antonio3 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Cy QD to to samo co wosk w płynie i jakie działanie ma QD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Czy myślicie że to może ,,działać`` aktywna piana z woskiem ??? http://www.carvalet.pl/sklep1/product_i ... ucts_id=20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultratouch Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Nie - miałem to kiedyś i absolutnie nie ma nic wspólnego z woskiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedar Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Jak przygotować powierzchnię pod FK 2180? Wystarczy go nałożyć po glince bez cleanera? Bo w opisie jest napisane, że ma lekkie właściwości ścierne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patol Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Przyznam się bez bicia, że mam od dobrego roku Dodo LP i nigdy go jeszcze nie używałem a jutro planuję nałożyć wosk (też Dodo), więc polecę jedną firmą. Czytałem kiedyś, że najlepiej wcierać go prawie do całkowitego zniknięcia. Mogę cały samochód przeczyścić cleanerem i dopiero potem resztę zetrzeć i spolerować czy lepiej każdy element z osobna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Nie miałem nigdy problemu z usuwaniem cleanera DJ ale na raz robiłem połowę auta. Tylko zaznaczam, że nakładałem oszczędnie i większość wpracowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocolino Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Przyznam się bez bicia, że mam od dobrego roku Dodo LP i nigdy go jeszcze nie używałem a jutro planuję nałożyć wosk (też Dodo), więc polecę jedną firmą. Czytałem kiedyś, że najlepiej wcierać go prawie do całkowitego zniknięcia. Mogę cały samochód przeczyścić cleanerem i dopiero potem resztę zetrzeć i spolerować czy lepiej każdy element z osobna? A który konkretnie ? Ja 3 tygodnie temu pół dnia (element po elemencie ale bez cleanera-tylko IPA) kładłem Rubbish Boys i jestem meeegazadowolony. Auto myte na ehrle 3x i nic !!! Nadal po deszczu pięknie kropelkuje. No i też ważne, że nie zostawia w ogóle śladu na czarnych plastikach co znakomicie ułatwia pracę o zapachu nie wspominając Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patol Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 cocolino, wosk to Blue Velvet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnx Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Jaka jest różnica między DC1 a SwirlX? Który polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 A czy nie jest przypadkiem tak, że to 2 różne typy produktów? DC1 = cleaner, SwirlX = lekko ścierna pasta polerska... jak można coś polecić jak zastosowanie różne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogoot Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 czym usuwacie winiety? po podróży trochę się nazbierało( wyszukiwarka po wpisie "winieta" wyrzuca zero odpowiedzi.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proximo Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 mowisz o naklejkach z autostrad ? zwykly tar and glue remover dziala pieknie na nie, po uprzednim zdrapaniu. Ja sprawdzalem RENO FLASH i w minutke usunal resztki kleju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aoox Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 czym usuwacie winiety? po podróży trochę się nazbierało( wyszukiwarka po wpisie "winieta" wyrzuca zero odpowiedzi.) Ja zawsze wcześniej winietę przyklejam i odklejam z 3-4 razy do koszulki lub spodni i dopiero na szybę. Później w domu odchodzi elegancko. Spróbuj normalnie odlekić, a pozostałości zmyjesz IPA, lub jakimś preparatem do usuwania kleju i smoły (decabit, car valet tar & glue) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek8888 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 powiedzcie mi czy na srebrnym lakierze lepiej bedzie wygladam Coli476 czy FK1000? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Na 99% nie zauważysz różnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 pLaYmAn, ...i tu się mylisz. Jest różnica może nie taka jak na czarnym ale jest. Maniek8888, kwestia gustu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tOmtOm Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Arekkaz, udowodnij to co napisałeś. Kolor srebrny nie jest aż tak wyrazisty jak czarny, więc nie wiem skąd ta teza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Kolor srebrny nie jest aż tak wyrazisty jak czarny, więc nie wiem skąd ta teza. Nałóż dwa i zobaczysz FK1000 daje szklisty blask. Widoczne jest to nawet na srebrnym. Przy 476 jest on z deka inny... Różnice zobaczysz przy dobrym oświetleniu. Na codzień.... No chyba, że ktoś jest "MISZCZ". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek8888 Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 ok dzieki za wskazowki powiedzcie mi jeszcze jaki dobry i tani cleaner z wlasciwosciami sciernymi kupic bo chcialem sprobowac UC zeby sie pozbyc swirli ale podobno recznie nie ma sensu wiec poszukuje teraz czegos co mi przygotuje lakier pod wosk i troche usunie niedoskonalosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tOmtOm Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Maniek8888, zależy pod jaki wosk, ja używałem VP AchillesPrep i Lusso Revitalizing Creame i jestem bardzo zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek8888 Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 pod FK 1000 albo Coli 476 bo wiem co kupie teraz ale pewnie FK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert. Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 pod FK 1000 albo Coli 476 bo wiem co kupie teraz ale pewnie FK DJLP lekko ścierny , ew. DJLPL nieścierny ale z glaze ... to , że ten pierwszy jest ścierny nie znaczy , że usuniesz nim swirle ( tym bardziej ręcznie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek8888 Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 czym sie rozni FINISH KARE 2685 PINK od FINISH KARE 1000? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 pink ma carnaube i jest mniej trwały ale niby ma dawać lepszy look... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allesio Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 A takie małe pytanko, jeśli po ręcznej polerce UC zastosuje AG SRP, to ładnie wykończy powierzchnię czy warto zastosować coś innego ? Co polecacie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi