Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Jak przygotować powierzchnię pod FK 2180? Wystarczy go nałożyć po glince bez cleanera? Bo w opisie jest napisane, że ma lekkie właściwości ścierne?

Opublikowano

Przyznam się bez bicia, że mam od dobrego roku Dodo LP i nigdy go jeszcze nie używałem a jutro planuję nałożyć wosk (też Dodo), więc polecę jedną firmą. Czytałem kiedyś, że najlepiej wcierać go prawie do całkowitego zniknięcia. Mogę cały samochód przeczyścić cleanerem i dopiero potem resztę zetrzeć i spolerować czy lepiej każdy element z osobna?

• Moderator
Opublikowano

Nie miałem nigdy problemu z usuwaniem cleanera DJ ale na raz robiłem połowę auta. Tylko zaznaczam, że nakładałem oszczędnie i większość wpracowałem.

Opublikowano
Przyznam się bez bicia, że mam od dobrego roku Dodo LP i nigdy go jeszcze nie używałem a jutro planuję nałożyć wosk (też Dodo), więc polecę jedną firmą. Czytałem kiedyś, że najlepiej wcierać go prawie do całkowitego zniknięcia. Mogę cały samochód przeczyścić cleanerem i dopiero potem resztę zetrzeć i spolerować czy lepiej każdy element z osobna?

A który konkretnie ? Ja 3 tygodnie temu pół dnia (element po elemencie ale bez cleanera-tylko IPA) kładłem Rubbish Boys i jestem meeegazadowolony. Auto myte na ehrle 3x i nic !!! Nadal po deszczu pięknie kropelkuje. No i też ważne, że nie zostawia w ogóle śladu na czarnych plastikach co znakomicie ułatwia pracę o zapachu nie wspominając 8-)

Opublikowano

A czy nie jest przypadkiem tak, że to 2 różne typy produktów? DC1 = cleaner, SwirlX = lekko ścierna pasta polerska... jak można coś polecić jak zastosowanie różne...

Opublikowano

czym usuwacie winiety? po podróży trochę się nazbierało( wyszukiwarka po wpisie "winieta" wyrzuca zero odpowiedzi.)

Opublikowano

mowisz o naklejkach z autostrad ;)? zwykly tar and glue remover dziala pieknie na nie, po uprzednim zdrapaniu. Ja sprawdzalem RENO FLASH i w minutke usunal resztki kleju.

Opublikowano
czym usuwacie winiety? po podróży trochę się nazbierało( wyszukiwarka po wpisie "winieta" wyrzuca zero odpowiedzi.)

Ja zawsze wcześniej winietę przyklejam i odklejam z 3-4 razy do koszulki lub spodni i dopiero na szybę. Później w domu odchodzi elegancko. Spróbuj normalnie odlekić, a pozostałości zmyjesz IPA, lub jakimś preparatem do usuwania kleju i smoły (decabit, car valet tar & glue)

• Administrator
Opublikowano

pLaYmAn, ...i tu się mylisz. Jest różnica może nie taka jak na czarnym ale jest.

Maniek8888, kwestia gustu!

Opublikowano
Kolor srebrny nie jest aż tak wyrazisty jak czarny, więc nie wiem skąd ta teza.

Nałóż dwa i zobaczysz ;)

FK1000 daje szklisty blask. Widoczne jest to nawet na srebrnym. Przy 476 jest on z deka inny... Różnice zobaczysz przy dobrym oświetleniu. Na codzień.... :idea: No chyba, że ktoś jest "MISZCZ".

Opublikowano

ok dzieki za wskazowki ;) powiedzcie mi jeszcze jaki dobry i tani cleaner z wlasciwosciami sciernymi kupic bo chcialem sprobowac UC zeby sie pozbyc swirli ale podobno recznie nie ma sensu wiec poszukuje teraz czegos co mi przygotuje lakier pod wosk i troche usunie niedoskonalosci

Opublikowano
pod FK 1000 albo Coli 476 bo wiem co kupie teraz ale pewnie FK

DJLP lekko ścierny , ew. DJLPL nieścierny ale z glaze ... to , że ten pierwszy jest ścierny nie znaczy , że usuniesz nim swirle ( tym bardziej ręcznie )

Opublikowano

A takie małe pytanko, jeśli po ręcznej polerce UC zastosuje AG SRP, to ładnie wykończy powierzchnię czy warto zastosować coś innego ? Co polecacie ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.