kupusso Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2012 Nie Zabrudzenie odspajają sie tylko w takim przypadku jaki opisałem. Namaczanie, zostawianie na deszczu nie działa. Tylko różnica temperatur
SzaKal Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2012 W takim razie idąc Twoim tokiem myślenia można też auto zostawić w czasie deszczu- brud 'przemoknie' i będzie go łatwiej usunąć. Tasaq, Tak Choć wiadomo piany deszcz nie zastąpi.
Tasaq Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2012 Może i patent jakiś z tego jest i od biedy można stosować, ale koszty piany+jej nałożenie i czas spędzony przy tym też nie są duże. Kiedyś nie takie rzeczy się robiło, ale w tej chwili będąc na wskroś przesiąkniętym myślą detailingową po prostu nie wypada tak robić
kupusso Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2012 w tej chwili będąc na wskroś przesiąkniętym myślą detailingową po prostu nie wypada tak robić Dlaczego?
michske Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2012 Witam. Mam taki problem. Moja pianownica P.A. ma bardzo słabą wydajność i pianuje mniej więcej na 50% w stosunku do tego co było po zakupie. Czy może mi ktoś podpowiedzieć czym to może być spowodowane ze robi zwykłe mleko spływające po 30 sekundach mimo dużej ilości wlewanej do pianownicy piany?? Jeśli trzeba sitko przeczyścić to jak do niego najsptytniej sie dostać żeby ta pianownica jeszcze pożyła z 2 sezony ? z góry dzięki za podpowiedzi.
Tworek Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2012 michske, jednym z powodów może być zapchane sitko wew pianownicy mniej więcej tak wygląda nowe, przeczyść je, ewentualnie wymień na nowe. Powinno pomóc.
micha-ł Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2012 michske, stawiam na zabite sitko. Tu masz opis konserwacji PA http://www.detailingworld.co.uk/forum/s ... hp?t=84349
michske Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2012 Wielkie dzięki panowie za pomoc. W najbliższych dniach ruszę z rozbiórką pianownicy, mam nadzieję że jakoś ją potem złoże. Zastanawiam się jak to sitko porządnie wyczyścić? Czy tak jak ktoś wcześniej pisał wsadzić do octu np ? A po drugie zastanawia mnie czym posmarować tą metalową końcówkę żeby nie chodziła na boki przy zakładaniu do pistoletu w myjce? Bo ona teraz jest jakby na sztywno.
Kulon Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 miał ktoś do czynienia z tą pianownicą ? P.A ? po zapytaniu do sprzedającego - odpowiedź: "Wiemy od dystrybutora, że jest to włoski produkt" USUNIĘTO ZE WZGLĘDU NA NARUSZENIE 17. PUNTU REGULAMINU
embargo Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 Tak trudno przewinąć wątek parę stron wstecz ? Tak to jest dobra pianownica MTM lub PA.
Kulon Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 Tak trudno przewinąć wątek parę stron wstecz ?Tak to jest dobra pianownica MTM lub PA. akurat przeczytałem cały wątek więc nie przewiduj - to że tutaj jestem nowy to nic nie znaczy a w tej kwesti kilka stron wcześniej ktoś napisał o pianownicach z Brzeska że są do du..py niestety w alledrogo aukcje szybko przechodzą do archiwum i nie ma możliwości zobaczyć aukcji sprzedającego po zakończeniu więc jaka jest teraz Twoja odpowiedź
embargo Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 Wszystkie pianownice takiej budowy które dostępne są na allegro w cenie około 150zł są dobre, ta z aukcji którą podałeś również. allegro ma archiwum które można przeglądać. Do tego zamów sobie Magifoam najlepiej się pieni (w porównaniu do VP)
Kulon Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 zamów sobie Magifoam najlepiej się pieni już mam allegro ma archiwum które można przeglądać. podpowiedz jak
Mnichu Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 Panowie mam myjke King Kraft z taka koncówka jak ponizej na zdjeciu: Uploaded with ImageShack.us z jakiej myjki przypasuje koncowka do pianownicy?
