Makaron Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 Poprzedzi post został usunięty -.- Czy jest coś lepszego od Tenzi Car max w podobnej cenie (50-70zł)? Pianę będę nakładał opryskiwaczem i spłukiwał myjką ciśnieniową. To mój pierwszy zakup piany aktywnej, więc proszę o porady.
jozek726 Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 Panowie na początek zabawy z pianą jaka aktywną piane polecicie mi + ręczną pianownice do tego jest tu tak dużo tego wszystkiego ze aż głowa boli od czytania
jozek726 Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 jak najmniej a tak serio nie mam pojęcia ile co kosztuje chciałbym coś ze średniej półki
faraon3021 Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 Jesli koszt ok 200 zl Ci nie straszny kup Glorie FM10 i zbiornik 2l od Kwazara. Marolex z wygodna lanca to dzisiaj ok 60zl plus kilka minut na mody. Epoci do czasu kiedy importer powaznie podejdzie do tematu czesci zamiennych nie polecam mimo ze cena zakupu moze wydawac sie atrakcyjna.
Bieniek Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 Jozek jak bedziesz w gda to moge Ci wypozyczyc Epoce
jozek726 Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2013 Bieniek będę pamiętał Faraon, dzięki za rady
Vaxh Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2013 Panowie mam piane VALETpro pH NEUTRAL SNOW FOAM i pianownice PA ile dac wody (ml) a ile piany (ml) na hacha?
proximo Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2013 Vaxh Nie rozcieńczaj w pianownicy PA Wlej czystą pianę, proporcje ustatla sie pokrętłem. Po co podwojnie albo i wiecej ma sie rozrobić? To nie gloria itp.
kita33 Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2013 Czyli przy pianownicy PA nie rozrabia sie piany aktywnej poprzez wlanie odpowwiedniej ilości wody i piany tylko reguluje sie pianownicą przepływ wody?
Vaxh Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2013 Jak wtedy dobrać odpowiednią proporcje?
Shmatan Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2013 Proporcje możesz policzyć na podstawie wydatku. Wlej do pianownicy np. 100ml dowolnego płynu, i "wytrać go" do wiadra. Mając 100ml "piany" i określoną ilość w wiadrze łatwo obliczasz stężenie przy danym ustawieniu pokrętła - jeżeli nie pasuje to delikatna regulacja i powtórka
Arturro Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2013 Panowie mam małe pytanie. Otóż posiadam środek Karcher aktywny środek czyszczący RM 81 ASF. Pozwoliłem sobie przeczytać kartę charakterystyki jakiś czas temu i jedna z najważniejszych pozycji tj. ph wynosi: pH w 20 °C: 12,3 pH 1 %: 10.0 czyli więcej niż ValetPro NSF a zatem jest bardziej bezpieczny dla wosku (teoretycznie). Czy jest jakiś związek itp. w tego typu produktach, na który należy zwrócić uwagę (w karcie charakterystyki) a który może zjadać wosk? Stosowałem go dotychczas na plamy z oleju na kostce brukowej i innych prac wokół domu i jestem z niego zadowolony:) ale dotychczas nie stosowałem go na samochód. Na tej stronie jest karta charakterystyki i http://www.karcher.pl/pl/Produkty/Srodk ... 26pgAp%3D3 jakby ktoś przejrzał ją i znalazł niebezpieczną pozycję, która jest szkodliwa na wosk itp. i podzielił się tą wiedzą to będę wdzięczny. Wydajność tego środka i jakość mycia jest b.dobra a w cenie do 130zł można kupić 10l więc stąd również pojawił się mój problem.
Radziu Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Warto brać pianownicę firmy Technic do K 5.2012?
TADEK14 Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Warto brać pianownicę firmy Technic do K 5.2012? Tutaj masz test http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... ht=#297367
Soad7 Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 To jak to jest z ta pianownica PA i roztworem. Co konkretnie wlewa sie do tej butli, rozcieńczoną juz piane aktywną czy sam koncentrat?
TADEK14 Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 To jak to jest z ta pianownica PA i roztworem. Co konkretnie wlewa sie do tej butli, rozcieńczoną juz piane aktywną czy sam koncentrat? Sa dwie szkoły jedni wlewają roztwór i skręcają pianownice na maxa, a inni koncentrat i regulują pobór chemii pokrętłem.
