Carire Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2012 dzięki wam za pomoc, poszukam pianownicy w najniższej cenie i zakupie bo poco tracić kase 2 razy, piane poszukam zaraz i moze gdzieś się znajdzie, a zamiennik piany który też dobry a bardziej dostępna by była ?? tutaj masz ale 1 litr tej magi: http://detailershop.pl/pl/p/Auto-Brite-Magi-Foam-1l/549
patol Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2012 Z ekonomicznego punktu widzenia zakup pian, płynów w butelkach 1l się kompletnie nie opłaca. Jak chcesz oszczędzić to wolałbym już kupić Valet PRO Ph Neutral Snow Foam 5l. Znajdz kogoś ze swoich okolic i się dogadaj... na takiego Magifoam'a w dobrej cenie bankowo się ktoś znajdzie
maestro00 Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2012 koledzy czy mając taki sprzęt - Kärcher X-Range K 5.700 musze dokupić pianownice jeszcze czy wystarczy jak będe do orginalnego zbiornika lał piane ?? Za takie pytanie powinien być permanentny ban. Cały temat masz o tym. Mam wrażenie ze nie przeczytałeś nawet jednego tematu na forum.
diablo228 Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2012 tak przyznaje się że nie przeczytałem 117 stron tematu tylko kilka z poczatku, można zawsze podwieszać temat zaraz na początku jeśli t ważne info by nie potrzebnie nie wertowac takiej ilości stron i siedzieć godzinami nad jednym tematem.
faraon3021 Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2012 diablo228, dwie sprawy. Siedzenie godzinami na forum nie jest obowiazkowe a temat rozbudowali do 117 stron ci ktorym nie chce sie czytac i szukac tego co juz zostalo napisane. Kazdemu pytajacemu wydaje sie ze jego problem jest najwaznieszy, i wali kolejne nic nie wnoszace do tematu posty A Ty jakie wazne informacje z tak rozleglego tematu bys przeniosl na pierwsza stone?? Druga sprawa ze powienies chyba sie cieszyc ze sa tutaj tacy ktorym mimo wszystko sie chce odpowiadac bez konca na powtarzajace sie pytania.(117 stron) Zawsze mozna zadzwonic do serwisu Karchera albo zadac pytanie sprzedajacemu o ineresujacy nas towar jesli czytanie rozbudowanego tematu uwazasz za "niepotrzebne".
ojciec Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2012 Dziś zrobiłem taką mieszankę 50ml BH + 20 ml DURAGLOSS Car Wash Concentrate 901 + 200 ml ciepłej wody. Piana zrobiła się fajnie gęsta na byłą przez ok 6minut. Mocno rozpuściła co miała rozpuścić.
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 22 Lipca 2012 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2012 ojciec, BH AutoFoam? Wiesz, że nie jest neutralna?
ojciec Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2012 Tak BILT-HAMBER Autofoam, sprzedawca poinformował mnie że jest to piana która nie nie zagraża woskom. Czy jest inaczej?
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 22 Lipca 2012 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2012 ojciec, z tego co wiem nie ma neutralnego pH, ale myślę, że ostrożnie stosowania będzie w miarę ok, szczególnie dla wosków synetycznych
ojciec Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2012 EXCEDE, obecnie używam Collinite 476s. Czy dla tego wosku piana ta będzie bezpieczna ?? Jeśli nie to jaką byś polecał ??
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 22 Lipca 2012 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2012 ojciec, jeśli ją już masz to stosują ją z umiarem i wtedy, kiedy jest taka potrzeba (czyli mocniej zabrudzone auto), a Colli to trwały wosk, także wile złego mu nie zrobi Polecam wszytkie pH neutralne, czyli: VP pH Neutral Snow Foam, VP Advanced Neutral Snow Foam lub AB MagiFoam
ojciec Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2012 no właśnie pianę kupiłem z zamiarem stosowania jej co tydzień.... ponieważ dojazd do domu mam po drodze szutrowej, i wystarczy że przejadę nią kilka razy to auto jest całe zakurzone...z tego co testowałem to sama woda mi tego kurzu nie zmywa, ale jak użyję piany w moim przypadku BH i spłucze to auto jest czyściutkie. VP pH Neutral Snow Foam, VP Advanced Neutral Snow Foam lub AB MagiFoam która z tych 3 pian jest najlepsza (najgęstsza, i najmocniejsza) ??