marwyk Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 Tak trudno przewinąć wątek parę stron wstecz ?Tak to jest dobra pianownica MTM lub PA. akurat przeczytałem cały wątek więc nie przewiduj - to że tutaj jestem nowy to nic nie znaczy a w tej kwesti kilka stron wcześniej ktoś napisał o pianownicach z Brzeska że są do du..py niestety w alledrogo aukcje szybko przechodzą do archiwum i nie ma możliwości zobaczyć aukcji sprzedającego po zakończeniu więc jaka jest teraz Twoja odpowiedź Nie kupuj tej planownicy z tej firmy. Ja kupiłem i jestem strasznie zawiedziony. Po pierwszym myciu pękła plastikowa osłona dyszy która reguluje strumień. Jest wykonana z tak tandetnego plastiku że rozpadła się w drobny mak. Oczywiście dzwoniłem do sprzedawcy i nie mają do tego części zamiennych więc dla mnie to made in china. Piana z tego nie jest dla mnie zadowalająca ale tak jak pisałem tylko raz korzystałem wiec może z biegiem czasu znalazłbym odpowiednie proporcje.
Kulon Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 Nie kupuj tej planownicy z tej firmy. w takim razie ma ktoś działający link gdzie mógłbym kupić polecaną pianownicę P.A do karchera serii K bo na alledrogo albo nie ma albo nie potrafię znaleźć
Tworek Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 marwyk, oj tam, oj tam nie pitol, mam pianownice z Brzeska od Techkar i jestem z niej zadowolony, piana jest zadowalająca i jeszcze jej nie uszkodziłem, zapewne nie tylko ja mam od nich pianownice, tak że chyba jesteś pierwszym nie zadowolonym. Może po prostu nie potrafiłeś się nią posługiwać ?
Kulon Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 mam pianownice z Brzeska od Techkar to prawie ta sama firma co Kastor czy Technic mają tą samą pianownicę w ofercie
PiotrekS Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 ja kupiłem tuUSUNIĘTO ZE WZGLĘDU NA NARUSZENIE 17. PUNTU REGULAMINU , po zalozeniu jej do pistoletu psika z przerwami, myjka sie zalacza i wylacza, nie wiem czy regulowac myjke czy cos nie tak z ta pianownica, mam nowy pistolet, na starej pianownicy karchera chodzi OK, a ta przerywa. Miał ktoś podobny problem? Myjka to mx720, na lanchach regulowanej i turbo wszystko jest OK.
Tworek Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 Kulon, nie wiem nigdy się w to nie zagłębiałem, bo nie miałem z moją pianownica problemów, dodam że moja jest do B&D, której już nie ma w ofercie techkar , ale to i tak znaczenia nie ma.
Moderator Eryczek Opublikowano 21 Stycznia 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 PiotrekS czy możesz napisać jak się rozwiązał Twój problem? Przymierzałem się do pianownicy dokładnie z tej aukcji ale trochę się obawiałem kupować od firmy której nie znam. W dodatku cena była podejrzanie niska Wszyscy partnerzy forum do których się zgłosiłem, deklarowali możliwość jej sprowadzenia za ok 250 zł a tu proszę - niecałe 180 zł.
PiotrekS Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 dostalem ja wczoraj, dzisiaj podlaczylem. Najprawdzopodobniej musze wyregulowac zawor, wowczas powinno byc OK. Mysle ze pianownica ma mniejszy przeplyw niz ta Karcherowska i cisnienie nie spada na tyle by myjka pracowala caly czas. Moze jutro sie pobawie i poreguluje myjke.
Moderator Eryczek Opublikowano 21 Stycznia 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 Będę czekał na Twoją relację z jutrzejszej walki z P.A. Napisałem do sprzedawcy, czy ma jeszcze tą pianownicę na zbyciu. Z aukcji wynika, że zostało mu jeszcze 16 sztuk
Kulon Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 Napisałem do sprzedawcy, czy ma jeszcze tą pianownicę na zbyciu. to samo zrobiłem parę dni temu - pewnie jak będzie takie zainteresowanie to i cena będzie dobra
Rekomendowane odpowiedzi