Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przemek882,

a gdzie do nakładaleś? Na słońcu? Dobrze potem wypolerowałeś?

Panowie a co mi doradzacie jak mam zamiar położyc Megsa16 i FK?

Rozumiem że cleaner ma byc bez żadnych wypełniaczy więc jaka jest najlepsza opcja?

Zalecacie po przejechac ipa mam rozumiec :) ?

Opublikowano
przemek882,

a gdzie do nakładaleś? Na słońcu? Dobrze potem wypolerowałeś?

na dworze ale slonce nie było. Polerowalem ale nie chciało to wogóle zejść

Opublikowano

A czy jest różnica na słońcu / nie na słońcu?

Pytam, bo sam się zaopatrzyłem w tego Dodo i mam zamiar działać w przyszłym tygodniu.

I skąd te ciemne plamy? (za duzo/za mało cleanera? jak to?)

Zeszło jak przepolerowałeś raz jeszcze?

Opublikowano

jeśli mówisz, że tylko na masce to może dlatego, że auto dopiero co zostało zgaszone i ciepło jakoś wpłynęło na ten efekt plam :dontknow:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy produktem FK 2180 pracuje się tak samo jak woskiem tzn. nakładamy i po paru minutach polerujemy fibrą czy tak jak cleanerem np PB PP.

Odczekać trochę po FK 2180 przed nałożeniem FK 1000?

Opublikowano

bobek1976, wg zaleceń producenta produkt ten wypracowujemy na lakierze. Czyli praca tak jak cleanerem. Maszyną jakieś 2 minuty na niskich obrotach. Czekamy aż pozostawiona mgiełka wyschnie (zalecenie producenta to 30-40 min.) i polerujemy. Gdzieś widziałem informacje, że o dziwo nie trzeba odszczekiwać pomiędzy aplikacją produktów FK. Jednak nie wiem czy dotyczyło to połączenia #2180 i 1000p czy jedynie 1000p i jego warstwowania. Ja bym jednak zachował 4 godzinny odstęp pomiędzy #2180, a 1000p.

Opublikowano

Ciężko się pracuje zarówno z PB PP jaki Fk 2180 dopiero co skończyłem rąk nie czuję, Czy jest jakiś w miarę uniwersalny cleaner zarówno pod np. PB WD jak i Fk 1000, ale łatwiejszy w obróbce. Te do pracy ręcznej dla mnie za ciężkie.

Opublikowano

bobek1976, dokładnie, innego chyba nawet nie ma :-]

Mało ścierny, konsystencja wodnista ale ogólnie spoko, idealnie nadaje się pod FK :good:

Opublikowano

Dzięki ten PB daje się we znaki 5 godz zajęło mi machnięcie foki, ale skrzypiał potem :D

Najgorsze, że #2180 też się wypracowuje podobnie. Zastanawiam się czy nie popełniłem błedu przy nakładaniu bo nie wypracowywałem już go tak jak PB tylko przetarłem fibrą i na to po paru godz poszedł FK.Zobaczymy ile wytrzyma Jutro druga warstwa i doba leżenia.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • Moderator
Opublikowano
mial ktoś kontakt z DJ supernatural Micro Prime ? jak sie ma do "zielonego" ?

Z zagranicznego forum:

Micro prime uses smaller abrasives than lime prime does.

Takze posiada drobniejsze czasteczki scierne niz DJ Lime Prime by lepiej wykonczyc miekkie lakiery. (w teorii) :o

Opublikowano

hmm, wnoskuję że jest jeszcze bardziej delikatny od zielonego, który raczej nie jest mega agresywny. Jęsli będzie tak samo dobrze usuwał mikro ryski to przeczuwam że będzie to bardzo dobry środek

• Moderator
Opublikowano

Dobrze wnioskujesz. Raczej bedzie warty wyprobowania.

Opublikowano
hmm, wnoskuję że jest jeszcze bardziej delikatny od zielonego, który raczej nie jest mega agresywny. Jęsli będzie tak samo dobrze usuwał mikro ryski to przeczuwam że będzie to bardzo dobry środek

Zerknij na 5 stronę tematu o moim Matizie w PSB.

Maszynowo potrafi naprawdę sporo mikrorysek wyciągnąć na miękkim lakierze :good:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kurcze kupiłem sobie DJ LP i teraz tak sobie myślę, że po korekcie pasuje mieć jeszcze jakiś nieścierny. Mam dużo samplerków wosków z DJ. Zainwestować w DJ LPL czy może jakiś inny cleaner nieścierny jest lepszy? Lusso? Escalotion?

A i ważna uwaga mam jeszcze HDC, ale troszkę chyba szkoda go pod dodo. Cleaner będzie używany na maszynie rotacyjnej.