g.pajak Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2013 Ja chyba poszedł bym w Regular. Ponieważ.....? Rozumiem jest bardziej ścierny niż "Finish"? Czy jeszcze jakiś inny argument?
Moderator Eryczek Opublikowano 9 Października 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Października 2013 g.pajak, miałem / mam oba wspomniane cleanery SVa i ja zostałem przy Regularze. Bez wątpienia do każdego lakieru pasuje coś innego ale dla mnie Finish był przede wszystkim za suchy. Co do właściwości ściernych to faktycznie Regular jest silniejszy ale pamiętaj że cały czas mówimy o cleanerach a nie o pastach polerskich więc ta siła jest mocno umiarkowana
g.pajak Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2013 mówimy o cleanerach a nie o pastach polerskich więc ta siła jest mocno umiarkowana Coś jak DJ LP? lakikwap, Eryczek, - dzięki wam za odpowiedzi. Nie daliscie tak naprawdę żadnych rzeczowych argumentów przeciwko PA EL - ale i tak SV Regular ląduje w koszyku W końcu trzeba trochę zabić marazm i próbować nowego Zymöl - I'm lovin' it mam oba wspomniane cleanery SVa i ja zostałem przy Regularze tak, tak, ja też nienawidzę HDC za pracę z nim...
Moderator Eryczek Opublikowano 9 Października 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Października 2013 g.pajak, w ramach nowości polecam wypróbowanie Prima Amigo i M&K Pure. Oba produkty nieźle ostatnio namieszały w moim życiu
g.pajak Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2013 polecam wypróbowanie Prima Amigo i M&K Pure Tomek, ja jestem co najmniej 3 poziomy niżej niż Ty jeśli chodzi o zaawansowanie w profesjonalnych produktach. Także muszę na razie wyeksplorować te "już odkryte" nim przejdę do nieznanych. Z drugiej strony już mi do tego nie tak daleko ...tylko czasu wciąż brak
kamilgt Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2013 g.pajak, jak wyżej http://sklep.swissvax-detailing.pl/inde ... l-139.html Uwielbiam pracę tym cleanerem w połączeniu z tym padem: http://www.sklep.polishangel.pl/index.p ... 135mm.html Do czarnego civica idealne połączenie Jednak chciałbym kupić też nową wersję PA EL, miałem starą i bardzo mi się podobała, ciekawe jak ta nowa A jeśli chcesz to mogę się z Tobą podzielić i podesłać 250ml Prima Amigo
g.pajak Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2013 Uwielbiam pracę tym cleanerem w połączeniu z tym padem: http://www.sklep.polishangel.pl/index.p ... 135mm.html No tego już mam, tak więc połowa dutetu jest w moim posiadaniu. Niedługo dołączy druga połówka Jednak chciałbym kupić też nową wersję PA EL A jak ją rozpoznać? Bo wydaje mi się, że ją mam... PS> Koch NMPC 0,5l litra zakupiony - melduję wykonanie zadania - dzięki Kamil.
Moderator Eryczek Opublikowano 9 Października 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Października 2013 g.pajak, SV Regulara spróbuj odkupić od kogoś resztkę, powiedźmy jakieś 100 ml na próbę (jakby co to PW ). PrimaAmigo to taka ulepszona wersja HDC, tyle że tańsza i większa - cena sklepowa to coś ok 75 zł za 500 ml więc nie majątek.
booohal Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2013 PrimaAmigo to taka ulepszona wersja HDC Ulepszona w kwestii nakładania/wypracowania? Czy coś jeszcze?
kamilgt Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2013 g.pajak, stara była w takich butelkach: Nowa w takich:
g.pajak Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2013 Nowa w takich: Tą mam. No dobra, przypomnij Twój adres do wysyłki na PW
Moderator Eryczek Opublikowano 9 Października 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Października 2013 kamilgt, może butelki były trzy ale receptur jak znam PA to z dziesięć
michałoś Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2013 Kończy mi się ochoczo PA EL - moim zdaniem najlepszy i najłatwiejszy cleaner jaki miałem jakiś nalot/osad/utlenienie nie wie, co to było dokładnie usunięty ręcznie za pomocą PA EL.
