soll Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Czy to że DS_Tomek, prowadzi sklep oraz studio detailingu to mało? Przecież nie piecze tam bułeczek, tylko na codzień testuje/sprawdza kosmetyki, zajmuje się autami w sposób profesjonalny. Jak dla mnie to zna sie na tym co mówi/pisze. Hipoktotam, powiedz mi, masz jakieś doswiadczenie czy tylko czytałeś? Bo napisać można wszystko..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebkosz Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Czyli politura nabłyszczająca z Autolandu która ma niby nano cząsteczki,które wnikają w strukturę lakieru jest lepsza na zimę niż Zymol? ciekawe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
canta8 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Wiesz na pewno,że politura Autolandu nie ma cząsteczek nano? Zaczynacie Panowie rzeźbic w temacie. To,że ktos coś tam prowadzi i nie piecze bułeczek o niczym nie świadczy. Mojej znajomej ,która o zabezpieczeniu nie ma pojęcia i nie musiu bo jest fachowcem w innych dziedzinach w "studiu detailingowym" zabezpieczono auto na zime światowymi preparatami. Potem okazało się ,że to były preparaty znanej na świecie firmy Nigrin. kase zas wzięto jak za Zymole. Cóż więc ma do rzeczy fakt,że ktoś tam coś prowadzi. Studia detailingowe (prawdziwe studia) pełne są pojazdów,sper.....nych przez tych co9 wiedzą najlepiej. Prezecież widac te auta na forum. Sledze ten temat i sprzeczka wynika z faktu,że ktos napisał coś uszczypliwego o Wax Paradise. Po co zaczepiac ludzi,którzy nie biora udziału w dyskusji? A wiedzy Panu Sebastianowi ująć nie można przeciez. A rzeczowej dyskusji o tym jaki wosk na zime coraz mniej. Nigrin rulez!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 "Polimerek na 2 lata, kwarc na 4, ceramika na 6, porcelana na 10, co kładziemy ?" +1 A co do wosku na zimę (bo o tym jest temat ) wrzucam u siebie SV Shield i daje radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Griffe Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Tez wrzucielm Shielda, ale raptem 2tygodnie temu, wiec dopiero sie okaze co i jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Tez wrzucielm Shielda wrzucam u siebie SV Shield Ja też na Mondziaku - a przynajmniej na większej jego części - też mam Shielda, ale zima coś słaba na razie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elf Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Tez wrzucielm Shielda wrzucam u siebie SV Shield Ja też na Mondziaku - a przynajmniej na większej jego części - też mam Shielda, ale zima coś słaba na razie. Biorąc pod uwagę wcześniejsze teksty można powiedzieć, że położyliście teflon na lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabat Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Widzę ,że ostatnio w modzie na forum staje się jechanie po innych. u mnie niezmiennie 476 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oktopus Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Będę oryginalnym - wrzuciłem dzis AF Desire i jest shine Tylko żona nie zadowolona z odświeżenia jej samochodu - podobno czepiam sie o sposób urzytkowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicaj Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Mam możliwość mycia auta zimą w garażu ale potem w pomieszczeniu jest wilgotno i temperatura w okolicy 8 - 10 stopni. Jaki wosk, cleaner i qd polecilibyście do nakładania w takich warunkach? Wiem że temat o wosku ale nie chce ponawiać pytania w każdym dziale. Lakier bardzo ciemny grafit, prawie jak czarny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proximo Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 z powodzeniem sprawdzał się u mnie Autoglym SRP + Autoglym EGP( po ok. godzinie leżenia docierany) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar79 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 polecam coli 915 + djlp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Griffe Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 To nie polecaj, slabo dobrany zestaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar79 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Moze dla Ciebie u mnie jest ok! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 mar79, powiedz Pawłowi o swoim doświadczeniu z woskami,z pewnością zrobisz na nim wrażenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekcw Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Dodo Juice Lime Prime + IPA+ Colli 476 Auto robione 9 i 10 listopada 2013, garażowane, dosyć mocno użytkowane (kilka razy facet jeździł w trasę Mrągowo- Lublin), nie widziałem auta ale zadzwoniłem do właściciela zapytać się, czy jeszcze siedzi zestaw. Zadowolony odpowiedział, że jest zacnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavq Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 u mnie identycznie tylko siedzi pod colli 476s lusso revitalizing creme i jeszcze coś tam jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar79 Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 kubik, Jak mi wosk na Dodo siedzi 3 miechy i nie widac wiekszych ubytkow to co z tym jest nie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 poradźcie który z tych dwóch wosków dłużej wytrzyma zimą - DG 111 czy colli 476 ? czy może nie zawracać sobie głowy bo wytrzymają podobnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszk Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Który wosk zapewni lepszy WOW Meg's #16 czy FK1000p ? Pytam bo wosk zamierzam używać również w lato. Wydaje mi się, że #16 ale chciałbym otrzymać potwierdzenie od osoby, która używała obu a na tym forum to raczej nie będzie stanowiło problemu Czy aplikacja #16 przebiega podobnie jak FK1000p ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 22 Września 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 mateuszk, zaden z nich nie bedzie robil mega WOW. W1Michal, nie zawracac, bedzie podobnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 W1Michal, nie zawracac, bedzie podobnie dokładnie plus dla duraglossa za śliskość, tylko trzeba go położyć na dedykowany cleaner. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegarek Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Tylko na aucie bez korekty Duragloss z dedykowanym cleanerem da jak to piszecie większe WOW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atvmmz Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 mateuszk, Mam obydwa w arsenale, moim zdaniem #16 daje lepszy look ale jest troszkę mniej trwała. Hi temp na dobrze oczyszczony, jałowy lakier to najbardziej trwałe rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barista Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Jako że zima zmierza wielkimi krokami należy odkopać DG #105. Pod niego mam cleaner MG UP i taraz pytanie - czy po cleanerze kłaść #105 czy przed kładzeniem zmyć IPĄ? W zeszłym roku kładłem bezpośrednio na cleaner i trwałość pozostawiała wiele do życzenia :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi