Swoop Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 Swoop, pewnie pomoże tylko czy na tak długo jak przy nowej czy np tylko do pierwszego użycia , chyba najlepsza metoda to częste używanie a nie raz w tygodniu nie wiem czy rzeczywiście od kamienia się przypycha, ale odkręć sitko z kranu i wrzuć do wody z kwaskiem niech poleży. Zobaczysz ile syfu będziesz miał w wodzie i jak później długo będzie kran dobrze działał. Czyszczenie jest czyszczenie i nie zaszkodzi IMO
Sparco Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2012 Szukam już z 40min i nie moge znaleśc tego postu,ktoś ostatnio sie pytał jaka będzie najlepsza aktywna piana bezpieczna dla wosku z carnaubą do Gloria FM10 ?
Ari Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2012 Zapewne Magifoam lub ValetPro Neutral.
crystaldetail Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2012 Polecam Magifoam - jakoś mam lepsze wrażenie po myciu tą pianą niż ValetPro
Sparco Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2012 Wielkie dzięki właśnie o taką odpowiedź mi chodziło
Ari Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2012 Polecam Magifoam - jakoś mam lepsze wrażenie po myciu tą pianą niż ValetPro Lepsze wrażenie to mało powiedziane. Magifoam wciąga VP Neutrala w przedbiegach No może za wyjątkiem zapachu no i przede wszystkim lepiej spełnia podstawowe zadanie piany aktywnej - elegancko domywa
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 17 Lutego 2012 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 Magifoam dłużej utrzymuje się na aucie, ale też jest bardziej agresywna dla LSP niż pH Neutral. Coś za coś..
daniels Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 ale też jest bardziej agresywna dla LSP niż pH Neutral w moim odczuciu to magifoam czyści a VP neutral uspokaja sumienie myjącego że coś zrobiliśmy...ja nie widzę wielkiej różnicy w myciu tą pianą a bez niej ( mimo wszystko w lecie nią myję), magifoam leci zawsze w zimie i spełnia swoje zadanie, obie piany są raczej stałym punktem "arsenału"
Shine Factory Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 VP neutral uspokaja sumienie myjącego że coś zrobiliśmy... hymm mam troszke inne spostrzeżenia, moim zdaniem całkiem daje radę.
daniels Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 wiadomo wy robicie auta na codzień macie przegląd konkretny, te kilkanaście różnych aut które myłem były zazwyczaj mocno zapuszczone, VP słabo sobie radziła w moim odczuciu, gdzie magifoam loozowała brud ładnie, z innej beczki VP na woski z trochę lepszej półki chyba jednak wpływa negatywnie
Administrator Evo Opublikowano 17 Lutego 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 A tak z innej beczki - ile potrzeba dać Magi żeby czarne auto zrobiło się naprawdę białe na przynajmniej 5 min, bez większego zjazdu piany ?
Shine Factory Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 z innej beczki VP na woski z trochę lepszej półki chyba jednak wpływa negatywnie daniels, hymm mam taką swoją małą dziwną teorię w zw. z tym, ale musze jeszcze ją po testować Ale raaczej nie wpływa jakoś bardzo negatywnie. Dziś z Evo bawiliśmy się Magifoam ii jakoś mnie nie urzekła. Może sam się wypowie, bo 2 tyg. wcześniej używaliśmy właśnie VP snow.
SzaKal Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 Evo, Do PA 100ml Magi spokojnie wystarczy czyli 1:10 (butelka 1l.) na całe auto spokojnie wystarcza mi 300 ml.
kamilgt Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 Evo, pytaj Grubego, on miał fajną miarkę do piany:)
SzaKal Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 Również potwierdzam że siła czyszczenia VP jest raczej znikoma ...
Administrator Evo Opublikowano 17 Lutego 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 Dzisiaj dałem ~120ml/litr i nie powiem żeby piana powalała gęstościa... Po ~3 min:
gruby_RS Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 ~120ml/litr i nie powiem żeby piana powalała gęstościa... jak "skręcona" pianownica?
Administrator Evo Opublikowano 17 Lutego 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 Max, woda ciepła.
gruby_RS Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 Coś nie bangla. Powinna być "śnieżka" dr oetker
Administrator Evo Opublikowano 17 Lutego 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 Jeżeli to ma znaczenie, to moje Magi wcale nie przypomina zapachem bananów, a raczej taką dwutygodniową rybkę wyjęta z wody
SJake Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 sitko do wymiany, czyszczenia bananowy zapach - hmmmm... taki trochę lateks własnie ze starą rybą
Shine Factory Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 full, z tym że to nie PA, jednak nie można jej nic zarzucić. Jest z allegro od użytkownika Techkar. Potrafi zrobić dobrą pianę, tak czy inaczej wydaje mi się że z VP zrobiła ostatnio lepszą i to z ~70ml. [ Dodano: 17 Luty 2012, 21:37 ] hymm to po ilu ok. "pianowaniach" czyścić sitko? Aż tak dużo to chyba ich nie przeżyła. Evo, yyy ja tam czułem banany
Administrator Evo Opublikowano 17 Lutego 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 Shine Factory, czysć pianownice i robimy powtórke Ale fakt faktem, 70ml VP zrobiło lepszą piane, która utrzymywała się dłużej niż 120 ml Magifoam.
SzaKal Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 hymm to po ilu ok. "pianowaniach" czyścić sitko? Aż tak dużo to chyba ich nie przeżyła. Wszystko zależy jaką masz wodę i czy masz jakieś filtry przed myjką.
Shine Factory Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 SzaKal, woda podobno w centrum wawy gotowa do picia Evo, Chyba że ta moja w przedbiegach już przegrywa z PA Ale wiem, że da się nią zrobić mega śnieg.
Rekomendowane odpowiedzi