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 22 Lipca 2012 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2012 VP pH Neutral Snow Foam, VP Advanced Neutral Snow Foam lub AB MagiFoam która z tych 3 pian jest najlepsza (najgęstsza, i najmocniejsza) ?? najgęstsza - VP pH Neutral najmocnejsza - VP ANSF i AB MF
ojciec Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2012 UEXCEDE, To do moich potrzeb (głównie usuwanie kurzu z auta) która byś mi najbardziej polecił?
Carire Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2012 EXCEDE, a ktora wg. Ciebie jest najlepsza z Magifoam? Bo jest pare ich rodzajow...
faraon3021 Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2012 Carire,Maja rozne opakowania, ale Magi jest chyba tylko jedna
Carire Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2012 właśnie nie wiem i dlatego wole się dopytac przed zakupem
faraon3021 Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2012 Magi jest jedna a AutoBrite robi tez inne piany ktorych jeszcze nie mialem, ale zbieraja dosc dobre opinie
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 23 Lipca 2012 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2012 ojciec, do usuwania kurzu z auta wystarczy VP pH Neutral Snow Foam, jest najdelikatniejsza i najlepiej się pieni, przyjemnie pachnie, koncentracja około 1:10-1:15. MagiFoam - pieni się trochę słabiej od pH Neutral, ale długo utrzymuje się na aucie i lepiej domywa, nie pachnie ładnie, koncentracja 1:10-1:15 jeśli się nie mylę Adnvanced Neutral Snow Foam - pieni się najmniej, ale najlepiej domywa, ładnie pachnie pomarańczami, koncentracja 1:25-1:30, może być używana do czyszczenia felg i ma neutralne pH
Carire Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2012 ojciec, do usuwania kurzu z auta wystarczy VP pH Neutral Snow Foam, jest najdelikatniejsza i najlepiej się pieni, przyjemnie pachnie, koncentracja około 1:10-1:15. MagiFoam - pieni się trochę słabiej od pH Neutral, ale długo utrzymuje się na aucie i lepiej domywa, nie pachnie ładnie, koncentracja 1:10-1:15 jeśli się nie mylę Adnvanced Neutral Snow Foam - pieni się najmniej, ale najlepiej domywa, ładnie pachnie pomarańczami, koncentracja 1:25-1:30, może być używana do czyszczenia felg i ma neutralne pH te konsystencje są stałe czy od czegoś zależą bo mam pianownice przy karcherze i też normalną w glorii 10 i mam takie dawac jak napisałeś? Advanced Neutral Snow Foam można dostac mniejszą do przetestowania? Bo widze same są 5 litrówki...
escimo Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2012 Carire, takie stężenia są podane na opakowaniu. I póki co są tylko baniaczki 5L
ojciec Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2012 ojciec, do usuwania kurzu z auta wystarczy VP pH Neutral Snow Foam, jest najdelikatniejsza i najlepiej się pieni, przyjemnie pachnie, koncentracja około 1:10-1:15. MagiFoam - pieni się trochę słabiej od pH Neutral, ale długo utrzymuje się na aucie i lepiej domywa, nie pachnie ładnie, koncentracja 1:10-1:15 jeśli się nie mylę Adnvanced Neutral Snow Foam - pieni się najmniej, ale najlepiej domywa, ładnie pachnie pomarańczami, koncentracja 1:25-1:30, może być używana do czyszczenia felg i ma neutralne pH Piszesz ze advanced neutral snów foam ze ma naturalne ph ale z tego co napisałeś wcześniej to one wszystkie mają naturalne ph tak?
escimo Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2012 ojciec, tak, wszystkie mają neutralne pH. Różnią się tylko pianą, jakością domywania, zapachem i ceną
Carire Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2012 Carire, takie stężenia są podane na opakowaniu. I póki co są tylko baniaczki 5L mam nadzieje że w miarę szybko wypuszczą coś mniejszego to trzeba będzie zakupic
bono-e30 Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2012 Black&Decker , Aktywna piana Valet Pro Neutral Snow Foam (80ml) + Duragloss 971 (20ml) + H2O (900ml)
Rekomendowane odpowiedzi