maestro00 Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2011 Czy ktoś z forumowiczów stosuje w pianownicach pianę aktywną TENZI Car Max i jakie są efekty? Czy dobrze trzyma się na aucie czy od razu spływa? Powtórzę po raz setny że czas utrzymywania sie na lakierze zależy wyłącznie od stopnia "ubicia piany", mówiąc w bardzo dużym uproszczeniu. CarMax stosuje i moim zdaniem jest bardzo dobra.
SJake Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2011 Powtórzę po raz setny że czas utrzymywania sie na lakierze zależy wyłącznie od stopnia "ubicia piany", mówiąc w bardzo dużym uproszczeniu. Tylko na to ubicie piany ma wpływ wiele czynników... - Pianownica - Twardość wody - Temperatura wody - Roztwór i jego stężenie
maestro00 Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2011 Robienie ze mnie idioty uważam za mało porywające. Mówimy o używaniu rożnych pian ale oczywiście w tych samych warunkach, tak to można gdybać do jutra. Te czynniki są na co dzień całkowicie stałe.
SJake Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2011 Robienie ze mnie idioty uważam za mało porywające. Nie wiem o co Ci chodzi... Chcesz powiedzieć, że nie ważne jest co wlejesz to i tak każda utrzyma się tyle samo? Polecam wypróbuj MagiFoam i VP ph Neutral na identycznie skręconej pianownicy, w zalecanych stężeniach i w tej samej temperaturze otoczenia. Zobaczysz, że można wnet trochę popolemizować.
maestro00 Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2011 Nie używałem tych pian a swoje spostrzeżenia na pozostałych jak Tenzi, Nerta i parę innych. W takim razie postaram się gdzieś zdobyć trochę MagiFoam albo VP Neutral ph i porównać do reszty.
embargo Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2011 Wydaje mi się ,że parametry samej myjki też wnoszą dużo , mam pianownicę pa + myjka z biedronki i nigdy nie udało mi się uzyskać grubej piany ...
maestro00 Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2011 Pomijamy tak skrajne przypadki jak myjka z biedronki. To sikawka a nie myjka niestety.
MM.MM Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2011 SJake, rozwiń swoją wypowiedź co będzie lepsze VP czy magifoam bo jestem ciekaw.
Justyna Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2011 według mnie magifoam
saddam Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2011 Jak dla mnie MagiFoam lepiej domywa i dłużej utrzymuje się na samochodzie w porównaniu do VP pH Neutral. Na pierwszy ogień kupiłem jej (MF) 5l i nie żałuję.
niedzwiedz Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2011 Mam pH Neutral i MagiFoam. Też wg mnie MagiFoam lepiej domywa od pH Neutral, ale przy niezabezpieczonym aucie, przy nawoskowanym aucie obie domywają tak samo dobrze.
SJake Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2011 VP czy magifoam MagiFoam siedzi 15-30 minut na samochodzie (Magi to piana do delikatnego mycia.) VP pH neutral spływa szybciutko. (pianka do delikatnego "płukanka")
niedzwiedz Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2011 SJake, tylko czy MagiFoam nie jest bardziej agresywana w stosunku do pH Neutrala dla LSP?
MM.MM Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2011 Dzieki wszystkim za info, na wiosne cos pomysle. Pawel wlasnie mi cos wspominal ze pol dnia lezala w cieniu na podworku
SJake Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2011 niedzwiedz, Dlatego napisałem, że jest do delikatnego mycia zapewne jest agreywniejsza przez to że dłuzej lezy na aucie i ma wnet lepszą siłe domywania. Moim zdaniem idealnie nadaje sie na zimę. Jako, że nie mam garażu z możliwością mycia w środku to MagiFoam jest zbawienna w zimowe miesiące
tomash77 Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2011 Koledzy, zapomniałem dodać ta piana TENZI Car Max jest (i będzie) używana w 99% do mycia busów, które nigdy nie widziały wosku i raczej nigdy nie zobaczą. Przy nawoskowaniu tak dużych aut chyba bym się załamał Osobówki oczywiście są myte odpowiednimi kosmetykami Piana jak na razie rewelacyjnie sprawdza się w myciu, zwłaszcza w sezonie letnim, gdy auto po trasie 3500-4000 km przywozi sporą ilość robactwa na masce
maestro00 Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2011 Do dostawczaka to nawet możesz użyć TanCar. Tyle że mogą być widoczne zacieki czasami.
tomash77 Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2011 Również słyszałem, że po Tan Can pozostają zacieki, dlatego też wybrałem Car Max. Poza tym, cena obu produktów jest podobna.
tilf Opublikowano 14 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2011 Zakup dotarł więc dziś (po deszczu na mokrym aucie) testowałem pianownicę zakupioną w sklepie z Brzeska k/Krakowa dostępnym na Allegro. Efekt? Piana obfita i w dużej ilości. Środek to Snow Foam od VP A pisze o tym ponieważ wczoraj w jakimś poście wyczytałem że to bubel i żadnej piany nie robi. Po sprawdzeniu wiem że to nie jest rzetelna informacja, i produkt można z czystym sumieniem polecić. Myjka to K5.55 Jubille (zdrożały w Castoramie koszt 739zł).
Stefan-16 Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2011 A miał ktoś do czynienia z Sunshine Active Foam??
maestro00 Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2011 A miał ktoś do czynienia z Sunshine Active Foam?? Nie polecam. Dorzuć już te 10zł i kup coś przyzwoitego. Piana ma PH neutralne więc nie ma co się dziwić że szału nie robi. Opis producenta i opinia o produkcie mówi sama za siebie: KLIK
Stefan-16 Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2011 A miales z nia do czynienia? Czytalem opis i chce ja sotosowac do mycia wstepnego. Bo w zime sie samochod bardziej brudzi.
pro rider Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2011 Magifoam jest dostępna w opakowaniu 1L natomiast VP można kupić troszkę drożej, ale mamy 5L. Sam się przymierzam do kupna, ale nie wiem którą wybrać, skoro MagiFoam domywa lepiej to chyba sprawa jest prost, natomiast odstrasza mnie pojemność tylko 1L...
Justyna Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2011 pro rider, Magifoam ma również pojemność 5 l http://www.pielegnowacauto.pl/promocje/ ... am-5l.html
pro rider Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2011 Dzieki wielkie Justyna ile ml. schodzi na auto?
Rekomendowane odpowiedzi