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 4 Marca 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Panowie mam małe pytanie. Otóż posiadam środek Karcher aktywny środek czyszczący RM 81 ASF. Pozwoliłem sobie przeczytać kartę charakterystyki jakiś czas temu i jedna z najważniejszych pozycji tj. ph wynosi: pH w 20 °C: 12,3 pH 1 %: 10.0 czyli więcej niż ValetPro NSF a zatem jest bardziej bezpieczny dla wosku (teoretycznie). Czy jest jakiś związek itp. w tego typu produktach, na który należy zwrócić uwagę (w karcie charakterystyki) a który może zjadać wosk? Stosowałem go dotychczas na plamy z oleju na kostce brukowej i innych prac wokół domu i jestem z niego zadowolony:) ale dotychczas nie stosowałem go na samochód. Na tej stronie jest karta charakterystyki i http://www.karcher.pl/pl/Produkty/Srodk ... 26pgAp%3D3 jakby ktoś przejrzał ją i znalazł niebezpieczną pozycję, która jest szkodliwa na wosk itp. i podzielił się tą wiedzą to będę wdzięczny. Wydajność tego środka i jakość mycia jest b.dobra a w cenie do 130zł można kupić 10l więc stąd również pojawił się mój problem. Kolego, pH kwasowe jest od 0 do 7 7 to pH obojętne, netralne powyżej 7 do 14 to zasadowe Najbezpieczniejsze dla wosku jest pH obojętne. Ta piana nie jest bezpieczna dla wosku, ale na pocieszenie napiszę, że nie zawiera bardzo szkodliwego dla auta wodorotlenku sodu.
czarekcw Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Czy ktoś kupował pianownicę do Stihl'a RE 98? Bo jestem przekonany, że ori "pianownica" jest co najmniej kiepska.
malkolm Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 ja też mam stihla i tą oryginalną pianownicę, na razie z niej korzysta , ale faktycznie najlepsza to ona nie jest. możesz poszukać pasujących do nilfiska , są to te same myjki co stihl,
toledo Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem myjki w aktualnej ofercie lidl, w związku z tym mam pytanie czy można do niej dopasować jakąś pianownicę? Widziałem na znanym portalu aukcyjnym pianownicę pa gdzie do wyboru są 4 różne końcówki, ale w żadnym opisie nie ma parkside
Donatel Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem myjki w aktualnej ofercie lidl, w związku z tym mam pytanie czy można do niej dopasować jakąś pianownicę? Widziałem na znanym portalu aukcyjnym pianownicę pa gdzie do wyboru są 4 różne końcówki, ale w żadnym opisie nie ma parkside Mam tą myjkę i polecam dokupienie dodatkowego węża, przydaje się. Co do pianownicy i akcesoriów, rozkminiałem temat. Parkside to jest prawdopodobnie to samo co Lavor i wydaje mi się że pasują jego końcówki (pamiętaj że tam są dwa rodzaje). Ale na 100% tego nie potwierdzę bo koniec końców przerobiłem sobie Marolexa
Arturro Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem myjki w aktualnej ofercie lidl, w związku z tym mam pytanie czy można do niej dopasować jakąś pianownicę? Widziałem na znanym portalu aukcyjnym pianownicę pa gdzie do wyboru są 4 różne końcówki, ale w żadnym opisie nie ma parkside Hej. Może rozwieję troszkę Twoje wątpliwości tzn. posiadam myjkę Parkside 150A1 i również szukałem do niej pianownicy PA ale nie znalazłem. Wszędzie na aukcjach itp. widziałem do wszelkich myjek zmodyfikowane końcówki ale do Parkside niestety nie. Dlatego też, zakupiłem Marolex-a:) i jest super. A co do samej myjki to polecam. EXCEDE - Dziękuję za odpowiedź. Dobrze, że wstrzymałem się z próbą
toledo Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2013 Problem po części sam się rozwiązał, lidl w mojej miejscowości jest nieczynny (remont) Trzeba szukać czegoś innego
michałoś Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2013 Mam BLACK&DECKER PW1500SP Możecie polecić jakąś pianownicę do niej? Bo po co machać glorką jak mam dostęp do myjki.
Rekomendowane odpowiedzi