faraon3021 Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2012 Pytanie tylko czy taka mieszanka coś da i czy będzie bezpieczna dla wosku... Da tyle ze wzmocni bardzo delikatna piane VP. Sam tak robie bo szkoda mi wylac to co mi zostalo. A czy bedzie bezpieczne to wyjdzie w testach.Zalezy od rodzaju i stezenia APC, wosku i jego kondycji itp. Ja dolewam "na oko" male ilosci G101 i nic zlego sie nie dzieje.
masa140 Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2012 Dziś 1-szy raz użyłem swojej pianownicy Epoca 2l z pianą VP Neutral Snow Foam. Na 1,25l wody wlałem 50ml piany i wyszła ładna śmietanka Trzymała się ponad 10min, poszła cała ale rzeczywiście z domywaniem to już średnio. Generalnie z pianownicy jestem bardzo zadowolony
kubik Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2012 Dziś 1-szy raz użyłem swojej pianownicy Epoca 2l z pianą VP Neutral Snow Foam. Na 1,25l wody wlałem 50ml piany i wyszła ładna śmietanka Trzymała się ponad 10min, poszła cała ale rzeczywiście z domywaniem to już średnio. Generalnie z pianownicy jestem bardzo zadowolony Ja swoją ostro katuje już pół roku mycia i czasem prania,gdzie roztwór miał po 60-70st.C i chodzi bez zmian
pro rider Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2012 Czwartkowe mycie przed wizytą na A2
marvin Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2012 szczęściarz woda koło garażu tylko nie mow ze wiaderkach nosiłeś ??
bili20@o2.pl Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2012 Dziś 1-szy raz użyłem swojej pianownicy Epoca 2l z pianą VP Neutral Snow Foam. Na 1,25l wody wlałem 50ml piany i wyszła ładna śmietanka Trzymała się ponad 10min, poszła cała ale rzeczywiście z domywaniem to już średnio. Generalnie z pianownicy jestem bardzo zadowolony 10 min? spróbuję przy najbliższej okazji Twojego stężenia. W Epoce też są takie filce jak w Glorii? zdjęcie: http://www.pielegnowacauto.pl/media/cat ... 0_fm50.jpg ? Na ilu filcach to stężenie? Ja swoją ostro katuje już pół roku mycia i czasem prania,gdzie roztwór miał po 60-70st.C i chodzi bez zmian Haha, to fajnie, bo w Glorii przy wodzie 45 stopni uszczelka od tłoka mi poszła. Być może temperatura plus Brute Force zrobiły swoje...
masa140 Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2012 bili20@o2.pl W Epoce są zamontowane 4 filce. Powodzenia z pianą.
kubik Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2012 bo w Glorii przy wodzie 45 stopni uszczelka od tłoka mi poszła. Być może temperatura plus Brute Force zrobiły swoje... No ja poza APC 1:5-1:8 nic mocniejszego nie używałem
pro rider Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2012 szczęściarz woda koło garażu tylko nie mow ze wiaderkach nosiłeś ?? Baniak 30L plus wiadro 10L...
rickson Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2012 Czy pianownice PA/MTM mają w środku jakieś sitko ktore tzreba czyścić? Ostatnio zamiast piany zaczęło lecieć mleko
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 19 Listopada 2012 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2012 pro rider, jaka piana?
pro rider Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2012 pro rider, jaka piana? oczywiście "Magi"
alchemic Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2012 W Epoce też są takie filce jak w Glorii? zdjęcie: http://www.pielegnowacauto.pl/media/cat ... 0_fm50.jpg ? Na ilu filcach to stężenie? Kilka dni temu kupiłem Glorię i mam inne filce. Coś w tylu "nabojów".
kubik Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2012 W Epoce też są takie filce jak w Glorii? zdjęcie: http://www.pielegnowacauto.pl/media/cat ... 0_fm50.jpg ? Na ilu filcach to stężenie? Kilka dni temu kupiłem Glorię i mam inne filce. Coś w tylu "nabojów". Moja ma zwykłe filce jak na tym foto
alchemic Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2012 A moja coś takiego jak dodałem na foto
kamilgt Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2012 alchemic, niebieski dwa filce, czerwony trzy, czarny cztery są one już kilka miesięcy w gloriach
kubik Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2012 Dobra sorry pomieszałem, myślałem,że piszesz o Epoce,a to przecież w cytowanym było No to widać naboje 2-3-4filce
prezes.gd Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2012 Czy pianownice PA/MTM mają w środku jakieś sitko ktore tzreba czyścić?Ostatnio zamiast piany zaczęło lecieć mleko Było o tym swego czasu W środku jest sitko, można je wyjąć i urządzić kąpiel w środku odkamieniającym, ale nigdy nie da to takich efektów jak zakup nowego (jest w miarę tanie).
alchemic Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2012 alchemic, niebieski dwa filce, czerwony trzy, czarny cztery są one już kilka miesięcy w gloriach Odnośnie kolor-ilość filców to wiem o co biega. Ale myślałem, że dopiero teraz jakoś weszło Swoją drogą to bardzo wygodne to jest.
rickson Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2012 prezes.gd, Dzięki wielkie Gdzie takiego sitka szukać? Hydrauliczny?
kamilgt Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2012 Swoją drogą to bardzo wygodne to jest. +1 tylko pamiętaj, żeby po 2-3 użyciach wyjąć filce z tych tubek i przeczyścić
alchemic Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2012 Po każdym użyciu przepłukuję Glorię czystą wodą, a później samym powietrzem i rozbieram do całkowitego wyschnięcia. Myślisz, że poza tym i tak warto co jakiś czas wyjąć te filce?
kamilgt Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2012 alchemic, u mnie po około 3 użyciach na pierwszym filcu pojawia się biały nalot
alchemic Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2012 Będę uważnie obserwował co się dzieję Dzięki za wskazówkę kamilgt,
prezes.gd Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2012 rickson Kiedyś były na najpopularniejszym portalu aukcyjnym. Spróbuj napisać do sprzedawców pianownic PA na alledrogo, myślę że oni powinni mieć to w ofercie.[/b]
Rekomendowane odpowiedzi