bobas Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 Również będzie bardzo dobrym cleanerem pod te woski.
Robert79 Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 bobas, cz@rek, Dzięki za odpowiedź Tomek WRO, Z połączenia tego cleanera z woskami jestem bardzo zadowolony. 111 i 467 spisywała się na nim bardzo dobrze.
Tomek WRO Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 bobas, Robert79 dzięki za odpowiedzi posiadam w domu SRP i Achillesa ale chciałem coś co będzie bardziej cleanerem a nie AIO. Rozpatruje tego DG też ze względu na nie wysoką cenę.
Manolito77 Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 Ja teraz z kolei zrobię trochę inaczej - zamówiłem SRP Autoglyma oraz FK 1000P i chce przetestować takie połączenie. Głównie dlatego, że kilka mkrorysek jest więc mam nadzieję, że SRP to trochę przykryje. Jeśli się okaże, że SRP nie będzie dobrze trzymał tego FK to wtedy zmyję wszystko i zamiast SRP zastosuję DJ Lime Prime który także mam. DJ pod Colli spisywał się bardzo dobrze więc zapewne i pod FK 1000P będzie tak samo. Pzdr.
Tomek WRO Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 Manolito77 gdzieś ostatnio pisałem na forum, że mam teraz na aucie SRP i FK 1000P. Narazie leci 3 tydzień. Dwa mycia: VP neutral, gold class i na koniec pro detiler. Póki co nie zauważyłem żeby słabiej kropelkowało. Szkoda, że nie nakręciłem filmiku na początku i po jakimś czasie. Ładnie można było by porównać. Mam kilka środków i pomysłów na testy żeby obalić niektóre forumowe mity ale zbyt mało czasu mam i pogoda coraz gorsza...
sawis90 Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 Szukam cleanera do wosku. Chciałbym, aby ten cleaner pasował do FINISH KARE 1000P HI TEMP PASTE WAX na zimę oraz ewentualnie POORBOY'S WORLD NATTY'S WAX RED na lato. Cleaner ma być możliwie najtańszy. Z dotychczas przeczytanych tu informacji zastanawiam się nad ValetPRO Achilles Prep, Meguiars Ultimate Polish, Meguiars Deep Crystal Step 1 Paint Cleaner i AUTOGLYM Super Resin Polish. Proszę napiszcie który z nich (albo może jakiś inny w podobnej cenie) najbardziej przedłuża życie wosku
Manolito77 Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 Tomek WRO, no właśnie pamiętam, że to chyba właśnie Twój temat jakiś czytałem o tym SRP pod FK 1000P. Wczoraj myłem sam auto na tej myjni samoobsługowej a że dziś przyszła już paczka z QD FK #425 to poszedłem na parking, nówką mikrofibrą delikatnie zgarnąłem kurz i przejechałem QDem. Całkiem fajny ten FK 425 - ładnie zmywa zaschnięte plamy po wodzie i nawet jak się chwilę przypoleruje to i ze śladami po robalach sobie radzi na wosku. sawis90, nie pomogę Ci w kwestii tych konkretnych cleanerów bo sam do tej pory pod Colli używałem DJ Lime Prime i spisywał się bardzo dobrze. Ponieważ teraz zakupiłem puchę FK 1000P to chcę sprawdzic jak pod FK spisze się SRP Autoglyma więc niejako jestem w takiej sytuacji jak Ty. Z tego co pamiętam jednak to na forum właśnie stosowano takie połączenie i nikt nie narzekał. Fakt - DJ jest trochę droższy od SRP no i nie ma wypełniaczy - jedynie czyści (za to nie maskuje mikrorysek). Pzdr.
