Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dawid.zu, jeszcze napisz czym nakładasz. Odrazu odpiszę, że czarnym finishowym padem karbowanym urbana lub płaskim na maszynie. Ręcznie to miękką stroną tricolora. Nie za dużo HDC, do wypracowania, ścieraj delikatną mf.

Opublikowano

HDC nakładałem czarnym płaskim NATem i ręcznie bawełnianym a Amigo royal zielony karbowany. Ścierałem resztki nową fibra SG zielona. Czego robią się holosy? :/ maszyną robię ruchy poziome i pionowe jakieś dwa pełne przejazdy i cleanera nie ma

Opublikowano

Ile dajesz HDC ? jaki bieg maszyny ? dziwne bo często nakładam HDC na używając DA + miekki pad i nigdy nic złego się nie dzieje ;) jak przesadzi się z ilością HDC to cieżko to dotrzeć i robią się mazy ;)

Opublikowano

Trzy malutkie groszki bieg niecały drugi. Tak samo wczoraj nakładałem Amigo 2-4 małych groszków na pad (zależało od obszaru) wypracowuje sie bajecznie i dotarcie resztek fibra to formalność. Tylko nie wiem czego wychodzą hologramy. Czy przy korekcie czymś zawaliłem i teraz to wyłazi juz nie wiem sam :dontknow: w niedziele zlot a ja pojadę z holosami :zly:

Opublikowano

dawid.zu, Próbowałeś użyć IPY na miejsce, gdzie są hologramy, może to po prostu nie wypracowany, niedotarty cleaner? Patrzyłeś pod ledem na te hologramy?

Opublikowano

dawid.zu, wymyj tylko kontrolnie żeby sprawdzić czy znikną ;) holsy nie mogą wyjść po miękkiej gąbce i cleanerze na DA ;) w dodatku na lakierze BMW. Spróbuj dotrzeć resztki inna fibrą.

Opublikowano

Gdzieś tu wyczytałem że jak po myciu i glince chcę użyć Porboy's White Diamond to nie musze wcześniej przejeżdżać auta Cleanerem, to prawda czy mit ? czy lepiej jak uzyje clenaera. Prosze o konkretną odpowiedź. Przy okazji zapytam jaki wosk dobrze współgra z white diamond, kolor lakieru srebrny

Opublikowano

Lepiej użyć cleanera, robiłem różne testy, nakładałem bez niego i jednak na oczyszczonym lakierze jest lepszy efekt. Na PB WB, przy srebrnym, dobrym wyjściem są sealanty, bardzo dobrze się sprawdza PB EX-P. To połączenie wydaje się być też zaskakująco trwałe jak na taką sznekę z glancem (tzn. kanapkę z glazem ;)). Tylko trzeba się przyzwyczaić do bardzo szybkiego zasychania EX-Pa. :thumbdown: Ja mam z tym problem i jednak wolę twarde woski naturalne.

Opublikowano

To jest wosk syntetyczny. Jego się nie wypracowuje tylko nakłada ale jestem przyzwyczajony do kilku przejazdów aplikatorem w jednym miejscu, a PB EX=P tego nie umożliwia. Myślę, że to kwestia przyzwyczajenia.

Opublikowano

Ok. A z cleanerem tez mam dylemat. Różnie piszą o Pb po a chciałem go kupic i teraz juz zgłupiałem bo chce cos co lateo będzie się aplikować i wypracowywać...

Opublikowano

Aktualnie stosuje finish kare 215 one step cleaner & sealant

Wypracowal sobie bardzo dobra opinie. Gesta ciekawa konsystencja (splywa kroplami po butelce). Wypracowywuje sie swietnie, pozostalosci usuwa sie jednym przetarciem fibry, wogole nie pyli.

Co mnie bardzo zadowala ma swietne wlasciwosci niwelujace drobnice. Napewno bardziej maskuje niz poleruje, ale w odswierzeniu lakieru o to chodzi- osiagnac najlepszy efekt.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cd0 ... 210ee.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/443 ... 16746.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/253 ... 151de.html

Opublikowano

No raczej AIO to bedzie, zostawia wyraznie warstwe sealanta.

Nie potrafie sie wypowiedziec na powyzsze pytania, poniewaz na oklep zarzucilem FK1000p.

Na odswierzenie lakieru, niwelacje rysek z wycierania nadaje sie znakomicie.

Zaczalem pracowac Zymolem HDC z zamiarem zarzucenia DODO BV. Coz za fatalny produkt renowomwanej i prestizowej firmy :D zostawia zasychajaca warstwe, trzeab trzec IPA po lakierze, wiecej czasu na czyszczenie po tym niz na aplikacje hehe.

Wyciagnalem powyzszy FK215 i inna bajka ;)

Opublikowano

Poczytaj trochę o pracy z HDC i spróbuj jeszcze raz.

Efekt jakie pozostawia po sobie HDC jest najlepszy z najlepszych ;)

Opublikowano

Tak tylko to nie pierwsza osoba która pisze że jest problem aby to wypracować(HDC) a zwłaszcza ręcznie...Efekt może i ok ale podejrzewam że nie każdy chce spędzić pół dnia nad samym cleanerem. Przy zamawianiu kiedyś u partnera forum usłyszałem że już lepiej wziąć cleaner dodo czy duraglossa niż się z tym użerać-i się zraziłem dość srogo do HDC

Opublikowano

Trochę wprawy, odpowiednio małe dawki na pad i nie ma większych problemów.

Nie wiem za to jak ktoś może mieć problemy z ręczna aplikacją :dontknow:

Opublikowano

Od kilku lat stosuje HDC ale dzisiaj po raz pierwszy aplikowałem ręcznie i jestem mega zaskoczony jak fajnie to idzie, sama przyjemność :good::song: że człowiek wcześniej nie spróbował :kox::D

Opublikowano

Ja ze swojej strony polecam DG #652. Właśnie skończyłem mój autobus - całego zrobiłem w 1,5 godziny, banalnie proste rozpracowanie na lakierze, żadnych mazów. Do tego na całe auto zeszło mi max 35ml. Jutro #601+#111 :)