kamilgt Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 majk, tak jak Krzysiek mówi, gloria fm10 + AB Magifoam
majk Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 Wezmę tą glorię całą Tam jest napisane pojemność 1,5l ale pojemność robocza 1litr czyli rozumiem że leję litra wody (letniej? ciepłej?) i do tego jedną - dwie nakrętki tej piany? Pompowanko i lecimy tak? Potem mam czekać aż ta piana spłynie i spłukać tak?
gary Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 Wezmę tą glorię całą Tam jest napisane pojemność 1,5l ale pojemność robocza 1litr czyli rozumiem że leję litra wody (letniej? ciepłej?) i do tego jedną - dwie nakrętki tej piany? dajesz 30ml piany na 1l ciepłej wody Pompowanko i lecimy tak? Potem mam czekać aż ta piana spłynie i spłukać tak? pianujesz od dołu do góry i tak samo, spłukujesz. czytaj i szukaj bo wszystko było już x razy
czaptan Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 majk, żeby Ci zamieszać - nie widzę powodu, aby dopłacać do mniej praktycznej Glorii. Epoca jest porównywalna pod względem efektów, ciut gorsza jakościowo i znacznie bardziej praktyczna. Polecam porównanie ode mnie i Tymka:
majk Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 Wiem że dużo informacji na forum się powtarza, ale nie sposób przeczytać 140 stron tematu o pianownicy Dobrze, gdyby ktoś kto się zna zrobił jakiś krótki poradnik i umieścił gdzieś 'na wierzchu'. Co do wyboru pianownicy to nie ukrywam - filmik daje do myślenia. Tym bardziej, że chodzi też o koszty, a ja nie jestem jakimś tam profesjonalistą więc..
kubik Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 majk, żeby Ci zamieszać - nie widzę powodu, aby dopłacać do mniej praktycznej Glorii. Epoca jest porównywalna pod względem efektów, ciut gorsza jakościowo i znacznie bardziej praktyczna. Polecam porównanie ode mnie i Tymka: W epoce 2filce? Ogólnie,fajnie,że doszło do porównania teraz nie ma wątpliwości
faraon3021 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 Dla dopelnienia calosci i fajny opis Tworka http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... ght=gloria
czaptan Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 kubik, w obu pianownicach 2 filce i ten sam roztwór zrobiony w wiadrze . majk, zapraszam do działu Testy: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=12279 Jest tam porównanie Gloria vs Marolex, jak również pełne porównanie Glorii i Epoki. Filmik to tylko część, całość testu i moje wnioski są do znalezienia właśnie tam
glorusek Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 witam, prosze doradzcie ktora pianownicę do myjki B&D 1700 http://allegro.pl/listing.php/search?sg ... pianownica bo widze ze sa po 135 jak i drozsze
glorusek Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 Ostatnie pytanko, do tego zbiornika wlema sama piane czy rozcienczona z woda?
glorusek Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 Dobra a piane najlepiej jaka valetpro ? Ostatnie pyt .
TADEK14 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 Dobra a piane najlepiej jaka valetpro ? Ostatnie pyt . Angelwax Fastfoam
Bartek1985 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 Poszukuje dobrej piany na zimę chodzi mi o taka aby dobrze domywała ten cały brud jaką mozecie polecić ? ze swoich obserwacji piana ma nie zmywać wosku
CesOne Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 Poszukuje dobrej piany na zimę chodzi mi o taka aby dobrze domywała ten cały brud jaką mozecie polecić ? ze swoich obserwacji piana ma nie zmywać wosku Valet Pro - PH Neutral Snow Foam - używam i jestem zadowolony
kamilgt Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 CesOne, i daje radę na brud po tygodniu jazdy po mieście? Ja polecam Magifoam
hihol Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 Wczoraj uzylem wyzej wymienionej Valet pro. 30ml/1L. Lakier po trasie, do listwy czarno -syf, sol, bloto. 5 minut i splukanie, bo snieg zamarzal. Wydaje mi sie ze jest czysty. Kolor fjord green kropelki Coli pokazane w odpowiednim temacie
Carire Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 Magifoam jest dla mnie the best a czasem własnie leci snow foam ale nurtuje mnie jeszcze ta piana od Angelwaxa bo z testów wyglada ciekawie jak i jej cena
damin Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 CesOne, i daje radę na brud po tygodniu jazdy po mieście? Dobre pytanie. Chyba żadna piana nie zmyje takiej warstwy brudu. A już na pewno nie taka, która ma być bezpieczna dla wosku.
CesOne Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 CesOne, i daje radę na brud po tygodniu jazdy po mieście? Ja polecam Magifoam Niestety Magifoam nie testowałem z VP, który jak na razie na mój użytek daje rade. Jeśli masz gruby syf na aucie raczej nić nie ściągnie Ci brudu tylko mycie ręczne.
kamilgt Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 pytam bo słyszałem, ze ta od VP jest strasznie delikatna i magi sporo lepiej domywa. ja mam od początku magi i jestem bardzo zadowolony ze stopnia domywania
Bartek1985 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 A co powiecie o tej VALETpro ADVANCED NEUTRAL SNOW FOAM ma porównanie do AUTOBRITE MAGIFOAM
hihol Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 Z tego co zauwazylem po 1 uzyciu VP lepiej domywa niz proszek. i jak na zimowe warunki to jestem zadowolny, mam nadzieje ze nie ruszy wosku. apropo problem to zamarzanie pianki na lakierze ponizej -3.. p.s nawet nie wiem co mam uzywalem VP Advanced Neutral Snow Foam..
Rekomendowane odpowiedzi