zmichal Opublikowano 12 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 Ale dla takiej gabloty według mnie to chyba warto. No też mi się tak wydaje Możecie kogoś polecić w rejonie Warszawy czy Lublina? [ Dodano: 13 Maj 2011, 09:03 ] Ok, pomyślę o korekcie, a na tym czasem - czy da się jakimś środkiem zamaskować te koliste ryski?
zmichal Opublikowano 25 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2011 Dostałem próbkę Autolgym Srp - na weekendzie spróbuję się pobawić z ryskami. Mam nadzieję, że trochę zamaskuje ryski, bo z polerką na razie dam sobie na wsrzymanie.
zmichal Opublikowano 13 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2011 Podejście drugie. Ponownie użyłem VP Achilles Prep + Finish Kare 1000P Hi-Temp + CarPlan Nanomeric Paintwork Seal & Protect. A na koniec poszalałem trochę polerką, którą kupiłem w Lidlu - myślę, że do moich amatorskich prac w zupełności taka wystarczy. Z efektu tym razem już jestem zadowolony - usunąłem 80% kolistych rysek, wyciągnąłem jeszcze więcej głębi koloru, no i ten połysk
elpiotrek Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2011 zmichal, a mozesz kilka fotek pokazac?
zmichal Opublikowano 13 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2011 zmichal, a mozesz kilka fotek pokazac? Lepszych zbliżeń nie mam, ale w porównaniu do poprzedniej mojej pracy, efekt jest naprawdę niezły. Jeszcze gdzieniegdzie widać trochę kolistych małych rysek, ale to już nie jest to co wtedy! W mojej ocenie odmłodziłem lakier o dobre 5 lat, i to samemu bez profesjonalnej korekty;)
zmichal Opublikowano 13 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2011 na tej focie widać swirle aż taki pedant to nie jestem, żeby się takich drobiazgów czepiac Ja wreszcie jestem zadowolony z efektu i to mi wystarczy , a i tak mam chyba najładniejszy lakier we wsi . Sąsiedzi się patrzą już na mnie i tak jak na wariata, jak cały weekend coś przy samochodzie pod blokiem pucuję
Piciosz Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2011 Bardziej od pełnej korekty liczy się zadowolenia właściciela, więc gratulacje. A na koniec poszalałem trochę polerką, którą kupiłem w Lidlu Czy to jest ta polerka ze stała prędkościa obrotową 3000 o/m ?
zmichal Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2011 Czy to jest ta polerka ze stała prędkościa obrotową 3000 o/m ? Sprawdzę i Ci powiem dokładnie, ale tarcza raczej bardziej chodzi mimośrodowo niż obrotowo, ale oczywiście też się obraca. I jak dla mnie (laika) taki sprzęt w zupełności wystarczy, tym bardziej, że kosztował tylko 149,-zł.
VuDoo Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2011 Ile??? identyczną jak ta Lidl'owska widziałem ostatnio w gazetce castoramy bodajże za 70zł a jakbyś dołożył 15zł miałbyś już Silverline'a...
zmichal Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Wciąż chodzi mi po głowie poprawa stanu lakieru i mam niezły dylemat - czy kupić jakis lepszy sprzęt, np. Meguiar's D.A. Polisher v. 2 i samemu próbować się bawić? Czy lepiej już dać trochę więcej kasy i wstawić auto na kilka dni do profesjonalistów? Zastanawiam się czy będe w stanie uzyskać zadowalający efekt kupując wspomnianą wyżej polerkę Megsa i używając np. Ultimate Compound + później jakiś dobry wosk? Polerka ta tania nie jest więc nichciałbym wyrzucić kasy w błoto, jak to miało miejsce z ta z Lidla
kubik Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Wciąż chodzi mi po głowie poprawa stanu lakieru i mam niezły dylemat - czy kupić jakis lepszy sprzęt, np. Meguiar's D.A. Polisher v. 2 i samemu próbować się bawić?Czy lepiej już dać trochę więcej kasy i wstawić auto na kilka dni do profesjonalistów? Zastanawiam się czy będe w stanie uzyskać zadowalający efekt kupując wspomnianą wyżej polerkę Megsa i używając np. Ultimate Compound + później jakiś dobry wosk? Polerka ta tania nie jest więc nichciałbym wyrzucić kasy w błoto, jak to miało miejsce z ta z Lidla Nie wiem jaki jest lakier ma mercedes,ale jeżeli twardy to megs+uc może nie podołać. cutting+fg500 będą wtedy konieczne i to zdrowe katowanie.Nie oszukujmy się, DA nie jest stworzona do korekt 100% na twardych lakierach.
zmichal Opublikowano 3 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2012 Wydaje mi się, że lakier jest raczej miękki, bo byle paznokciem przejechac i juz małą ryska pozostaje.
bartk-k Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 Nad mercem musisz trochę się pomęczyć aby efekt był naprawdę ładny, będzie Ci ciężko jak nie masz doświadczenia a z tego modelu z tym lakierem na prawdę można uzyskać super efekt. Mi udało się z poprzednikiem zrobić coś takiego http://www.ecocarwash.pl/nasze-projekty/Mercedes-E-2000 ,nie pamiętam już dokładnie czym pracowałem ale na pewno przed woskiem nałożyłem black hola
zmichal Opublikowano 7 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 A czy możecie polecić kogoś z lubelskiego, kto by do mnie przyjechał i zrobił co trzeba? Nie ukrywam, że mam trochę zapału, ale z czasem juz gorzej. A widzę, że na forum jest parę osób, które mają trochę doświadczenia.
emes Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Założę się że te ostatnie foty były cykane pod twierdzą w Dęblinie
zmichal Opublikowano 10 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2012 Założę się że te ostatnie foty były cykane pod twierdzą w Dęblinie Noo A Ty chyba Puławiak?
zmichal Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Wraz z nadchodzącą wiosną zamierzam wreszcie poważnie podejść do tematu. Zamierzam kupić maszynę (na razie DA, bo troszkę obawiam się samej rotacji) Lare EPL 41 i rozprawić się ze świrlami na moim czarnym lakierze. Poradźcie mi tylko na jakich gąbkach do maszyny i jakich preparatach najlepiej pracować? O gąbkach nie mam pojęcia, zaglądałem tutaj http://www.lare.pl/polerka-LAREgabki.php ale wciąż nie wiem jakich kolorów użyć. Ogólnie mój czarny lakier ma sporo małych głównie kolistych rysek. Myślałem nad Meguiar's SwirlX do tego jakaś politura (też z Megs'a) i na koniec mój ulubiony Collinite 476. I oczywiście pracował będę Lare EPL 41. Co o tym sądzicie?
pawel020202 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Obecnie robię granatowe w221 przy użyciu tej maszyny + biały pad schola (ten z kwadracikami)+s3. Na tej kombinacji muszę robić kilka przejazdów żeby pozbyć się większości rys. Także na słabszej kombinacji może wyjść tak, że orobisz się jak wół, a efekt będzie dla Ciebie mało wystarczalny.
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2013 zmichal, wypróbój Revitalise - kompletny system do maszyn DA z instrukcją. My jeszcze nie testowaliśmy, ale był opracowywany przez detailerów z Auto Finesse specjalnie pod DA
Rekomendowane odpowiedzi