Maciej WTN Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 Szukam cleanera do wosku. Chciałbym, aby ten cleaner pasował do FINISH KARE 1000P HI TEMP PASTE WAX na zimę oraz ewentualnie POORBOY'S WORLD NATTY'S WAX RED na lato. Cleaner ma być możliwie najtańszy. Z dotychczas przeczytanych tu informacji zastanawiam się nad ValetPRO Achilles Prep, Meguiars Ultimate Polish, Meguiars Deep Crystal Step 1 Paint Cleaner i AUTOGLYM Super Resin Polish. Proszę napiszcie który z nich (albo może jakiś inny w podobnej cenie) najbardziej przedłuża życie wosku Sprawdź jeszcze R222 PAINTWORK CLEANSER bardzo dobry i uniwersalny cleaner, nie jest ścierny Za 350 ml zapłacisz ok.69 zł przed rabatem, więc myślę, że jest tu dobry stosunek jakości do ceny
bobas Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 Manolito77, Dodo LP również maskuje.
Lukasz9 Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 Szukam cleanera do wosku. Chciałbym, aby ten cleaner pasował do FINISH KARE 1000P HI TEMP PASTE WAX na zimę oraz ewentualnie POORBOY'S WORLD NATTY'S WAX RED na lato. Cleaner ma być możliwie najtańszy. Z dotychczas przeczytanych tu informacji zastanawiam się nad ValetPRO Achilles Prep, Meguiars Ultimate Polish, Meguiars Deep Crystal Step 1 Paint Cleaner i AUTOGLYM Super Resin Polish. Proszę napiszcie który z nich (albo może jakiś inny w podobnej cenie) najbardziej przedłuża życie wosku Sprawdź jeszcze R222 PAINTWORK CLEANSER bardzo dobry i uniwersalny cleaner, nie jest ścierny Za 350 ml zapłacisz ok.69 zł przed rabatem, więc myślę, że jest tu dobry stosunek jakości do ceny Ja stosowałem R222 pod FK 1000HP i póki co jestem zadowolony. Wosk leży ponad miesiąc, ładnie kropelkuje, krople są kształtne. Choć w temacie wosków jestem nowicjuszem, to taką opinię mogę wrzucić Co więcej, R222 kładłem na nowy lakier Audi i wiadomo, że cudów nie zrobił, bo nie miał na czym ale kładłem również na 10 letni lakier Mercedesa i na gołe oko było widać, że lakier odżył, przybyło mu koloru i znikło kilka delikatniejszych rysek (z naciskiem na kilka, bo ten cleaner nie jest ścierny). Teraz pytanie z innej beczki. Zamówiłem już sobie Coli 476 na zimę. Chcę go położyć na oba wymienione wcześniej auta i tu pytanie: 1. Czy DJ Lime Prime usunie ryski i choć część śladów po myjniach z Mercededa? (aplikacja ręczna) 2. Czy DJ Lime Prime, jako nowicjusz w temace detailingu, mogę położyć na nowy lakier Audi bez obaw o jego uszkodzenie? 3. Czy ten cleaner poradzi sobie ze ściągnięciem wcześniejszego wosku, tj. Fk 1000hp?
sawis90 Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 A ma ktoś jakieś doświadczenia z wyżej wymienionymi cleanerami tj. ValetPRO Achilles Prep, Meguiars Ultimate Polish, Meguiars Deep Crystal Step 1 Paint Cleaner i AUTOGLYM Super Resin Polish. Podane przez was R222 czy DJ są jednak droższe i w mniejszych opakowaniach, a nie chciał bym na początku przygody z detailingiem wrzucać od razu niewiadomo ile kasy
barteKKK03 Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 sawis90 będą w podobnej sytuacji złapałem na forum kontakt z osobą która też szukała cleanera, kupiliśmy na spółkę DG #652, wyszło po jakieś 25zł z przesyłkami za ilość wystarczając do zrobienia kilku aut... a z samego produktu jak na razie jestem zadowolony.
Maciej WTN Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 Zawsze można kupić od kogoś jakiś używany cleaner
escimo Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 sawis90, ja pracowałem z wieloma clanerami. Z tych co wymieniłeś to tylko Achilles. Warto go wybrać, bo ciekawie wypełnia i przyciemnia lakier. Jeśli praca jest na maszynie, to ciężko mgiełkę spolerować. Ale jest b. wydajny i robi dobre efekty. Można też go wcisnąć w kategorię AIO Myślę, że na pierwszy cleaner jest jak najbardziej OK.