kubik Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2013 PA EL,fakt,mam,używam,jeden z lepszych,na pomarańczowej WWL też nawet coś tam poprawi. Wziąłem ostatnio też SV Cleaner Fluid (zwykła seria) Medium i muszę przyznać,że też jeżeli chodzi o pracę,efekt,łatwość ścierania,z pewnością satysfakcjonujący
lu5asz Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2013 Panowie.po duragloss 652 używacię IPA (wosk fk1000) ?
kupusso Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2013 #652 jest suchym cleanerem przeznaczonym pod sealanty, ja kładę bezpośrednio bez IPY. Nadgorliwi napiszą, że warto przetrzeć IPĄ chociaż dla mnie to nie ma sensu.
Tomek WRO Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2013 tak, tak, ja też nienawidzę HDC za pracę z nim... Rozumiem, że piszesz to w żartach? Posiadam HDC ale nie te najnowsze. Aplikowałem pierwszy raz ręcznie a potem już na czarnym waflu urbana na DA i nie narzekałem ani razu. Coś z ostatniego weekendu: Po roku przeczekania na moim regale użyłem achillesa i jestem pod wrażeniem co on potrafi. Fakt, że potrafił przyschnąć ale śmiem twierdzić, że look lepszy niż po SRP, mam wrażenie że przyciemnił się lakier Kładłem na granatowym akrylu meganki `99. Żałuję, że zdjęć nie chciało mi się robić
g.pajak Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2013 g.pajak napisał/a: tak, tak, ja też nienawidzę HDC za pracę z nim... Rozumiem, że piszesz to w żartach? Posiadam HDC ale nie te najnowsze. Aplikowałem pierwszy raz ręcznie a potem już na czarnym waflu urbana na DA i nie narzekałem ani razu. Tomek WRO, ani trochę nie żartuję Ja co prawda nie mam tego najnowszego, ale dla mnie masakra. A spróbuj niech Ci się kropelka wody dostanie pod pada Słyszałem, że ten nowy jest lepszy, ale ten starszy zraził mnie do niego na zawsze i raczej nie dostanie drugiej szansy - nie warto Butelka HDC w 3/4 pełna stoi i czeka... sam nie wiem na co
skiba Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2013 ale ten starszy zraził mnie do niego na zawsze i raczej nie dostanie drugiej szansy - nie warto + 1,dla mnie ten cleaner to porażka,odbiera całkowicie przyjemność smarowania,a i look po nim jakoś dooopy nie urywa dobrze że kupiłem tylko małą ilość na testy,bo bym pluł sobie w brodę że wywaliłem kase w błoto-a wyłożyłem na Primę i nie żałuję,to jest rewelacja moim zdaniem
adziami Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2013 co do tego achillesa o którym kolega wspomniał, męczę go drugi rok, fakt potrafi dobrą robotę zrobić ale z tym przysychaniem to rzeczywiście katastrofa. i zastanawiałem się nad przejściem na srp ale skoro piszesz że ten ma lepszy efekt ? ne wem co robić
KaczorRK Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2013 Użyłem Prima na kilku autach-głównie czarnych. Przyciemnia lakier i wyciąga głębię koloru. W pracy barzo przyjemny. Nakładany na DA. Rozprowadzenie+dwa przejazdy i w sumie nie ma co wycierać. Dla mnie "must have".
coolman Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 Czytając wasz opinie o Prima Amigo nabyłem próbkę i będę go chciał przetestować, powiedzcie mi tylko czy przemywać go IPA/zmywaczem przed nałożeniem wosku (Coli 476), czy po prostu wypracować go do zera i woskować?
g.pajak Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 Prima Amigo nabyłem próbkę i będę go chciał przetestować, powiedzcie mi tylko czy przemywać go IPA/zmywaczem przed nałożeniem wosku (Coli 476), czy po prostu wypracować go do zera i woskować? Żadnego cleanera nie zmywasz IPA ani niczym innym. Zawsze wosk bezpośrednio na cleaner.
Moderator Eryczek Opublikowano 12 Października 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 g.pajak, nie znasz się! Krd Cię zaraz naprostuje
g.pajak Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 Krd Cię zaraz naprostuje Krzysiek, to sympatyczny młody człowiek, także biorę wszystko na klatę bez ujmy
Rekomendowane odpowiedzi