Baza Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2012 ,Wiem że gdzieś na forum było ale nie mogę znaleźć a nie chcę trolić i zakładać nowego tematu.Ma ktoś filmik jak działa pianownica PA w B&D PW 1700??? bo pianownica nie kosztuje 50zł a nie chciałbym żeby się okazało że moja myjka jest za słaba żeby uzyskać jakiś zadowalający rezultat.Używam piany Tenzi niestety narazie z dołączonej do myjki pianownicy(porażka) i jedyny sensowny sprzęt do mojej myjki to chyba PA
Brylant Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2012 Nie jest chyba najgorzej z twardoscią mojej wody ,na filmiku piana w stosunku do wody wymieszana 1:9,dysza piany skręcona na maksa
michu Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2012 Łukasz9, nie kupuj tej pianownicy 0,6 kiedyś ją miałem- straszne mlego nic więcej. Żeby coś wyszło trzeba wlać min.1:10(nie polecam) na youtubie masz dużo filmików z tą pianownicą. Brylant, jakiej piany użyłeś?
maestro00 Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2012 Koledzy, czy ktoś z korzysta z dyszy do piany karchera (pojemność 0,6l)? Chciałbym takie coś dokupić do myjki ale nie wiem czy warto. Jeżeli na którejś stronie była o tym mowa, to przepraszam. I zakładając, że kupię pianę, która powinna zostać rozcieńczona np. 1 do 200 (Super Snow Foam 1L - Autobrite) to jaki roztwór powinien być przy użyciu myjki? Z góry dziękuję za porady, pozdrawiam. Ta pianownica przewinęła się już kilkakrotnie, szajs jakich mało. Sam ją mialem zanim nie wyzionęła ducha po dimmerze (i w sumie dobrze). Lepiej dołożyc i kupić PA. Co do rozcienczen to zazwyczaj pisze na opakowaniu, 1:3 do 1:5 w szczególnych wypadkach. EDIT: Brylant, - jeśli udało Ci się uzyskać taką pianę przy 1:9 to jestem w szoku.
Carire Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2012 Panowie co możecie mi na chwilę obecną polecic z aktywnej piany która ma byc bezpieczna dla wosku a nawet bardzo i dobrze sie pienic, domywac? Miałem do tej pory ValetPro Neutral Snow i jako ze się skończyła pauje kupic nową I pytanie teraz na jaką i w jakim stężeniu mam z nią pracowac? Będę wdzięczny Pozdrawiam
faraon3021 Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2012 MagiFoam Napisz czym bedziesz nakladal. Do recznej pianownicy 30-35 ml/l bedzie ok
Carire Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2012 bo ona ma ph naturalne i jest bezpieczna, zgadza sie? A jakbym chcial kupic jakas mocniejszą, taką do stosowania przed woskowaniem to jaką polecasz? Ta sama tylko inne stężenie?
maestro00 Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2012 bezpieczna dla wosku a nawet bardzo i dobrze sie pienic, domywac? Nie ma czegoś takiego. Każda piana która dobrze domywa , zmywa także wosk i odwrotnie. Uważam ze tak czy inaczej nie ma się co bać mocniejszych pian bo i tak każdy z nas woskuje auto przynajmniej raz na miesiąc Ja polecę Daerg BaysWash albo Nerta Jumbo. Ostatecznie Tenzi CarMax.
faraon3021 Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2012 bo ona ma ph naturalne i jest bezpieczna, zgadza sie?A jakbym chcial kupic jakas mocniejszą, taką do stosowania przed woskowaniem to jaką polecasz? Ta sama tylko inne stężenie? Nie uzywam mocnych pian Wystarcza mi Magi i stezenie takie jak podalem. Staram sie nie zapuszczac zbyt mocno lakieru zeby nie bylo potrzeby stosowania silnej chemii i mocnych stezen Sama piana cudu na lakierze nie zrobi A trzeba pamietac ze myjemy nie tylko zabezpieczony lakier, ale takze plastiki, uszczelki itp.i tu wole nie ryzykowac z mocna chemia.
baka Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2012 Czy Magi może zostawić na gumowych uszczelakch zacieki ?
Administrator Evo Opublikowano 21 Lipca 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2012 Zależy od auta, u mnie zostawia, podobnie jak każda inna piana
maestro00 Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2012 Żadna piana a zwłaszcza tak delikatna jak magi, nie zostawia zacieków na czymkolwiek. Kup sobie male opakowanie albo odkup nieco od kogoś ze sląska (jest troche osob na forum) i sam przetestuj Przypominam o prawidłowym spłukiwaniu.
baka Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2012 Samochód to A3 z 98. Pytałem bo właśnie Magi zostawiła zacieki na uszczelakch i tylko chciałem się upewnić czy to możliwe ale jednak tak. Może zadługo leżała i wyschła ?
Administrator Evo Opublikowano 21 Lipca 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2012 Może zadługo leżała i wyschła ? U mnie zostawia przy normalnym użytkowaniu , tj. leży jakies 5-15 min, wszystko oczywiscie w cieniu.
MM.MM Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2012 baka, Jak zaschnie to każda zostawi, jak zmyjesz w porę to będzie wszystko ok.
maestro00 Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2012 Samochód to A3 z 98. Auto które ma 14 lat wymaga umycia uszczelek po prostu, stąd się pojawiają zacieki
diablo228 Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2012 koledzy czy mając taki sprzęt - Kärcher X-Range K 5.700 musze dokupić pianownice jeszcze czy wystarczy jak będe do orginalnego zbiornika lał piane ??
Moderator Eryczek Opublikowano 22 Lipca 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2012 diablo228, musisz dokupic z tego co masz zbiornika wiele Ci nie poleci
Brylant Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2012 Brylant, jakiej piany użyłeś? VP Neutral Ph SnowFoam
diablo228 Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2012 Eryczek dzięki, może macie coś sprawdzonego z pianownic i polecicie oraz piany na początek które wybrać??
Moderator Eryczek Opublikowano 22 Lipca 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2012 diablo228, polecam zestaw optymalny - pianownica PA i piana Auto Brita - Magifoam
diablo228 Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2012 Eryczek aleś mi ceny dał odrazu z grubej rury
Moderator Eryczek Opublikowano 22 Lipca 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2012 diablo228, wbrew pozorom wcale nie Jadąc wersję oszczędnościową, kupisz najpierw jakieś G za 50 zł i okaże się że taka pianownica jest do bani, później kupisz coś za "stówkę" i będzie nawet "wow!" ale szybko się popsuje i wreszcie kupisz PA za 150 zł ale będzie Cię to kosztować 300 zł. Oszczędzając sobie tej lekcji, masz 5l Magi za free
Carire Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2012 diablo228, wbrew pozorom wcale nie Jadąc wersję oszczędnościową, kupisz najpierw jakieś G za 50 zł i okaże się że taka pianownica jest do bani, później kupisz coś za "stówkę" i będzie nawet "wow!" ale szybko się popsuje i wreszcie kupisz PA za 150 zł ale będzie Cię to kosztować 300 zł. Oszczędzając sobie tej lekcji, masz 5l Magi za free j/w tez taki zestawik polecam i najlepiej duzy baniaczek 5l magi gdzies zakupic, bo jest z tym problem bo jak jest to szybko jej juz nie ma
diablo228 Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2012 dzięki wam za pomoc, poszukam pianownicy w najniższej cenie i zakupie bo poco tracić kase 2 razy, piane poszukam zaraz i moze gdzieś się znajdzie, a zamiennik piany który też dobry a bardziej dostępna by była ??
Rekomendowane odpowiedzi