Manolito77 Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 Manolito77, Dodo LP również maskuje. Ale to chyba ten w wersji LITE. Ja mam tą wersję normalną, ścierną więc ona raczej wypełniaczy nie ma. No chyba, że się mylę... Pzdr.
escimo Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 Manolito77, chyba oba mają wypełniacze, a tylko Lite nie ma cząsteczek ściernych. Ale też mogę się mylić Coś mi się kiedyś tak obiło o uszy
lakikwap Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 1. Czy DJ Lime Prime usunie ryski i choć część śladów po myjniach z Mercededa? (aplikacja ręczna) 2. Czy DJ Lime Prime, jako nowicjusz w temace detailingu, mogę położyć na nowy lakier Audi bez obaw o jego uszkodzenie? 3. Czy ten cleaner poradzi sobie ze ściągnięciem wcześniejszego wosku, tj. Fk 1000hp? 1.minimalnie tak 2.tak, tylko dobrym aplikatorem, te bawełniane lubią rysować 3.tak Ale to chyba ten w wersji LITE. Ja mam tą wersję normalną, ścierną więc ona raczej wypełniaczy nie ma. No chyba, że się mylę... Pzdr. Zwykły też fajnie wypełnia.
canta8 Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 Ja zamierzam połączyć te 2 sprzeczne sposoby czyli zrobić auto cleanerem (maszynowo LP) po czym z bólem serca zetrzeć wszystko co zostanie IPĄ po czym 2x Colli. W kwestii trwałości teoretycznie nie ma lepszej opcji Kolego.Odgrzewam Twoją wypowiedź sprzed roku. Powiedz czy zastosowałes tę kombinację,czy się sprawdziło ( ile wytrzymał Colli) i czy zastosowałbys ją w tym roku czy może jednak dałbyś cleaner. Ja mam Colliego i Vanillę Hand Glaze. I nie wiem czy dac ten cleaner i na niego colli czy zrobić jak Ty napisałeś. Wyczyscic cleanerem a nastepnie zmyc wszystko IPA i na suchy lakier colli. Juz pora by o zimie pomyslec. Pozdrawiam.
lakikwap Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 Wyczyscic cleanerem a nastepnie zmyc wszystko IPA Bez większego sensu. Połóż jak się powinno Colli na cleaner- VHG
escimo Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 Bez większego sensu. Też mi się tak wydaje. Psuć efekt wypełniaczy i dopalaczy, żeby tydzień-dwa wosk dłużej potrzymał? Na moje mija się z celem.
canta8 Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 Jest to zdanie tuzów detailingu,poważnych zawodowców. Jesli chcę wybrać trwałośc nad urodą w zimie to twierdzą,że jest w tym sens. A dla urody zawsze można na colliego połozyc np Butter Wet Wax lub dac Duragloss Aqua Wax. Colli źle znosi olejki i najtrwalszy jest na przygotowanym na sucho lakierze. Dowodem na to jest zjazd wosku po miesiącu w przypadkach nałożenia nie pasujących cleanerów. Poniewaz mam Vanillę,swietny cleaner na lato to zapytałem czy będzie pasował do colliego,którego mam jeszcze w puszczce hohoho a nawet więcej.
Lukasz9 Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2012 2.tak, tylko dobrym aplikatorem, te bawełniane lubią rysować Mam aplikatory Monster Shine White Round, są ok?
Chat Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2012 Koledzy, na jakich prędkościach DA wypracowujecie cleaner (czarny pad), cleaner np. HDC lub LP?
canta8 Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2012 Chciałbym jeszcze o coś zapytac. Vanilla Hand Glaze zawiera w sobie olejki gazujące. Dostałem w prezencie pół butelki Lusso Revitalizating Creme. Czy na zimę pod Collinite 476 lepiej dac Lusso czy Vanillę? Auto stoi cały czas na osiedlowym parkingu pod chmurką.Z góry dziekuje za podpowiedź
Koli_7 Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2012 Koledzy, na jakich prędkościach DA wypracowujecie cleaner (czarny pad), cleaner np. HDC lub LP? 5-6
Rekomendowane odpowiedzi