SJake Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 Mirko, Chcesz być ładnie oszukany i masz kasę weź HDC. Nie chcesz wydawać zbyt wiele - Cherry Glaze. Za słabo? Wpoleruj pół litra Ultrafiny.
malkolm Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 hdc pewnie będzie bezkonkurencyjny, tylko że jak z pracą ręczną to nie wiem, nie prubowałem
Fancivi Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 Jak sie go wyczuje to i recznie idzie fajnie
SJake Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 Gorzej tylko jak się kanapka nie przyjmie, bo HDC w pracy "łatwy i przyjemny" nie jest. Szczególnie dla osób w stopniu początkujący.
oktopus Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 Efekty końcowe maszyna kontra ręczna aplikacja/wypracowanie - przepaść ! Jest jeszcze jeden produkt (polecany) ale jakoś za nim nie przepadam (robiłem nim jedno auto i działa zgodnie z opisem) - Auto Finesse Tripple All in One - cleaner, czyści, nabłyszcza i zabezpiecza
escimo Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 Auto Finesse Tripple All in One +1 http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 927#251927 <- tu wrzucałem kiedyś fotki jak działa produkt przy ręcznej aplikacji
Mirko Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 Dzięki za rady... ale czytam i nie mogę doszukać się odpowiedzi na pytanie
kuchar Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Panowie czytam temat i tutaj kolega Mirko poszukuje cleanera z odżywką jak np. Clearcote Vanila Hand Glaze pod wosk naturalny - no właśnie czy jest to bardziej cleaner z odżywką czyli dobrze maskujący podbijający dobrze 'look' czy może takie fify fifty ? Nie ukrywam, ze kilka razy po dobrym myciu, odsmalaniu, glinkowaniu, irox'ie używałem UC i po 12h na to kładłem wosk a raczej sealant (476/845). Wytrzymałośc bardzo dobra bo 4 mies w lato. Teraz kończy mi się UC (wystarczy na 2-3 auta) i chce po UC użyć normalnego cleanera. Zastanawiam się nad Clearcote vanila, czy będzie okej zarówno do sealanta jak i naturalnego wosku i czy gdy skończy mi się UC to Vanilia do pracy ręcznej jako cleaner na lakier w niezłym stanie będzie okej ? A i ostatnie pytanie. Czy Vanilia z odżywką w sobie znacząco skróci żywot sealantu/wosku ? (wiem, ze jesli po cleanerze dawałem odżywke Megsa DC2 to Colli476 leżał zdecydowanie krócej) Możecie zaproponować coś innego bo już nie wiem co mam kupić Zastanawiam się jeszze nad: MEGUIARS ULTIMATE POLISH oraz LUSSO REVITALIZING CREME ale zaznaczam, ze ma być pod sealant Colli 845. Pozdrawiam.
malkolm Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 z MEGUIARS ULTIMATE POLISH będzie pan zadowolony, ja używam go właściwie pod wszystko, nawet po takich pastach jak s17 czy 105 od razu jadę UP jako finisz i przygotowanie pod wosk, radzi sobie wyśmienicie
kuchar Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 malkolm, dziękuje za odpowiedź. W takim razie chyba kupie Megsa.
Qub@ Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 kuchar, rówież polecam megsa, colli mi leży od września na nim (inna sprawa, że przejechałęm przez ten czas z 3 tys. tylko, 3 porządne mycia + kilka bezdotyków) Zależy jaki masz lakier, Ultimate Polish stosowałem na różnych kolorach, szczególnie na ciemnych lakierach ładnie podbijał look, w dodatku świetnie się z nim pracuje, jest wydajny i ogólnie przyjemny w wypracowaniu.
zuku Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 w jakiej ilości i w jaki sposób nakładacie cleaner, np na powierzchnię maski ile go nakładacie, i czy robicie element po elemencie czy cały samochód a później ścieranie?
Moderator krd Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Sa rozne cleanery. Te ktore nie zasychaja to spokojnie oblatuje cale auto i dopiero scieram. Ale znowu z HDC to zeby nie zaschlo trzeba dzielic elemenety na kilka czesci.
mario448 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 zuku, cleaner do wypracowania, to nie wosk żeby go zostawiać na lakierze na jakiś czas. Resztę docierasz MF i po sprawie. Sposób zależy od Ciebie, maszynka albo ręcznie.
Koli_7 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Sa rozne cleanery. Te ktore nie zasychaja to spokojnie oblatuje cale auto i dopiero scieram. Które masz na mysli ?
Moderator Eryczek Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Koli_7, np: PA EL SV seria Profi
Koli_7 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Właśnie jestem na etapie zaopatrywania się w EL, dobrze się zapowiada
Moderator krd Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Sa rozne cleanery. Te ktore nie zasychaja to spokojnie oblatuje cale auto i dopiero scieram. Które masz na mysli ? W zasadzie kazdy poza HDC i PB Professional Polish. Muc Off, SV, RG, Polishangel, DJ - wszystkie te sa bezproblemowe w pracy.
Moderator Eryczek Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Właśnie jestem na etapie zaopatrywania się w EL, dobrze się zapowiada spróbuj kupić ELa w poprzedniej butelce - atomizer w tej najnowszej jest trochę niedopracowany i cleaner wali gdzie popadnie - trzeba asekurować pad ręką w czasie aplikacji
zuku Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Pytalem bo pierwszy raz nakladalem cleaner a byl to PB Pro Polish 2, oblecialem dookola samochod zostawiajac widoczna warstwe srodka a pozniej scieranie MF i byla to mordega wszystko zaschlo. Czyli co kropelka na pad i rozpracowuje to na malej powierzchni az calkowicie zniknie?
skiba Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2013 całkowicie to raczej nie zniknie,zostaje mgiełka którą potem docierasz MF
Czarek326 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Mam pytanie. Czy przed i po cleanerze ( DJ Lime Prime Lite) przecierać lakier IPA? Dodam że na to poleci FK1000p I nie robię korekty.
Moderator Eryczek Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Czarek326, IPA przed cleanerem, jeśli nie służy wytarciu resztek pasty, jest bez sensu. Natomiast po cleanerze a przed FK1000HT (bo zgaduję ze o niego chodzi), to już na forum są różne szkoły. Teoretycznie wosk/sealant powinien iść na cleaner ale są tu tacy którzy twierdzą że coli i 1000HT leży im lepiej po IPIe, więc musisz spróbować i sam wyciągnąć wnioski.
Czarek326 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Eryczek, Tak chodzi o FinishKare 1000P Hi-Temp. Dzięki za odp.
Rekomendowane odpowiedzi