Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.

Zamierzam kupić Dodo Juice - Lime Prime do pracy z Poorboys Blue wax i zastanawiam się na ile starcza butelka 500ml?

Zawsze myślałem, że DJ LP jest w butelkach 250ml :o Przynajmniej taki jest najczęściej spotykany.

globus, Pięć samochodów osobowych spokojnie oblecisz

Butelka 250ml to starczy chyba na 242353465 razy :kox: jest strasznie wydajny.

Opublikowano
Butelka 250ml to starczy chyba na 242353465 razy :kox: jest strasznie wydajny.

I pomyśleć że w pierwszym momencie myślałem o bańce 5L innej firmy :kox:

Opublikowano

Teraz też można kupic LP w 500ml butelkach. A wydajność jego jest duża, jeżeli się oczywiście nie przesadza z fantazją ;)

Opublikowano

Berd na ile???

przecież na element schodzi 2-3 krople wielkości grochu.

chyba że polewałeś na maskę :D

Opublikowano
O ile mnie pamięć nie myli, są też takie w 1L opakowaniu :idea:;)

Są są i kosztują nie wiele więcej niż 500 ml (bynajmniej w UK) ale zużycie tego zajęło by mi całe życie :)

Opublikowano
To mnie butelka Dodo 250ml starczyła na pięć razy(ręcznie) Opel Vectra combi. Chyba za bardzo na bogato pojechałem :shock:

Z pierwszej aplikacji DJ zeszło mi pół butelki na Vectrę ręcznie ;) Z czasem i z praktyką przestało w niej praktycznie ubywać. Do dziś mam jeszcze 1/3 butli.

Więc kwestia wprawy i wyczucia produktu :)

Opublikowano

panowie czy DJ LPLite nadaje się do nowego samochodu? odebrałem samochód lekko porysowany co zauważylem dopiero po kilku myciach na bezdotyku. DJ LPL miałby służyć mi jako baza pod wosk Pete's 53 i miałby być nakladany ręcznie.

Opublikowano
panowie czy DJ LPLite nadaje się do nowego samochodu? odebrałem samochód lekko porysowany co zauważylem dopiero po kilku myciach na bezdotyku. DJ LPL miałby służyć mi jako baza pod wosk Pete's 53 i miałby być nakladany ręcznie.

Jak chcesz usunąć to Lime Prime bo on jest ścierny.

A pod wosk będzie dobry.

______edit - moj, blad. Escimo :good:

Opublikowano

Coś ściernego, a jednocześnie najłatwiejszego w pracy.

Najbardziej zależy mi na łatwości w pracy (docieranie, wypracowanie) i najmniejsze prawdopodobieństwo holsowania.

Rotacja, żółty/niebieski pad 3m.

AF Rejuvenate

PA Esclate Lotion

VP Achilles

DJ Lime Prime

Lusso Revitalizing Creme

?

Opublikowano
Coś ściernego, a jednocześnie najłatwiejszego w pracy.

Najbardziej zależy mi na łatwości w pracy (docieranie, wypracowanie) i najmniejsze prawdopodobieństwo holsowania.

Rotacja, żółty/niebieski pad 3m.

AF Rejuvenate

PA Esclate Lotion

VP Achilles

DJ Lime Prime

Lusso Revitalizing Creme

?

Mi się bardzo fajnie pracuje na rotacji z AF Rejuvenate i bardzo sobie cenie ten cleaner. Mam wrażenie, że minimalnie podbija ciemne lakiery :good:

Opublikowano
PA EL lub Lusso. Ścierność jednak na poziomie bardzo, bardzo niskim.

Ściągnie oksydację i microswirle?

[ Dodano: 24 Kwiecień 2013, 19:12 ]

Ok. Zdecydowałem się na EL.

Jacek niedługo powinno wpłynąć do Ciebie zamówienie od mojego człowieka ;)

Opublikowano
Ściągnie oksydację i microswirle?

Oksydacje zależnie od stopnia zaawansowania. Microswirle - trochę trzeba się "nawiercić", ale da radę.

Jacek niedługo powinno wpłynąć do Ciebie zamówienie od mojego człowieka

Yupiii :good:

• Dystrybutor
Opublikowano

michałoś, Rejuvenate rewelacyjnie radzi sobie z oksydacją, łatwy w pracy i lekkościerny :good: Ale każda sroka chwali swoje :lol:

Opublikowano
michałoś, Rejuvenate rewelacyjnie radzi sobie z oksydacją, łatwy w pracy i lekkościerny :good: Ale każda sroka chwali swoje :lol:

Najwyżej będę miał dwa ;)

Mogłeś wpisać się wcześniej :P

Do tej pory nie miałem styczności ze ściernymi cleanerami, więc potrzebowałem porady bardziej doświadczonych detailerów :oops:

Opublikowano

michałoś, żeby Ci namieszać w głowie to Achilles też elegancko usuwa oksydację :P Ale ta wersja którą mam, nie jest przyjemna w pracy. Podobno jest nowa wersja, w której jest łatwiejsze docieranie, ale nie posiadam :dontknow:

Opublikowano
michałoś, żeby Ci namieszać w głowie to Achilles też elegancko usuwa oksydację :P Ale ta wersja którą mam, nie jest przyjemna w pracy. Podobno jest nowa wersja, w której jest łatwiejsze docieranie, ale nie posiadam :dontknow:

starczy juz. :kox:

Opublikowano
Ale każda sroka chwali swoje

Ja używałem wszystkiego co wymienił Michałoś... i moim zdaniem sklasyfikowałbym to tak:

1. PA Esclate Lotion (różowe)

2. Lusso Revitalizing Creme

3. DJ Lime Prime

4. AF Rejuvenate

5. VP Achilles (wersja sprzed roku)

Subiektywnie, opinia bez drugiego dna, ani chwalenia swojego-cudzego i innego. Jakby rozszerzyć tą listę o kilka pozycji to i achilles nie byłby na końcu, ani EL na początku. :)

Opublikowano
Ale każda sroka chwali swoje

Ja używałem wszystkiego co wymienił Michałoś... i moim zdaniem sklasyfikowałbym to tak:

1. PA Esclate Lotion (różowe)

2. Lusso Revitalizing Creme

3. DJ Lime Prime

4. AF Rejuvenate

5. VP Achilles (wersja sprzed roku)

Subiektywnie, opinia bez drugiego dna, ani chwalenia swojego-cudzego i innego. Jakby rozszerzyć tą listę o kilka pozycji to i achilles nie byłby na końcu, ani EL na początku. :)

Możesz przedstawić "rozszerzoną" listę? ;)