Skocz do zawartości

Pianownica i aktywna piana

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z ekonomicznego punktu widzenia zakup pian, płynów w butelkach 1l się kompletnie nie opłaca. Jak chcesz oszczędzić to wolałbym już kupić Valet PRO Ph Neutral Snow Foam 5l. Znajdz kogoś ze swoich okolic i się dogadaj... na takiego Magifoam'a w dobrej cenie bankowo się ktoś znajdzie :)

Opublikowano
koledzy czy mając taki sprzęt - Kärcher X-Range K 5.700 musze dokupić pianownice jeszcze czy wystarczy jak będe do orginalnego zbiornika lał piane ??

Za takie pytanie powinien być permanentny ban.

Cały temat masz o tym. :/

Mam wrażenie ze nie przeczytałeś nawet jednego tematu na forum.

Opublikowano

tak przyznaje się że nie przeczytałem 117 stron tematu tylko kilka z poczatku, można zawsze podwieszać temat zaraz na początku jeśli t ważne info by nie potrzebnie nie wertowac takiej ilości stron i siedzieć godzinami nad jednym tematem.

Opublikowano

diablo228, dwie sprawy.

Siedzenie godzinami na forum nie jest obowiazkowe a temat rozbudowali do 117 stron ci ktorym nie chce sie czytac i szukac tego co juz zostalo napisane.

Kazdemu pytajacemu wydaje sie ze jego problem jest najwaznieszy, i wali kolejne nic nie wnoszace do tematu posty :acute:

A Ty jakie wazne informacje z tak rozleglego tematu bys przeniosl na pierwsza stone?? :dontknow:

Druga sprawa ze powienies chyba sie cieszyc ze sa tutaj tacy ktorym mimo wszystko sie chce odpowiadac bez konca na powtarzajace sie pytania.(117 stron)

Zawsze mozna zadzwonic do serwisu Karchera albo zadac pytanie sprzedajacemu o ineresujacy nas towar :song: jesli czytanie rozbudowanego tematu uwazasz za "niepotrzebne".

Opublikowano

Dziś zrobiłem taką mieszankę

50ml BH + 20 ml DURAGLOSS Car Wash Concentrate 901 + 200 ml ciepłej wody.

Piana zrobiła się fajnie gęsta na byłą przez ok 6minut.

Mocno rozpuściła co miała rozpuścić.

• Dystrybutor
Opublikowano

ojciec, z tego co wiem nie ma neutralnego pH, ale myślę, że ostrożnie stosowania będzie w miarę ok, szczególnie dla wosków synetycznych

• Dystrybutor
Opublikowano

ojciec, jeśli ją już masz to stosują ją z umiarem i wtedy, kiedy jest taka potrzeba (czyli mocniej zabrudzone auto), a Colli to trwały wosk, także wile złego mu nie zrobi

Polecam wszytkie pH neutralne, czyli: VP pH Neutral Snow Foam, VP Advanced Neutral Snow Foam lub AB MagiFoam

Opublikowano

no właśnie pianę kupiłem z zamiarem stosowania jej co tydzień.... ponieważ dojazd do domu mam po drodze szutrowej, i wystarczy że przejadę nią kilka razy to auto jest całe zakurzone...z tego co testowałem to sama woda mi tego kurzu nie zmywa, ale jak użyję piany w moim przypadku BH i spłucze to auto jest czyściutkie.

VP pH Neutral Snow Foam, VP Advanced Neutral Snow Foam lub AB MagiFoam która z tych 3 pian jest najlepsza (najgęstsza, i najmocniejsza) ??

• Dystrybutor
Opublikowano
VP pH Neutral Snow Foam, VP Advanced Neutral Snow Foam lub AB MagiFoam która z tych 3 pian jest najlepsza (najgęstsza, i najmocniejsza) ??

najgęstsza - VP pH Neutral

najmocnejsza - VP ANSF i AB MF

• Dystrybutor
Opublikowano

ojciec, do usuwania kurzu z auta wystarczy VP pH Neutral Snow Foam, jest najdelikatniejsza i najlepiej się pieni, przyjemnie pachnie, koncentracja około 1:10-1:15.

MagiFoam - pieni się trochę słabiej od pH Neutral, ale długo utrzymuje się na aucie i lepiej domywa, nie pachnie ładnie, koncentracja 1:10-1:15 jeśli się nie mylę

Adnvanced Neutral Snow Foam - pieni się najmniej, ale najlepiej domywa, ładnie pachnie pomarańczami, koncentracja 1:25-1:30, może być używana do czyszczenia felg i ma neutralne pH

Opublikowano
ojciec, do usuwania kurzu z auta wystarczy VP pH Neutral Snow Foam, jest najdelikatniejsza i najlepiej się pieni, przyjemnie pachnie, koncentracja około 1:10-1:15.

MagiFoam - pieni się trochę słabiej od pH Neutral, ale długo utrzymuje się na aucie i lepiej domywa, nie pachnie ładnie, koncentracja 1:10-1:15 jeśli się nie mylę

Adnvanced Neutral Snow Foam - pieni się najmniej, ale najlepiej domywa, ładnie pachnie pomarańczami, koncentracja 1:25-1:30, może być używana do czyszczenia felg i ma neutralne pH

te konsystencje są stałe czy od czegoś zależą bo mam pianownice przy karcherze i też normalną w glorii 10 i mam takie dawac jak napisałeś?

Advanced Neutral Snow Foam można dostac mniejszą do przetestowania? Bo widze same są 5 litrówki...

Opublikowano

Piszesz ze advanced neutral snów foam ze ma naturalne ph ale z tego co napisałeś wcześniej to one wszystkie mają naturalne ph tak?

Opublikowano

ojciec, tak, wszystkie mają neutralne pH. Różnią się tylko pianą, jakością domywania, zapachem i ceną ;)

Opublikowano
Carire, takie stężenia są podane na opakowaniu. I póki co są tylko baniaczki 5L :)

mam nadzieje że w miarę szybko wypuszczą coś mniejszego to trzeba będzie zakupic :)