GracjanS4 Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 GracjanS4, jakiej piany użyłeś?Świetny samochód ValetPRO pH Neutral Snow Foam Dzięki
Seba Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 200ml piany, reszta ciepłej wody Jaki jest zbiornik w P.A. 500ml? To strasznie duże stężenie jak na VP Neutral
GracjanS4 Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 200ml piany, reszta ciepłej wody Jaki jest zbiornik w P.A. 500ml? To strasznie duże stężenie jak na VP Neutral W PA jest zbiornik 1l.
Kulon Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 miałem prawie taki efekt aktywnej piany przy 100 ml magi foam - troszkę gęstsze mleko
napalmm Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 kupiłem na allegro pianownice za 169 zł do karchera i za cholere nie mogłem uzyskac efektu gestej piany , wszystko sciekalo w przeciagu kilku sekund , próbowałem z pianą z carvalet z woskiem i bez wosku , a druga to jakaś BEAR w sumie tylko do tego miałem dostęp
ttt123 Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 Koledzy to jak to w końcu jest z tym pianowaniem. Kupiłem AUTOBRITE MAGI FOAM i rozcieńczyłem ją tak jak gdzieś tu wyczytałem czyli 50ml do 1l pianownicy i wyszło mleko przy max ustawieniu poboru środka z butelki. Zeszło bardzo szybko ze 200ml tego roztworu i dolałem kolejne 50ml lecz nadal leciało mleko, sporo gęstsze no i utrzymało się z 15min. Co zrobić by była piana? Magi Foam lać same do pianownicy i regulować dawkowanie poprzez regulacje pokrętłem w pianownicy? Dodam ze myjkę mam karcher z wersji profesjonalnej oraz pianownicę Autobrite Heavy Duty Foam Lance
przemas22 Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 Może to wina pianownicy Magi Foam zaleca chyba od 1:5 do 1 :10. Czyli na litr powinnes wlać 200ml lub 100ml piany
pro rider Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 GracjanS4 efekt fajny, po jakim czasie były robione fotki?
GracjanS4 Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 GracjanS4 efekt fajny, po jakim czasie były robione fotki? Mniej więcej 5 minut, fotki nie były robione w tym samym czasie, były drobne przerwy Ale piana spokojnie 15-20 minut siedziała na aucie
pro rider Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 GracjanS4 efekt fajny, po jakim czasie były robione fotki? Mniej więcej 5 minut, fotki nie były robione w tym samym czasie, były drobne przerwy Ale piana spokojnie 15-20 minut siedziała na aucie Skoro piana trzymała się na aucie 15 min to dowód, że seria 2 karchera daje radę
GracjanS4 Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 Daje radę, sam byłem zdziwiony, myślałem pewnie poleci mleko więc trzeba szukać albo nowej myjki albo nowego właściciela pianownicy a tu miłe zaskoczenie
tukolarz Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 GracjanS4, mam te same zdanie jak Ty. Kupiłem z ciekawości, i... zaskoczenie - niezła piana:). W przyszłości podłączę PA do jakiegoś Karchera z serii 7 i zobaczę jaka jest różnica. Dzisiaj testowałem ok. 110 ml na 1 litr Magi Foam i nie było dużej różnicy między proporcją 70 ml na litr. Najgorsze jest to, że ta piana utrzymuje mi się na podwórku (to co nie trafiło na auto) przez cały dzień- trzeba ją zmyć osobno z podłoża . Zła piana, tzw. "mleko" to jest to: Próbowałem kiedyś bawić się z pianami hardcorami typu Sterwins itd. i tam to dopiero leci "mleko" (coś takiego jak na filmiku) . Neutral PH i Magi Foam dają radę- piana jest, utrzymuje się, usuwa wstępnie brud. Większa gęstość i duża skuteczność mycia jest niepotrzebna do prewasha (ciekaw jestem czy są na rynku gęstsze piany ). Należy jednak pamiętać, że żadna piana nie umyje nam dobrze samochodu i nic nie zastąpi mycia ręcznego .
GracjanS4 Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 Dokładnie, piana nie ma umyć samochodu na błysk Jestem mega zadowolony z zakupu
mlody_ Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2012 Udało sie wykorzystać kawałek ładnej pogody w weekend Pianownica KARCHER 0,6l + Tenzi Special 1:1 Typowa piana to raczej nie jest ale mając na uwadze to ze auto było ostro zabrudzone i nigdy nie miało zrobionego kompletnego detalingu to Tenzi poradził sobie bardzo fajnie. po tym wszystkim mycie rekawicą + Gold class i UQD. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Radziu Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 Czy jest jakaś pianownica do Lavor Skipper Junior dobra i w miarę tania?
Kulon Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 dzisiaj zrobiłem test piany - ale fotki brak
patryczken16 Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 Kulon, jakiej myjki uzywasz ? cos nie halo z Twoja PA,albo myjka slabawa... 1:10 pieni jak szalone! Ewentualnie ta magi to jakas magi z kuchni ?
Kulon Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 PA ustawiona na maxa pobór środka myjka karcher K5.520 pianę kupiłem od http://showcarshine.pl może inaczej kto odstąpi 100 ml swojej piany magi foam w celu potwierdzenia jakości środka - odeślę z nawiązką swoją jeżeli będzie tak samo - jeżeli nie to zapłacę najlepiej ktoś warszawa - piaseczno - wtedy bym odebrał osobiście
patryczken16 Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 jak stara ta PA ? moze warto przeczyscic jej sitko ja np zawsze po pianowaniu odkrecam pojemnik i leje sporo wody.
Kulon Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 jak stara ta PA ? 3 raz użyta - kupiona nówka też płukałem po poprzednim myciu - przepuszczę cały zbiornik czystej wody więc się wypłucze na pewno
tukolarz Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 moze warto przeczyscic jej sitko A tak przy okazji takie głupie pytanie (ciekawość) : w jaki sposób się czyści (wymienia) to sitko? To to wygląda jak taka szczotka druciana? Co dokładnie trzeba odkręcić, żeby się do tego dostać?
Kulon Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 w jaki sposób się czyści (wymienia) to sitko? było w tym temacie jakiś czas temu - jak czytałem cały temat jakiś czas temu to na pewno ktoś to opisywał
maq Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 http://www.detailingworld.co.uk/forum/s ... hp?t=84349 Instrukcja do PA
tukolarz Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 hehe sorry za zaśmiecanie. Dzięki, poprzez wyszukiwarkę nie mogłem coś tego znaleźć (jak otworzyłem cały wątek na jednej stronce już znalazłem; jest to na 74 stronicy ) . PS. Myślałem, że to coś w rodzaju: odkręć ręką i już, a tu robota dla mechanika . Kulon, po pianowaniu nie ma co oczekiwać, że samochód będzie czysty- będzie tylko czystszy. Ja samochodem tylko po pianowaniu to nawet nie jeżdżę po bułki do sklepu . Choć faktycznie coś u Ciebie jest nie tak. Może piana się przemroziła w transporcie . Wszystko OK jest z myjką? Trzyma parametry? Testowałeś inne piany niż Magi?
Rekomendowane odpowiedzi