malkolm Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2013 zostań przy tym co masz, jego moc to jakieś 2 w skali 10 punktowej
bienek Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2013 zostań przy tym co masz, jego moc to jakieś 2 w skali 10 punktowej Czyli nie na robie sobie biedy jak po SF3000 pociągne DJ LP. Dzięki za rade
Carire Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2013 bienek, spokojnie nie narobisz
maya Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zainwestować w DJ LPL Wg mnie nie warto, ponieważ Zresztą przeczytaj komentarz producenta Dodo Juice: Actually, whether LPL removes the wax depends on the wax and your technique... It has cleansers in it, but because it doesn't have abrasives in, it isn't as aggressive as Lime Prime regular for stripping old wax. When applied gently via wipe on wipe off method, rather then being vigorously rubbed in, it will remove dirt but leave the underlying LSP - if durable - unscathed. I was performing some tests with it the other day, and it was removing water spots on waxed paint but not removing the Supernatural wax underneath. However, we always recommend it being applied under a wax as part of the prep stage. Wash > Clay > LP > LPL (as glaze) > wax/Sealant to protect > red mist layers (24 hours later) It works well over LP if you have time; just adds a fraction more to the finish but LP would do the most in this sequence above. Jak widać DJ Lime Prime Lite nie usunie nawet wosku, więc osobiście bym go kwalifikował jako glaze. I tak zaleca producent.
bienek Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2013 Dzięki Panowie czyli 72 zł zostaje w kieszeni. (zapewne je przeznacze na jakiś inny "kosmetyk" )
Maikel Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2013 Co sądzicie o tym clinerze Blackmax Polishing Glaze jestem właśnie na jego kupnie....może jakieś inne sugestie w podobnej grupie cenowej.,..
norbertoo Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2013 Planuję zastosować DJ LP (nieścierny i maszynowo) po pastach menzerny 500, 2500, 4000. Po cleanerze będzie nakładany wosk Lusso Oro. Czy ten cleaner jest dobrym wyborem przy tej kombinacji ?
Carire Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2013 norbertoo, możesz zdecydowanie go kłaśc, dobra kombinacja
lakikwap Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2013 Norbertoo, fajnie, tylko kup DJ LP scierny nie DJ LPL.
Sucre Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2013 Dokładnie, używam djlp od długiego czasu ( był to mój pierwszy cleaner ) i jestem z niego bardzo zadowolony. Jego ścieralność jest znikoma, aczkolwiek lekkie holo/swirle potrafi usunąć. Używam na zmianę z AF rejevunate.
Carire Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2013 Sucre, a z jakim Ci sie lepiej pracuje? Uzywasz ich na Da mam rozumiec tak?
Sucre Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2013 Kurcze gdybym mial wybrac jeden to nie wiem...ale chyba rejevunate. Uzywam na DA, choc ostatnio zapomnialem zabrac i dalem na rotacji, rowniez nie bylo problemu.
norbertoo Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2013 A może lepszą opcją będzie Lusso Revitalizing Cream ? Po cleanerze planuję położyć wosk Lusso Oro. Norbertoo, fajnie, tylko kup DJ LP scierny nie DJ LPL. Myślałem, że po 3 pastach Menzerny nie będzie już potrzebny cleaner ścierny, a wystarczy nieścierny.
lakikwap Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2013 Myślałem, że po 3 pastach Menzerny nie będzie już potrzebny cleaner ścierny, a wystarczy nieścierny. Nooo.. Poprostu sie nim lepiej pracuje.
norbertoo Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2013 Rozumiem, że nie będzie żadnych problemów gdy nałożę go maszynowo ?
KeepeR Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2013 A może lepszą opcją będzie Lusso Revitalizing Cream ? Po cleanerze planuję położyć wosk Lusso Oro. Lusso pod Lusso teoretycznie powinno być najlepszą opcja, pozatym napewno będziesz z niego zadowolony, z innymi woskami również dobrze współpracuje co ciekawe dobrze współgra z zymolami
dareme89 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2013 ja mam wosk luso. i chce dokupic cleaner zeby byl najpierw do ukrycia rys a pozniej po korekcie do odswiezenia lakieru. zastanawiam sie miedzy cleanerem lusso a cherry glaze autobrite, bo niby nie jest to samo glaze ale tez cleaner itp. ktory lepiej ukryje rysy i ladniej bedzie wyciagal glebie? rozumiem ze pod cherry nie trzeba uzywac cleanera?
Carire Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2013 dareme89, bardzo ładnie zakrywa delikatne ryski właśni cherry glaze i daje dobry look ale na koszt trwałości wosku, tak samo ma się z Prima Amigo którą Ci polecam i również SRP od Autoglyma
Maciej WTN Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2013 ja mam wosk luso. i chce dokupic cleaner zeby byl najpierw do ukrycia rys a pozniej po korekcie do odswiezenia lakieru. zastanawiam sie miedzy cleanerem lusso a cherry glaze autobrite, bo niby nie jest to samo glaze ale tez cleaner itp. ktory lepiej ukryje rysy i ladniej bedzie wyciagal glebie? rozumiem ze pod cherry nie trzeba uzywac cleanera? http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 31&start=0 Przeczytaj post Evo
dareme89 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2013 Ok dzieki za info chłopaki
Talent Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 Jaki cleaner proponujecie pod pete's 53' ?
Maciej WTN Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 Praktycznie każdy cleaner , który nadaje się pod wosk naturalny Ja kładłem na R222. Można na Lusso, Sonus, AF Rejuvenate itd.
Carire Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 Talent, tak jak pisze kolega, może byc też od dodo tylko pytanie czy bedziesz kładł go ręcznie czy na maszynie i czy chcesz żeby był delikatnie ścierny i usuwał delikatne ryski itp. czy nie a tak to wiele opcji jest do wyboru
KeepeR Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 Ja pod Pete's 53 kładłem R222 i całkiem nieźle to współgrało, z dodo też było R222 masz w dobrej cenie jak za tą ilość no i praca z nim jest całkiem przyjemna
Rekomendowane odpowiedzi