sinner Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2012 Dzięki, SRP + Coli to popularna konfiguracja i przyznam szczerze, że dopóki ktoś nie przeczytał, że osłabia ona działanie wosku, to sobie chwalił ;-). Ja zastanawiam się pomiędzy: PB BH+Coli AG UDS+Coli BH i UDS nie osłabi wosku? BH i UDS na pewno osłabi, pytanie tylko w jakim stopniu
patnet Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Z racji tego że mam UDS postaram się w poniedziałek nalożyć na maske razem z Colli, zobaczymy jak długo wytrzyma takie połaczenie w praktyce. Witam czy odbył sie test ? Zastanawiam się nad zakupem BH lub UDS potrzebuje coś na czarny lakier i nie wiem który wybrać ?
harvard Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2012 A czy po SRP można BH stosować?
pLaYmAn Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2012 harvard, trochę bez sensu Samo SRP zrobi odpowiednią robotę.
harvard Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2012 A ok sorki bo ja do tej pory uzywałem marketowych produktów i niedawno zamówiłem SRP AG V&R stąd moje pytania. oki dzięki ps. czy na MF mogę nałozć SRP i wcierać w lakier? Czy to już marnotrawstwo produktu?
sinner Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 harvard, zamiast MF jepiej kupić dzianiny na metry jeżeli nie masz padów. AG ma takowe w ofercie ale konkurencji są tańsze i identyczne.
yesfan Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 sinner, które pady masz na myśli? AG nie robi "rebrandingu", prawie wszystkie produkty są oryginalne i nie do kupienia pod inną nazwą.
sinner Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 yesfan, Miałem na myśli dzianiny AG nazywa je Perfect Polishing Cloth, ale tej samej jakości materiał można kupić za 1/3 ceny Sorka za zamieszanie, chyba źle zaakcentowałem o co mi chodzi
yesfan Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 sinner, aaa masz na myśli to coś wyglądające jak szara gaza opatrunkowa?
sinner Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 sinner, aaa masz na myśli to coś wyglądające jak szara gaza opatrunkowa? Dokładnie tak
spiczek Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2012 Posiadam zestaw AF tripple i tough coat. Tripple mi się kończy i zastanawiam się nad nowym zamówieniem. Jednak mam mieszane uczucia co do tripple. U mnie na lakierze dość dobrym, gdzie są tylko lekkie swirle, kryje on tylko jakieś 20% z nich. Po położeniu dwóch warstw nadal w słońcu widać swirle. Spodziewałem się lepszego efektu. 1. Ma któś z was porównanie tripple do SRP czy UDS? 2. Jaka jest trwałość samego UDS? 3. Używał ktoś srp z tough coat? Mimo, że nie zalecają kłaść niczego na UDS, są tacy, którzy robią to z powodzeniem - może więc UDS + TC. 4. Co w końcu kryje lepiej SRP czy UDS?
Szwejk Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2012 Przed zakupem SRP naogladałem sie filmikow i byłem pod wrazeniem,pozniej oczekiwałem nie wiadomo jakich rezultatow a skonczylo sie - o k***a cos z*****em:)obojetnie jaki produkt aio zakupisz to te 20-30 % uzyskasz ,mysle ze to i tak sporo.Tego typu srodek wybrał bym pod wzgledem przyjemnosci w pracy.
yacek _b Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2012 Szwejk - Grzesiek , niestety rzeczywistość jest często inna
miHoo79 Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2012 Nie przesadzajmy z tym kryciem, gdyby tak było nikt by nie robił korekty.. SRP maskuje, ale jak ktos ma lakier do skorygowania, to chociażby nie wiem co nakładał, to nie przykryje swirli. Gdyby tak było to 50zł i lakier bez swirli... nie przesadzajmy nie ma tak lekko
Szwejk Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2012 miHoo79 tak jak mowisz nie ma lekko .AIO dobrze sie sprawdzi przy aucie po korekcie u kogos kto nie ma zamiaru,możliwosci co pol roku powtarzac zabiegu z maszyna i wtedy co 1-2 tygodnie leci z SRP itp..takie jest moje skromne zdanie
damian Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2012 Tego typu srodek wybrał bym pod wzgledem przyjemnosci w pracy. A SRP jest bardzo przyjemny w pracy.
