Talent Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 Cleaner ma nie mieć właściwości sciernych, bo auto będzie po korekcie myślałem nad dodo juice (tym w wersji lite) albo chemical guys wet mirror ultra finish slick. Testował ktoś ? z tego co czytam jest to połączenie cleanera z glaze
Carire Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 Talent, jaki masz kolor golfa? Dodo jest dobrą opcją, co do połączenia cleanera z glaze to ja już wolałbym kupić blackhola i na to wosk. Ciekawym Glazem jest też ten od Clearkota
Carire Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 Ja kładłem Petes'a na dodo i właśnie Blackhole ale najładniej jak do tej pory wyglądał po HDC + Glasur.
Fancivi Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 2 x Black Hole + Nattys tez daje rade
tukolarz Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 Cleaner ma nie mieć właściwości sciernych, bo auto będzie po korekcie Widzę, że wytworzył się jakiś nowy mit . To już nie pierwszy taki post, kiedy ktoś pisze, że gdy auto jest nowe lub po korekcie nie chce używać cleanera ściernego... I tu małe wyjaśnienie: - to, że cleaner jest "ścierny", nie znaczy, że zrobi jakiekolwiek kuku naszemu lakierowi, choćby taki lakier nie miał ani jednej mikroryski . Cleanery takie posiadają minimalne właściwości ścierne! - nie zetrą nam nawet 1 mikrona, gdy będziemy je używać przy każdej okazji . Co więcej po korekcie mogą okazać się pomocne w przypadku jakichś małych niedoskonałości wynikających z rysek powodowanych przez mikrofibry itp. podczas usuwania resztek pasty polerskiej. Przywiązanie jedynie do cleanerów nieściernych bywa zgubne, bo niektóre nawet nie poradzą sobie ze skutecznych usunięciem bardzo trwałego sealanta. Talent, używaj takiego cleaner-a jaki Ci pasuje (ścierny, nieścierny- i tu, i tu ich stosowanie jest bardzo bezpieczne) . Masz czarny (chyba perłowy) lakier, więc i tak za jakiś czas będziesz miał widoczne w słońcu delikatne mikroryski i będziesz zmuszony go odświeżyć. Ja bym na Twoim miejscu nie pakował się w glazy, a stosował np. cleaner ścierny Lusso, albo nieścierny Zymol HDC . Jeden i drugi nie powinien skrócić trwałości wosków naturalnych, a dodatkowo usunie lub zamaskuje delikatniutkie niedoskonałości. Pod sealanty lepiej użyć co innego. Tyle ode mnie .
Talent Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 OK, dzięki za fachowe rady Po to włąśnie się zarejestrowałym na tym forum aby nabrać chociaż małej cząstki wiedzy tu zawartej a co do cleanerów to rozumowałem to na "chłopski" rozum - jeśłi ścierne tzn że scierają lakier
arti33 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 Panowie - dlaczego jest tak mało opisówki na temat Megsa Ultimate Polish? Czy on jest taki słaby, że jest tak mało popularny? Mam go od jakiegoś czasu, za niedługo będę go po raz pierwszy stosował przed woskowaniem, chcialem co nieco poczytać o nim ale jakoś szukajka nie wyłapała nic rozsądnego na jego temat po za informacjami, że ktoś go stosował to nie znalazłem żadnego testu czy porównania.
maya Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 Panowie - dlaczego jest tak mało opisówki na temat Megsa Ultimate Polish? Czy on jest taki słaby, że jest tak mało popularny? Mam go od jakiegoś czasu, za niedługo będę go po raz pierwszy stosował przed woskowaniem, chcialem co nieco poczytać o nim ale jakoś szukajka nie wyłapała nic rozsądnego na jego temat po za informacjami, że ktoś go stosował to nie znalazłem żadnego testu czy porównania. A to ufo ? http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 25&start=0
arti33 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 O dzięki - jakoś na to nie trafiłem - moja szukajka robi mnie w balona
kupusso Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 Na początku wybierałem cleanery nieścierne i miałem czasami problemy z doczyszczeniem lakieru, nie usuwał zabrudzeń tylko je przykrywał. Warto mieć w arsenale oba typy cleanerów. Jeśli auto nie jest garażowane to poszedłbym tylko w ścierne.
SJake Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 IMHO Cleaner powinien z zasady być lekkościerny(mikrościerny) z delikatnym akcentem wypełniająco-natłuszczającym, poprawiając tym samym głodkość. Sukces jest wówczas, gdy nie pogryzie się z LSP. Wszystko, co zwane jest clenerem i wypełnia bardziej niż "doczyszcza" to jeee zwykły GLAZE- super sprawa na raz* (komis, salon, wystawka, garażowy car) * Niedosłownie - istnieja GLAZE'y trzymające całkiem długo, a i sporo.. jak na typowy glaze.
kojak Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 Przyznam się od razu, że nie czytałem wszystkich stron tego tematu dokładnie i nie wiem czy pytania i odpowiedzi na nie, gdzieś tu nie było, ale czy używał ktoś może pasty Scholl-a - S40 w formie cleanera ?
malkolm Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 ja używałem ale raczej jako finisz, po niej ipa i coli
Carire Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 dokładnie jak malkolm, pisze finish nią zdecydowanie a potem co tam dusza zapragnie
kojak Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 Może trochę źle się wyraziłem. chodziło mi o użycie w ostatnim etapie, lub jako np odświeżenie lakieru po zimie i że po tym nie trzeba już nakładac osobnego cleanera, bo S40 pełni jego funkcję i po nim można zając się woskiem.
rickson Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 Kilka razy tak robiłem i było w miarę ok
Carire Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 kojak, ja jednak bym go położył DA i jedziesz spokojnie z nim:)
fireman Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 Kilka razy tak robiłem i było w miarę ok +1, fajnie przyciemnia lakier
blaszczu Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2013 Panowie używał ktoś Mitchell&King Pure? Może ma ktoś jego odniesienie do innego cleanera?
Pavlik Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2013 Przyznam się od razu, że nie czytałem wszystkich stron tego tematu dokładnie i nie wiem czy pytania i odpowiedzi na nie, gdzieś tu nie było, ale czy używał ktoś może pasty Scholl-a - S40 w formie cleanera ? Ja użyłem S30+ i jakoś Husaria już 4 miesiąc leży i ma się dobrze pasta dobrze wypracowana, żółtym 3M.
Moderator krd Opublikowano 27 Stycznia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2013 Ja kladlem woski na S40 i tez lezaly w miare normalnie
kojak Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2013 No więc szykuje się kolejny zakup.
malkolm Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2013 jeśli chodzi o finisz to s40 jest perfekcyjna,tylko wydaje mi się że dużo po sobie zostawia
lakikwap Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2013 eśli chodzi o finisz to s40 jest perfekcyjna Ja po nią sięgam jak standardowe rozwiązania nie dają rady i niestety ona mnie zawsze jeszcze bardziej zawodzi (holsy) Być może z jakimś magicznym padem schola daje rade.
Rekomendowane odpowiedzi