Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dareme89, o ile mnie pamięć nie myli to ktoś na DW robił mini-korektę żółtym padem od 3M + DJ Lime Prime :o

Opublikowano

A co sadzicie o megsie cleaner wax w plynie ? Wlasnie zakupilem tester okazyjnie i zastanawiam sie jak dobrze to aplikowac mozna na to klasc wosk ? Jakies wasze doswiadczenia z tym cleanerem??

Opublikowano
A co sadzicie o megsie cleaner wax w plynie ? Wlasnie zakupilem tester okazyjnie i zastanawiam sie jak dobrze to aplikowac mozna na to klasc wosk ? Jakies wasze doswiadczenia z tym cleanerem??

jest to bardziej wosk niż cleaner, nic ciekawego

Opublikowano
Ok, a proszę mi powiedziec czy w takim razie dobrze dobrałem sobie taki zestaw produktów:

DG #652, po tym daje DG #111 i na to DG #105?

#111 i #105 są sealantami. Oczywiście można tak zrobić, ale nie w takiej kombinacji. Najpierw #652, potem #105. Teraz trzeba odczekać minimum 4 godziny (najlepiej 12h) i dopiero położyć #111. Wtedy masz dwie warstwy wosku. Uzyskasz po prostu inny efekt i dłuższą trwałość niżbyś położył jedną warstwę. Jak zastosujesz #601, to możesz od razu kłaść #111 na #105 bez odczekiwania kilku godzin.

Myślałem że DG 111 pokryje mi drobne rysy i swirle i wydawało mi sie, że jest bardziej politurą niż woskiem. Co więc stosować po cleanerze do maskowania rysek? Właśnie DG 601?

Absolutnie nie :) #111 to czysty sealant i nic nie ukryje. Nie ma w sobie nic z politury. Duragloss ma w ofercie cleaner, który posiada substancje ścierne i dodatkowo maskuje. Jest to DG Swirl Mark Remover #671: http://www.duragloss.pl/produkt,Duraglo ... ,6554.html

Jest to świetny produkt (jeśli dobrze pamiętam, to praca i testy nad nim trwały 3 lata). Bardzo przyjemny w pracy, posiada super zapach. Nie brudzi plastików, gum. Można go zostawić na długi czas i nie będzie żadnego problemu z wytarciem resztek. Do stosowania ręcznego lub maszynowego.

Wczoraj jednak coś mi nie zagrało, albo źle zastosowałem 652. Za dużo go nałożyłem, potem nie mogłem jego dotrzeć MF.

Jak aplikowałeś, to na pewno panowały te wysokie temperatury. To ma wpływ na wszystkie produkty. W taki upał pracuje się dużo gorzej i mogą wystąpić problemy. W każdym razie, #652 jest bardzo wydajny i nie stosuj dużo, bo będzie problem z wytarciem. Pracować należy panelowo (jak jest ciepło, to lepiej częściej wycierać pozostałości produktu).

Czy do nakładania cleanera i wosków powinienem używać aplikatora gąbkowego np od Meg'sa Soft Foam? Czy pozwoli mi on na równe i cieniutkie nałożenie kolejnych warstw 652 i 111. Czy gąbka nie będzie nasiąkać od tych środków?

Polecam zwykły aplikator gąbkowy. Np. Duragloss: http://www.duragloss.pl/produkt,Duraglo ... ,6516.html

Ma małe pory i wydajność jest spora. #111 od razu w zestawie ma taki aplikator.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Temat trochę długi, więc zapytam bo nie udało mi się wszystkich stron przejrzeć.

Co polecacie pod Coli 476, auto to VW Golf Plus 2005 kolor granatowy. Zastanawiam się czy potrzebny jest jakiś cleaner czy wystarczy usunąć smołę Nielsenem lub Autosmartem i do tego wyglinkowanie całego auta BH medium i do tego IPA, Lakier w stanie dobrym jedynie kilka drobnych rysek które mam zamiar usunąć MEGUIARS ULTIMATE COMPOUND.

Jeżeli potrzebuję Cleaner to jaki?

Opublikowano

OK, tak więc jaki Cleaner polecacie dla mnie? Mam zamiar złożyć zamówienie w Show Car Shine i mogę coś dołożyć do zamówienia lub podjechać do All4Auto tylko nie bardzo wiem co wybrać z ich oferty? Chciałbym coś z czym się łatwo pracuje. Nie bardzo wiem czy wszystkie produkty są clenerami? Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

SONUS PAINTWORK CLEANSER

R222 PAINTWORK CLEANSER

MEGUIARS SHOW CAR GLAZE ?

MEGUIARS ULTIMATE POLISH ?

AUTOGLYM SUPER RESIN POLISH SRP

Opublikowano

WItam, przeczytałem większość tego tematu, niestety rozbieżne opinie widze, więc spytam, jaki cleaner nada się pod Finish Kare Hi-Temp Paste Wax? Zastosowałem DJ LPL :o ale to chyba nie najlepszy pomysł

Opublikowano
OK, tak więc jaki Cleaner polecacie dla mnie? Mam zamiar złożyć zamówienie w Show Car Shine i mogę coś dołożyć do zamówienia lub podjechać do All4Auto tylko nie bardzo wiem co wybrać z ich oferty? Chciałbym coś z czym się łatwo pracuje. Nie bardzo wiem czy wszystkie produkty są clenerami? Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

SONUS PAINTWORK CLEANSER

R222 PAINTWORK CLEANSER

MEGUIARS SHOW CAR GLAZE ?

MEGUIARS ULTIMATE POLISH ?

AUTOGLYM SUPER RESIN POLISH SRP

Nie masz tu jednego z lepszych,polecanych pod Coli 476 cleanerów,mianowicie Vanilla Hand Glaze. Posłuchałem rady mistrzów i od ponad roku to jedyny cleaner,który sprawia mi przyjemność. Może i Ty posłuchaj?

Opublikowano

Kupiłem w dobrej cenie R222 Paintwork Cleanser, teraz moje pytanie jak tego poprawnie używać tzn: auto myje, usuwam smołę, glinkuje, myje, nakładam cleaner i nim poleruje powierzchnie, następnie IPA z mikrofibrą i wosk?

Opublikowano

Koledzy, jaki cleaner zastosować pod Zymol Carbon? Dedykowany Zymola czy SRP w zupełności wystarczy?

Opublikowano

Z woskami Zymola bardzo dobrze współgra kliner Lusso, aplikacja dużo prostsza niż HDC zwłaszcza dla początkujących.

Opublikowano

Chat,

ale ja i tak polecam Ci HDC to on robi robote jak większośc pisze a aplikacja też znowu taka trudna nie jest tylko wysycha szybko, lubi zasychac ale dasz sobie spokojnie rade + wosk Zymola będzie :good:

Opublikowano

No właśnie już skompletowałem zestaw HDC i Carbon.... Na czarny lakier perłowy będzie chyba ok? Wczoraj położyłem Victorię Wax Conc. i powiem, że jest nieźle. Nie będę popijał piwka, nie palę... mam nadzieję, że ten HDC jakoś wytrę :D .......co się oczytałem strachów o aplikacji tego HDC :dontknow: