ultratouch Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2011 Zależy jaka pianownica.
pro rider Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2011 Zależy jaka pianownica. Karcher 0.6L
Justyna Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2011 ja do tej małej karchera dawałam 100 ml bo i tak z tego leci głównie mleko, natomiast do Glorii wystarczyło u mnie 15 ml na 900 ml wody
ultratouch Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2011 Ja wlewam prawie do tej pierwszej kreski (chyba co 100 są te kreski w tej pianownicy). Przy nanoszeniu zatykam te boczną dziurkę i wtedy całość starcza na średnie kombi tak ,że jest bardzo dokładnie pokryte i trochę mi zostaje w pianownicy więc resztę drugi raz nanoszę w nadkola. Z golfa IV myślę ,że Ci zostanie trochę w butelce.
Wielebny Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2011 Justyna jak używasz Glorii to pompowanie ciśnienia przy jednym aucie dość uciążliwe jest? Chodzi mi o to czy np na każdy panel musisz napompować aby go dobrze spryskać? Czy ktoś z was wie co to za pianownica jest podłączana pod wąża ogrodowego czy tez może sprężone powietrze?:
maestro00 Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2011 Było już przy okazji omawiania niebieskiej piany. Tornador z jakaś końcówką.
Justyna Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2011 Justyna jak używasz Glorii to pompowanie ciśnienia przy jednym aucie dość uciążliwe jest? Chodzi mi o to czy np na każdy panel musisz napompować aby go dobrze spryskać? no prawie na każdy panel trzeba dopompować, ale według mnie nie jest to jakoś bardzo uciążliwe
DawPi Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2011 no prawie na każdy panel trzeba dopompować, ale według mnie nie jest to jakoś bardzo uciążliwe Ano nie jest - pryskając focusa jedna butla mi starczyła, machania też nie było jakoś za dużo. Kwestia dobrania proporcji.
Justyna Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2011 Ej no napisałam prawie na każdy bo np na błotniki i drzwi nie trzeba, ale już maska czy dach owszem
DawPi Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2011 Nie z tego się śmieję.
borowa Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 Prześledziłem z grubsza temat, widziałem nałożone VP Neutral Snow Foam jednak nie trafiłem jakoś na VP Snow Foam Combo (może za słabo szukałem). Sam zdecydowałem się na tą drugą, m.in. dlatego, że miała być mocniejsza. Nakładana przy pomocy Karchera K 6.75, do tego pianownica P.A. Piana rozrobiona w stężeniu 1-10. Leciało głównie gęste mleko, które dosyć szybko spłynęło z auta. Chwilę po naniesieniu piany A tu w trakcie płukania jakieś 2-3 min później... Czy ja coś źle zrobiłem, czy po prostu ten typ tak ma?
yukon Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 zależy Ci na domywaniu czy zazdrości sąsiadów?
Cherry Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 Też jestem ciekawy dlaczego tak się dzieje. Kupiłem ostatnia ta pianę i efekt podobny. yukon, nie ogarniam Twojej odpowiedzi. Jak masz tak pisać to nie pisz wcale.
borowa Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 zależy Ci na domywaniu czy zazdrości sąsiadów? Zależy mi jak najbardziej na domywaniu, była to moja pierwsza aktywna piana jaką używałem i nie skłamię jak powiem, że oczekiwałem lepszych efektów. No nic... pora kupić coś innego...
yukon Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 Bo kolejna osoba pyta o to samo! jeżeli piana domywa to po co szukacie dziury w całym? na początek zalej ciepłą wodą.
SzaKal Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 Przy pianownicy P.A 1:10 piana powinna być bardzo gęsta, próbowałeś zakręcić zawór na górze pianownicy ?
k24 Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 borowa, zawór na P.A na maxa na "-"
Cherry Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 zalej ciepłą wodą i tak też zrobiłem u siebie
borowa Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 yukon, oczywiście, że zalałem ciepłą wodą. SzaKal, k24, bawiłem się zaworem w jedną jak i w drugą stronę... Dam jej jeszcze jedną szansę jak tak w sobotę... dzięki za sugestie
Cherry Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 Zapomniałem dopisać, że podobnie jak kolega borowa, kręciłem tym pokrętłem na wszystkie strony do oporu i bez różnicy Może faktycznie to "Combo" jest jakieś lipne ?? yukon, czy domywa to nie jestem taki pewny
k24 Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 Cherry, mi Combo ładnie się spieniało przy 1:10, ciepła woda zawór na - i leży na aucie do 10 minut. Oczywiście P.A Popadamy w skrajności więc może potrząśnij opakowaniem? a po zalaniu do pianownicy wymieszaj z wodą? (obróć kilkukrotnie)
yukon Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 testowałem wiele pian i nigdy nie udało mi się wytworzyć idealnej "pianki do golenia" tak serio czynników wpływających na efekt jest wiele...woda, pianownica itp. Korzystam z P.A. ale mam styczność z MTM (piana jest bardziej puszysta)
k24 Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 yukon, gdzie lepsza? bo dość niejasno napisałeś
yukon Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 MTM. możliwe, że ma na to wpływ również ciśnienie myjki
Rekomendowane odpowiedzi