwie: Car Max i Super Green ( odpowiednia pH 12 i 14 ). Piana będzie używana z przerobionym Marolexem. Warto ją wziąć? Wosk mój samochód raczej rzadko widzi, także nie martwię się tym, że go zmyje . Ważne, aby nie uszkodzić lakieru. Chodzi po prostu o to, żeby podjechać na myjnie, spryskać własnym środkiem, spłukać i jechać dalej. edit: Czy Tenzo Truck nie zniszczy lakieru? Polecacie myć raz na dłuższy czas.. A jakby częściej jej używać? Chyba najlepszy zawodnik z całej gamy Tenzi?
sobiepan Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Ja kiedyś kiedys jak jeszcze tego forum nie było miałem super green.Uważam ,że była barzdo agresywna .Teraz napewno bym jej nie uzył.Ale to był z 10 lat temu.
JacekKu Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Witam w zeszłym tyogdniu dostałem pianownicę PA ale nie miałem jej okazji przetestować na mokro. Mam Nilfiska 110. Czy macie dla mnie może jakieś wskazówki jak to pokrętło czarne powinno być ustawione ? Czy metodą prób i błędów próbować ? To jedyna regulacja w tej pianownicy ? Pianę do zbiorniczka szykować wg zaleceń ? Taka PIANOWNICA Piana: VALETpro pH NEUTRAL + może dodam troszkę Tenzi do cięzkich zabrudzeń Pozdrawiam
sobiepan Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Ja robiłem wg zaleceń na poczatku rezsta metoda prób i błędów.Możesz dodac jak masz ciepłą wodę do piany-piana gęstsza przynajmniej u mnie.
eremsc Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Jak rozcieńczyć Tenzi Trucka ? Nigdzie nie moge znaleźć informacji, jedynie producent podaje 1:5. Czy będzie to bezpieczne do mycia samochodu?
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Czy będzie to bezpieczne do mycia samochodu? Produkt zawiera wodortlenek sodu, a więc może zmatowić chromy i po pewnym czasie utlenić lakier - będzie trzeba jakiś ściernym cleanerem go oczyścic przynajmniej. Jak zużyjesz ten produkt to lepiej poczekać i kupić Snow Foam Combo 2 - bezpieczna dla lakieru, chromu i przy tym skuteczna.
JacekKu Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2013 No właśnie też oglądałem etykietę wczoraj i są tam takie jak dla mnie niejasne stężenia : Do lancy sporo by tego poszło .... Mycie ciśnieniowe: spryskiwacz okres zimowy: 1:30 z wodą okres letni: 1:100 z wodą mycie silników: od 1:15 do 1:30 z wodą lanca do piany lub dezynfekcji: - okres zimowy: 1:2 z wodą - okres letni: 1:5 z wodą Mycie ręczne: - roztwór 0,5-1% - zmywać wodą pod ciśnieniem
kubik Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Tenzi Truck to jest piana do mycia Tirów,więc nadaje się do nadkoli,kół,ew.w małym dodatku do innej piana w dodatku.Bezpieczniej jest dodawać do piany odrobiny apc,jak TT
JacekKu Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Ja taki właśnie mam zamiar zrobić taką miksturę: > VALETpro pH NEUTRAL wg proporcji > kapka TenziTrucka - ze dwie nakrętki > Troszkę APC - MEGUIARS ALL PURPOSE CLEANER > Troszkę MEGUIARS GOLD CLASS Nie przesadziłem ?
Rekomendowane odpowiedzi