Skocz do zawartości

Jaki wosk na zimę ?

Big

Rekomendowane odpowiedzi

Czy to że DS_Tomek, prowadzi sklep oraz studio detailingu to mało?

Przecież nie piecze tam bułeczek, tylko na codzień testuje/sprawdza kosmetyki, zajmuje się autami w sposób profesjonalny.

Jak dla mnie to zna sie na tym co mówi/pisze.

Hipoktotam, powiedz mi, masz jakieś doswiadczenie czy tylko czytałeś?

Bo napisać można wszystko.....

Wiesz na pewno,że politura Autolandu nie ma cząsteczek nano? Zaczynacie Panowie rzeźbic w temacie. To,że ktos coś tam prowadzi i nie piecze bułeczek o niczym nie świadczy. Mojej znajomej ,która o zabezpieczeniu nie ma pojęcia i nie musiu bo jest fachowcem w innych dziedzinach w "studiu detailingowym" zabezpieczono auto na zime światowymi preparatami. Potem okazało się ,że to były preparaty znanej na świecie firmy Nigrin. kase zas wzięto jak za Zymole. Cóż więc ma do rzeczy fakt,że ktoś tam coś prowadzi. Studia detailingowe (prawdziwe studia) pełne są pojazdów,sper.....nych przez tych co9 wiedzą najlepiej. Prezecież widac te auta na forum.

Sledze ten temat i sprzeczka wynika z faktu,że ktos napisał coś uszczypliwego o Wax Paradise. Po co zaczepiac ludzi,którzy nie biora udziału w dyskusji? A wiedzy Panu Sebastianowi ująć nie można przeciez. A rzeczowej dyskusji o tym jaki wosk na zime coraz mniej. Nigrin rulez!!!

Tez wrzucielm Shielda
wrzucam u siebie SV Shield

Ja też na Mondziaku - a przynajmniej na większej jego części - też mam Shielda, ale zima coś słaba na razie. :D

Biorąc pod uwagę wcześniejsze teksty można powiedzieć, że położyliście teflon na lakier :-]

• 1 miesiąc temu...

Mam możliwość mycia auta zimą w garażu ale potem w pomieszczeniu jest wilgotno i temperatura w okolicy 8 - 10 stopni. Jaki wosk, cleaner i qd polecilibyście do nakładania w takich warunkach? Wiem że temat o wosku ale nie chce ponawiać pytania w każdym dziale.

Lakier bardzo ciemny grafit, prawie jak czarny.

Dodo Juice Lime Prime + IPA+ Colli 476

Auto robione 9 i 10 listopada 2013, garażowane, dosyć mocno użytkowane (kilka razy facet jeździł w trasę Mrągowo- Lublin), nie widziałem auta ale zadzwoniłem do właściciela zapytać się, czy jeszcze siedzi zestaw. Zadowolony odpowiedział, że jest zacnie :evil:

• 6 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...

Który wosk zapewni lepszy WOW Meg's #16 czy FK1000p ? Pytam bo wosk zamierzam używać również w lato. Wydaje mi się, że #16 ale chciałbym otrzymać potwierdzenie od osoby, która używała obu a na tym forum to raczej nie będzie stanowiło problemu :| Czy aplikacja #16 przebiega podobnie jak FK1000p ?

Jako że zima zmierza wielkimi krokami należy odkopać DG #105. Pod niego mam cleaner MG UP i taraz pytanie - czy po cleanerze kłaść #105 czy przed kładzeniem zmyć IPĄ?

W zeszłym roku kładłem bezpośrednio na cleaner i trwałość pozostawiała wiele do życzenia :-(