Mazder Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Glinka czyści dokładniej i łatwiej ci się będzie po niej nakładało dowolny preparat.
zmichal Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2011 A które aplikatory z tego sklepu byście mi radzili http://www.all4auto.pl/aplikatory-c-41_45.html?page=1 i czy po jednym na każdy produkt mi wystarczy - tzn. 1 do Finish Kare 1000 Hi i jeden do ValetPro Achilles Prep ? PS. Czy ja tak wogle to dam radę z tymi środkami ręcznie?
Mazder Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Ja bym wziął te: http://www.all4auto.pl/flexipads-aplika ... Path=41_45 http://www.all4auto.pl/smartwax-aplikat ... Path=41_45 Z tym że aplikatorów nigdy za wiele. Im więcej różnych, tym lepiej. Nigdy nie wiadomo, do czego się przydadzą. Tak samo z mikrofibrami.
firmek Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Czy zamiast nakładania SRP i CK VHG tak jak pisałem wcześniej ten VP Achilles tez załatwi sprawe i zaoszczędze trochę czasu i wysiłku bawiąc się z SRP i CK ? Nie testowalem Achillesa, ale trzy z wymienionych tutaj srodkow funkcjonalnie sa praktycznie takie same: cleaner + filler glaze. Czyli zamieniamy jedno AIO na inne. Nie widze roznicy.
Wax Paradise Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Czy zamiast nakładania SRP i CK VHG tak jak pisałem wcześniej ten VP Achilles tez załatwi sprawe i zaoszczędze trochę czasu i wysiłku bawiąc się z SRP i CK ? Nie testowalem Achillesa, ale trzy z wymienionych tutaj srodkow funkcjonalnie sa praktycznie takie same: cleaner + filler glaze. Czyli zamieniamy jedno AIO na inne. Nie widze roznicy. ClearKote VHG to nie AIO. To cleaner z odżywką. Nie pozostawia ochrony, więc nie można go zaliczyć do środków All-In-One.
zmichal Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zamówiłem dziś wszystkie wyżej opisywane specyfiki. Z glinką mam nadzieję, że sobie poradzę, bardziej martwię się o ValetPro Achilles Prep - jak go ręcznie używać? W sklapie, w którym zamawiałem jest tylko taki opis: Nanieś za pomocą aplikatora z miękkiej gąbki na lakier, rozpracuj prostymi ruchami do przodu i do tyłu, pracuj sukcesywnie po jednym panelu. Na koniec przetrzyj mikrofibrą i powtórz czynność, jeśli to koniczne. Czyli mam nie robić kolistych ruchów? I jak długo tak trzeć? Niechciałbym zbyt głęboko uszkodzić lakieru
aro_77 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Uzywanie glinki: VP moze chodzic o taka technike (od 2 minuty):
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Czyli mam nie robić kolistych ruchów? I jak długo tak trzeć? Niechciałbym zbyt głęboko uszkodzić lakieru Można robić koliste ruchy, tylko producent tak napisał na opakowaniu - ale technika to już kwestia upodobań . Najlepiej stosować do wypracowania środka, czyli np. do prawie zniknięcia, następnie przetrzeć mikrofibrą i gotowe. Lakieru nie uszkodzisz, bez obaw.
zmichal Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Mam nadzieję, że starczy mi ta mała puszeczka wosku Finish Kare 1000P Hi-Temp (59 ml) na całe auto
aro_77 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Rób tak by wystarczyła na co najmniej 2 razy a wszytsko bedzie ok.
zmichal Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2011 no to mnie uspokoiliście, teraz aby tylko pogoda jutro dopisała i
Przemko Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2011 na 3x powinna Przy odrobinie wprawy to myślę, że nawet na 5-6.
SZyBA Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2011 U mnie tester FK na auto Panda 3 x zostało jeszcze połowe
zmichal Opublikowano 9 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 Korzystając z dobrej pogody w niedzielę, wziałem się do roboty. Zacząłem od glinki Bilt Hambler. Następnie ValetPro Achilles Prep - i tu się zszokowałem jak ten preparat potrafi wyciągnąć głębię koloru Niestety wszystkich kolistych rysek (pajęczynek) nie usunął, ale to pewnie dlatego, że pracowałem nim ręcznie i tylko raz. Na koniec Finish Kare 1000 Hi - Temp Sealant - nie spodziewałem się, że tak łatwo będzie się polerował. Ogólnie jestem zadowolony z efektów w 60%, ale to chyba tylko dlatego, że możnabyło bardziej popracować z ValetPro Achilles Prep - najlepiej maszynowo. Uzyskałem niesamowitą głębię kolory, w 50% usunąłem koliste pajączki i uzyskałem niezły połysk. Miałem zastosować na koniec CarPlan Nanomeric Paintwork Seal & Protect, ale stwierdziłęm, że jeszczę muszę na dniach usunąć te cholerne koliste pajączki, i dopiero to wszystko utrwalić. Mi samemu wszystko zajęło ok 4 godziny, do domu wróciłem półżywy, a zakwasy będę miał pewnie przez tydzień I sorry za słabe zdjęcia, ale robiłem je o 8.00 rano i przy bardzo ostrym słońcu kiepsko wyszły. Postaram się popołudniu zrobić lepsze.
marasec Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 No właśnie. Po ręcznym łapki odpadają
zmichal Opublikowano 10 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2011 Tylko korekta ratuje ten kolor... Mógłbyś napisac coś więcej?
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 10 Maja 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2011 Mógłbyś napisac coś więcej? Chodzi o polerowanie lakieru, wtedy efekt będzie najlepszy.
Sucre Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2011 Po zdjęciach widać że stan lakieru jest w opłakanym stanie, ręcznie tylko się namachasz a za dużego efektu nie osiągniesz...
zmichal Opublikowano 11 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2011 ok, rozumiem. Tylko, że sam się boję, tym bardziej, że nie mam sprzętu, a z tego co patrzyłem na ceny w firmach typu carspa - to jakieś straszne pieniądze to kosztuje
Sucre Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2011 Może jest jakiś użytkownik naszego forum z maszyną w Twojej okolicy...Myślę że co do ceny byś się dogadał.
zmichal Opublikowano 11 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2011 a orientacyjnie - ile kosztuje taka usługa i czy nie wpłynie destrukcyjnie na lakier w przyszłości? Bo ja sprawdzałem w firmach, gdzie kompleksowe przywrócenie lakierowi młodości kosztowało 2-3 tys. zł
yukon Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2011 za sam lakier, cena nie powinna przekroczyć 1/3 tego co w profesionalnym spa.
Sucre Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 Jeżeli zrobi to ktoś z głową to nie wpłynie destrukcyjnie, a reszta będzie zależała już od Ciebie, jak będziesz mył, dbał, zabezpieczał. Ale dla takiej gabloty według mnie to chyba warto.
Rekomendowane odpowiedzi