coobah Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2012 Tego typu srodek wybrał bym pod wzgledem przyjemnosci w pracy. A SRP jest bardzo przyjemny w pracy. a nowa formuła SRP dodatkowo świetnie kropelkuje
spiczek Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2012 Dzięki za spostrzeżenia odnośnie SRP. A jak jest z UDS i jego trwałością? bo niby na niego nie kładzie się już lsp. Czy kryje on lepiej od SRP. I czy ktoś trenował trwałość lsp z auto finesse na srp czy uds?
Szwejk Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2012 coobah aplikacja podobno tez przyjemniejsza, to prawda?sprawdzałes moze żywotność w porownaniu do starszej wersji ?
sinner Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2012 Jeżeli chodzi o UDS to mój poswirlowany lakier naprawde ładnie odżył swojego czasu. Niby nie kładzie się LSP ale ja po UDS nadałem Nattysa Blue i musze powiedzieć że miał fajną głębię i mocny blask. Bez LSP, UDS leży o wiele krócej a to on właśnie nadaje samochodowi lepszego wyglądu Śmiało możecie kłąść coś na UDS.
coobah Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2012 Szwejk, odnośnie aplikacji to ciężko mi powiedzieć, bo pojechałem rotacją na miękkim padzie Takim sposobem było łatwo Mam jeszcze trochę "starego" SRP, może przy następnym myciu furki zrobię jakiś test porównawczy...
Szwejk Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2012 swietnie,jest szansa żebys nałozył je ręczniedo porownania?
pakotomasz Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2013 Jutro po raz pierwszy przymierzam się do odświeżenia lakieru (Audi czarna perła). Mam do wykorzystania taki zestaw: - AG SRP - AG UDS - FK 1000p H-Temp Zastanawiam się w jakiej kombinacji je użyć? Wiadomo wosk FK na końcu, ale nie wiem czy SRP nakładać po UDS czy na odwrót, czy w ogóle jeśli użyję samo UDS muszę używać potem SRP? Jeśli chodzi o nakładanie SRP to przeważnie polecają nakładać go elementami. Czy przy nakładaniu UDS też tak robić? Z góry dziękuję za radę.
Marek Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2013 Zastanawiam się w jakiej kombinacji je użyć? Wiadomo wosk FK na końcu, ale nie wiem czy SRP nakładać po UDS czy na odwrót, czy w ogóle jeśli użyję samo UDS muszę używać potem SRP? Jeśli chodzi o nakładanie SRP to przeważnie polecają nakładać go elementami. Czy przy nakładaniu UDS też tak robić? Z góry dziękuję za radę. Dwie sprawy: W jakim stanie masz lakier? Jeśli troszkę zmęczony to SRP kładziony jak w temacie o produktach AG partiami : dwa smarujesz pierwszy obrabiasz, kolejny smarujesz i drugi polerujesz itd. SRP jest produktem 3w1 poleruje, wypełnia polimerani ryski i woskuje. Jeśli lakier jest igła to dajesz UDS i możesz położyć go na całe auto a po wyschnięciu polerujesz . UDS nie ma właściwości polerujących ryski tylko je wypełnia i tworzy woskową warstwę ochronną. W obu przypadkach cieńko wg zasady lepie cieńko dwa razy niż grubo raz. I teraz na SRP możesz położyć albo wosk naturalny albo polimerowy np EGP . Na UDS nie kładź sealanta- nie bardzo się lubię te produkty. NIE ZALECANE jest przez producenta stosowanie jednoczesne SRP i UDS. A to z prostego powodu oba spełniają tę samą rolę.
pakotomasz Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2013 Lakier nie jest na pewno igła, ale nie jest też jakoś bardzo sfatygowany, wygląda nie najgorzej. Myślałem, żeby położyć UDS,a potem na to FK 1000p. Czy muszę po nałożeniu UDS odczekać jakiś czas zanim położę FK?
Rekomendowane odpowiedzi