Griffe Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Mialem wrzucic cos od siebie, jakie efekty dal Achilles na masce A6, nie mylic z RS6 , komentarz chyba zbedny.
Griffe Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Finishing no name, uzywam takich do cleanerow
dzierzaGST Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2012 u mnie podobny efekt na niebieskim 3M
wojciechch Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Griffe, byla IPA ? Jaki sens ma IPA po cleanerze/AIO?
mar3 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Griffe, byla IPA ? Jaki sens ma IPA po cleanerze/AIO? Żeby zobaczyć ile zostało usunięte a ile wypełnione?
Griffe Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Nie bylo, poszla cala i na to megs #16, dwa miesiace lezy i ma sie dobrze, a warunki ma BARDZO CIEZKIE
wojciechch Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2012 wypełnione Ale poniekąd tego typu produkt jest po to żeby coś tam oszukać, to nie jest kolejny etap korekty żeby robić laboratoryjną inspekcję, tylko jednoetapowe odświeżenie, przygotowanie pod wosk albo już nawet nie woskowanie (AIO). Wg Waszych IPA teorii wypadałoby myc IPA, jechać dalej Achillesem (...) itd. aż do uzyskania pełnej korekty. Nie idźcie tą drogą, nie przemywajcie cleanera IPA, używajmy produktów zgodnie z przeznaczeniem.
darek87dz Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2012 ponowię swoje pytanie: czy 45 min. na samą maskę to nie dużo za dużo? bo gdybym miał oblecieć całe auto achillesem ręcznie to zeszłoby mi przynajmniej te 5 godzin, a takiego czasu pracy chyba nie można nazwać "szybkim" odświeżeniem lakieru...?
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Partner forum Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2012 5 godzin, a takiego czasu pracy chyba nie można nazwać "szybkim" odświeżeniem lakieru...? Pełna korekta może trwać ok 30 h więc 5h to jakby nie patrzeć szybkie odświeżenie
Tomek WRO Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2012 W tygodniu zamierzam przetestować Achillesa, sprawdzić efekty samego i z FK 1000P. Może uda mi się zrobić test Mam jedną zagwostkę, czy po nałożeniu i wypracowaniu Achillesa a przed położeniem wosku trzeba umyć auto jak po korekcie? Czy wosk nakładać odrazu po skończonej pracy z Achillesem?
wojciechch Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Tomek WRO, Nie myć, wosk nakładać od razu, Achilles nie ma tendencji do pylenia, więc syfu nie zostawia.
mick Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Tomek WRO, Nie myć, wosk nakładać od razu, Achilles nie ma tendencji do pylenia, więc syfu nie zostawia. Ja używałem kilka razy na różnych autach i za każdym razem pylił. Nakładany DASem na miękkim padzie.
wojciechch Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2012 mick, Rotacja, miękki pad, pylenie minimalne, spokojnie nakładałem wosk zaraz po. Aha, pad psiknięty wodą destylowaną, dokładnie czyszczony dwukrotnie na auto, plus szczotkowany regularnie.
mick Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Oczywiście, że nie pyli jak pasta tnąca, ale lekkie pylenie występuje. Ścieram resztki fibrą i nakładam wosk. Nie ma mowy o myciu.
mar3 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2012 mick, Rotacja, miękki pad, pylenie minimalne, spokojnie nakładałem wosk zaraz po. Aha, pad psiknięty wodą destylowaną, dokładnie czyszczony dwukrotnie na auto, plus szczotkowany regularnie. Znaczy się psiknięty przed polerowaniem? Lżej idzie czy jak?
czaptan Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2012 Pyli jak się go da za dużo . Zrobiłem test porównawczy siły ścierania: Achilles vs Menzerna FF3000. Stan lakieru: Zawodnicy zgodnie ze stronami, jedynie co to zmieniłem pad na czarny MonsterShine dla Achillesa. Jakoś z Flexipadsem nie chciał mi działać, hologramy zostawił na masce Po przejechaniu FF3000 oczywiście poszła w ruch IPA: Zrobiłem przejazd rozprowadzający, 3 na wolnych obrotach, 2 na szybkich i 2 wykańczające na wolnych. Nie pytajcie dlaczego, tak sobie przyjąłem . Achilles dostał taką samą sekwencję, choć potem pracowałem ciut inaczej. Po prawej po Menzernie, lewa nie ruszana: Obie strony zrobione, tutaj Achilles nie tykany IPĄ: Ślady pyłu, na początku dałem go za dużo: Ślad po taśmie: Jako, że Achilles to też lekki oszust to potraktowałem go IPĄ, żeby zobaczyć co usunął, co zakrył: Pole Menzerny: Wyglądają podobnie . Powiedziałbym nawet, że tnie ciut lepiej niż FF3000. Dla mnie to główny powód, aby użyć akurat Achillesa. Nie wiem czy wyciąga ślady po FG500, ale lekkie swirle spokojnie. Niestety jest upierdliwy w pracy (proces jak przy korekcie), więc do szybkiego wyczyszczenia lakieru przed woskiem raczej za dużo zachodu. Zobaczymy, jak wpłynie na trwałość Nattysa Blue, którego położyłem dwie warstwy. Na koniec dwa odbicia po samym Achillesie:
Paweł_Excede Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2012 czaptan, Dzięki za bardzo fajne porównanie.
rustin Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2013 Panowie odgrzeję temat, jak aplikator polecacie http://www.excede.pl/meguiars-even-coat ... -p414.html czy http://www.excede.pl/valetpro-ergo-poli ... #powiazane a może coś innego?
escimo Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2013 rustin, ja bym się osobiście skłaniał ku Megsowemu
Tomek WRO Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2013 escimo, megsowy to pad z MF. Więcej zbierze się twardym aplikatorem. rustin, ja wybrałbym ten biały lub twardą stronę tricolora
rustin Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2013 Dopiero zobaczyłem na półce że mam ten aplikator http://carok.pl/towar.962.race.glaze.ap ... ztuka.html Czy nada się ? Jak nim pracować?
rustin Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2013 Panowie doradźcie , przyszedł mi achilles i nie wiem czy ten aplikator co mam to starczy czy szkoda zachodu i kupić z gąbki?
martek Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2013 rustin, panowie juz odpowiedzieli na Twoje pytanie. Dodatkowo na 3 stronie tego watku masz odpowiedz dystrybutora... To proste - dla delikatnego dzialania aplikator z MF, dla agresywnego bialy gabkowy z ValetPRO.
Rekomendowane odpowiedzi