Piotrek Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2013 .Marzy mi się -aby tylko zarzucić pianę/mam Pa/odczekać ,spłukać pod ciśnieniem i gotowe.Autko czyste wycierać . Nie wiem co masz na myśli o "wycieraniu auta po pianie i myjce" Kup Magi, nie znam osoby która nie była by zadowolona.
sobiepan Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2013 Dzięki tam miałem na myśli najważniejsze : aby autko było CZYSTE i wycierać.Czy można tu linki podawać?.Gdzie najlepiej szukać tej Piany?.
danielek. Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2013 Dzięki tam miałem na myśli najważniejsze : aby autko było CZYSTE i wycierać.Czy można tu linki podawać?.Gdzie najlepiej szukać tej Piany?. Nie będę robił reklamy konkretnego dystrybutora wysil się i poszukaj http://forum.kosmetykaaut.pl/viewforum.php?f=39
LM Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2013 Poziom domywania Magifoam i Angelwax Fastfoam jest zbliżony, czyli na nawoskowanym regularnie mytym samochodzie bardzo dobry. Na pewno natomiast nie tak dobry, by po samym pianowaniu i spłukaniu móc wycierać auto. Gdzie szukać? Chłopie U partnerów forum, przez gugle...
michałoś Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2013 Gdzie najlepiej szukać tej Piany?. PolishAngel
sobiepan Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2013 Dzięki wszystkim za opinie i porady.
faraon3021 Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2013 A mnie wkurzyla Magi bo przegryzla sie przez opakowanie W polowie wysokosci butelki za naklejka. Czyli nic nie zapowiadalo wycieku.
szejk Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2013 Chciałbym się Was poradzić odnośnie Glori FM 10. Przejrzałem już dość dużo postów, ale nie mogę znaleźć tego, w którym ktoś opisywał podobny przypadek. Mianowicie nowa Gloria nie działa jak należy. Robię proporcje 25 Ml ValetPro Snow Neutral ph + 1000 ml ciepłej wody. Nie mam osobno filców, więc daję tą niebieską końcówkę. Nabijam ciśnienie i tylko przez 2 sekundy leci dobrym strumieniem piana, później zaczyna "smarkać", kichać, zacina się, wtedy puszczam spust na chwilę, włączam ponownie i zaczyna na chwilę znowu smarkać. Ciśnienie trzyma, bo nie idzie dopompować w tym czasie (zaworek upustowy działa). Co może być nie tak? Mam zamiar dokupić osobno filce, ale to nie przez nie, bo wywaliłem je na próbę, to dalej kichało. Może trzeba dziurkę przebić w rurce zasilającej?
faraon3021 Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2013 szejk, 25 ml na litr to bardzo slabe stezenie a efekt jest taki jak by piana nie przechodzila przez filce. Zostaw w koncowce tylko jeden(z dwoch w niebieskiej wkladce) filc i pokombinuj ze stezeniem. Daj znac jaki bedzie efekt Bez chemii w Marolexie wyglada to tak W Glorii przebiega to plynniej
Moderator Domel Opublikowano 7 Lipca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2013 faraon3021, Masz może na zbyciu taką dysze płasko strumieniową i o dużym kącie rozprowadzania do marolexa? Szkoda mi kasy na 3 jak jedna mi wystarczy... http://allegro.pl/marolex-zestaw-3-dysz ... 60443.html
faraon3021 Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2013 Domel, mam, tyle ze koszt wysylki z Francji powala. Ktos na forum tym handluje. Sprzedaje pojedyncze sztuki.Szara koncowka Kwazara tez daje rade i sprzedawana jest pojedynczo w marketach ogrodniczych.
szejk Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2013 @faraon, dzięki za poradę. Być może stężenie za małe, ale piana była dość dobra. Chodzi o to, że nie podaje w ogóle roztworu, czy to czysta woda, czy piana. Po 2/3 sekundach od wciśnięcia przestaje sikać. Nic, ewentualnie trochę posmarka. Jak popuszczę króciec ten za filcem już, to trochę poprawia. Jakby powietrza brakowało. U ciebie na filmiku podaje nieustannie, czyli coś u mnie nie tak. Może nakręcę filmik.
faraon3021 Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2013 szejk, zobacz jak dziala bez chemii i filcu
szejk Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2013 Chyba testowałem tak i też podobnie. Przestaje podawać. Jutro jeszcze się upewnię. Może trafiłem jakiś kiepski egzemplarz.
faraon3021 Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2013 Wyjmij calkowicie niebieska wkladke. Moze za mocno dociska uszczelke Jutro poszukam swojej Glorii i zobyczymy co tam moze szwankowac.
Moderator Domel Opublikowano 7 Lipca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2013 Domel, mam, tyle ze koszt wysylki z Francji powala. Ktos na forum tym handluje. Sprzedaje pojedyncze sztuki.Szara koncowka Kwazara tez daje rade i sprzedawana jest pojedynczo w marketach ogrodniczych. A gdzie stacjonujesz we Francji? Paryz ? Jak bede na delegacji kiedy znowu to moze sie spotkamy ? pzdr.
faraon3021 Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2013 Domel, Lotaryngia Nancy Jak bede na delegacji kiedy znowu to moze sie spotkamy ? Bardzo chetnie
szejk Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 Ok, wyrzuciłem niebieską wkładkę. Test z samą wodą: Chyba lepiej. Może te wkładki się szybko pianą zapychają i dlatego tak przerywa, kiedy używałem aktywnej piany. Zamówię luzem filce i spróbuję, bo te z wkładek są mniejszej średnicy.
faraon3021 Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 szejk, wyjmij filce z wkladek, wymyj je i testuj. Wszystko wyglada ok Daj 40 ml piany na litr.Zacznij od jednego kolka i dokladaj kolejne az do zadawalajacego efektu.
szejk Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 W czym je wymyć? Później wkładać z powrotem do wkładek, czy luźno wsadzać do króćca? Tak jak tutaj: http://www.sklep.polishangel.pl/media/c ... /734_2.jpg Tylko że filce z wkładek są trochę mniejsze i jest luz między ściankami. Trzeba zamówić osobno.
faraon3021 Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 Wymyj je w wodzie o octem. Tylko ze Twoje sa nowe i nie powinny byc brudne. Daj same filce do testu.Nie powinno sie nic zatykac bo gloria na szeroka uszczelke i nie powinno wciskac filcu do koncowki.
szejk Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 Ok, jutro zrobię kolejny test. Dzięki za porady.
SJake Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 Szejk, zapodaj w końcówkę czarna wkładkę (2 filce - przepłukaj ją wodą). Zalej 1L wody do Glorii - wlej 20ml. Pompuj na maks, aż zawór upuści, po czym dopompuj 2 razy i pryśnij - co teraz? Jakiś problem? Opisz - nagraj...
szejk Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 Widzę, że obaj stosujecie różne proporcje piany. Jutro potestuję i zobaczymy co wyjdzie.
faraon3021 Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 SJake, 20 ml to nie za slabo na VP Czy to tylko do testu? Widzę, że obaj stosujecie różne proporcje piany. Jutro potestuję i zobaczymy co wyjdzie. Ja dolewam dodatkowo APC bo VP jest za delikatna na moje potrzeby
Rekomendowane odpowiedzi